clown Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Witam. Czy ktoś wie gdzie można kupić osłonę przeciwsłoneczną na średnice obiekytwu 40 mm? Szukalem i znalazłem jedynie w kompletach z lunetami lub osobno, lecz na inną średnice obiektywu. Dodam, że mam lunete M3 G&P 3.5-10x40mm. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Ja sprowadzałem sobie i znajomym z Hong Kongu - 40mm osłona weszła na klona Leupolda kolegi i moją podświetlaną 3-9x40 (mam gdzieś fotkę, poszukać?), a kosztowała jakieś śmieszne grosze (25 zeta bez przesyłki?). Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 No właśnie. Ja tez szukałem i jedyne co znalazłem to absurdalnie wręcz drogie osłony do obiektywów. Typu 150-250 złotych za kawał rurki z gwintem! @Westie możesz wrzucic fotkę tej osłony z/bez Leupolda? Quote Link to post Share on other sites
Robs Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 A ja się tak zastanawiam, bo na x40mm nie znalazłem, a na 44mm bez problemu . Dlatego z ciekawości zmierzyłem w mojej (warrior I wella z dolaczona chinska luneta) srednice i wyszło od brzegu wew. do brzegu wew. równo 44mm. Może to wina linijki (choć mierzyłem dwiema różnymi), bo niczym profesjonalnym nie sprawdziłem. Quote Link to post Share on other sites
al_fik Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 do osłony potrzeba raczej zewnetrznej średnicy lunety, w leupoldzie M3 wynosi jakies 48 mm Quote Link to post Share on other sites
Snipesas Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Możecie iść do tokarza. A Sun Shader wkręca się w wewnętrzny gwint, odkręcając zewnętrzny pierścień można samemu regulować błąd paralaksy, a całkowite odkecenie może okazać się niezbyt dobrym pomysłem ;). Quote Link to post Share on other sites
clown Posted June 11, 2008 Author Report Share Posted June 11, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3675 Ktos posiada? :> Quote Link to post Share on other sites
Cygano Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Kosmiczna cena - http://www.militaria.pl/hawke/oslona_przec...3216)_p1935.xml Na gunfire za 35 zł kiedyś widziałem.. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 (edited) Ja bym łyknął takową do lunety x50, flipy kupiłem tanio(zbrodniczo) na allegro http://allegro.pl/item371097118_zaslepki_n...ete_alc5_8.html . Ale osłony to osobno nie widziałem w dobrej cenie (ok 50zł). Znalazłem do x40, co prawda na gunfire ale jest : http://gunfire.pl/product-yid-1152190542-O...wsloneczna.html A do x50 nie ma :cry: Edited June 12, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
regnar Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Tez sie właśnie zastanawiałem nad osłoną, ale trochę pokombinowałem i znalazłem ... rurkę PCV. Wiem ze plastik :/ ale taniej wychodzi niż kupno osłony a przecież nikt po tym skakać nie będzie. Całkiem niezłe mi sie to sprawdza. Podmalowałem czarnym matem, na to jakieś maskowanie i jest nawet ok. tak było widać mnie z kilometra :-P Super jakosc to to nie jest ale daje rade. No i soczewki nie widać już a o to właśnie mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 Sprawdzał ktoś czy ta osłona z Gunfire pasuje do M3? Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 ja zrobiłem, tak jak kolega wyżej z PCV. sprawdza się doskonale. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Do lunetki 50 mm idealnie pasuje puszka to tigerze :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Tez sie właśnie zastanawiałem nad osłoną, ale trochę pokombinowałem i znalazłem ... rurkę PCV. Wiem ze plastik :/ ale taniej wychodzi niż kupno osłony a przecież nikt po tym skakać nie będzie. Całkiem niezłe mi sie to sprawdza. Podmalowałem czarnym matem, na to jakieś maskowanie i jest nawet ok. tak było widać mnie z kilometra :-P A możesz podać średnicę tej rurki..? Bo to chyba luneta stockowa w Warriorze..? Czy się mylę..? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts