Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cały gearbox do kupienia

Recommended Posts

Witam. Słyszałem ,że do kupienia sią kompletne gearboxy v2 ,jak na przykład systema.

Nie wiem gdzie takie coś znaleźć i czy by pasował do mojej repliki. Mam Boyi Spr mod0.Wymieniłem już gumkę i lufę.Osiągana mac mnie nie zadowala.Gdzie mogę znaleźć gearboxy w okolicach .450 fps?

Czy jakieś zalecenia dodatkowe są ,czy po prostu wymienić.

http://asgshop.pl/produkt.php?id=1948

Tyle, że zamiast M120 wstawiasz M130 i powinieneś osiągnąć te 450fps. Może więcej. Nie zapomnij o silniku, który w Boyach nie jest najlepszy. Zastanów się nad Systema Magnum/ICS TURBO.

Tak jak powiedział Pasti te GB nie są skręcane najlepiej. Ktoś wspominał na forum, że trzeba wszystko odpowiednio wyregulować aby wycisnąć ze sprężyny tyle ile się da.

Pozdro!

Zastanów się nad AUG TM. W stocku przebija boya o 5-10m a jak zrobisz tuning do 380fps. (bore up CA + zębatki elementa + podkładki + łożyska i tłok - spring m110 (razem z repliką 1100-1200zł) zasięg powinien być o kilkanaście metrów lepszy. Strzelałem AUG 295fps na kulkach 0,2g kumpel z Mp002 AGM (450fps - 0.28g (na nich miał pewnie ok 380fps) i zasięg podobny z tą różnicą, że jego kulki leciały szybciej.

Po tuningu replika powinna cię zadowolić.

A tuning Boya wyniesie Cię w podobnych granicach z tym, że TM to TM a chińczyk to chińczyk. Oczywiście o kulturze pracy nie wspomnę. Boy działa na stocku tak jak AUG ze słabą baterią.:) + ta radość z posiadania cacuszka, które posiada naprawdę mało osób (w stosunku do eM'ek i AK) A na pewno zadziwia osiągami. Pomiędzy 295fps a 450 jest 150fps różnicy a osiągi podobne.

Zastanów się też nad <tu wstaw jakąkolwiek replikę TM'a, albo coś porządnego powyżej 1000zł> bo jest lepsze od Boyi'a.

A co do fpsów, to nie uwierzę, że po doprowadzeniu gumki do stanu normalnego funkcjonowania, nie widać różnicy 150 fpsów.

Kolejna osoba, która poleca, bo ma, heh...

Miałem wiele replik od M14AGM, FN2000, R4, M6, Warrior... MP002 AGM Vs AUG TM różnią się minimalnie zasięgiem (prawie niezauważalna granica) Tylko, że w MP002 kulka leciała bez porównania szybciej co przenosiło się na skuteczność w "boju". Przynajmniej taki stan rzeczy miał miejsce na przestrzelanych egzemplarzach.

Tez mam Steyr AUG TM i mam jeden z najlepszych zasięgów w grupie (magiczny hop up) a ludzie maja po 400fps i mój steyr strzela bardzo podobnie tyle ze wolniej ale muszę jeszcze sprobować postrzelać na 0.20 bo strzelam na 0,25 a to chyba za duże kulki do 295fps.

Dobrze ci radze kup se takiego guna tylko problem z tuningiem jest bo ja muszę kupować części aż z wgc bo w Polsce porostu ich brakuje chyba ze chcesz włożyć jeszcze tuning z 1500zl to każdą cześć można osobno kupić ale jest wtedy dużo drożej.

Acha nie kupujcie luf precek MAD BULL kupiłem i włożyłem z powrotem stock i zasięg na stocku i skupienie na stocku było dużo lepsze.

Pozdrawiam!

Edited by uszy19922