PanNiedzwiedz Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Nie mogę już edytować. Czy ktoś się orientuje na jaką mniej więcej odległość leci kulka z tej broni? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 (edited) z 50-60 m przy dobrym ustawieniu hopka kolega ma na stocku Zeby zdjac kolbe cyngiel na dole odciagnij maxymalnie i wtedy wysun kolbe Edited June 13, 2009 by Borol Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Rozumiem, że jest to zasięg w którym mogę pewnie przymierzyć i kulka trafi w cel? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Rozumiem, że jest to zasięg w którym mogę pewnie przymierzyć i kulka trafi w cel? W stocku? Stock 30-40m w cel wielkości człowieka... Po dobrym tuningu 50-60m, koszt ok 500-600zł. Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Czy bezpieczne jest rozłożenie gb jeżeli posiadam filmik instruktażowy? Mam nadzieję, że żadna sprężynka nie wyskoczy mi w twarz wraz z zębatkami? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 A co chcesz tam rozkrecac i wymieniac ??? Kazde gb rozkreca i sklada sie tak samo ; kazde gb posiada takie same elementy - jedynie roznia sie gb wiekoscia i ksztaltem... eta wsio.. Kazdy gb posiada: - korpus - kola zebate - zapadke - sprezyne i trzpien - uklad sprezania - popychacz kulek - zespol spostowy Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Chcę zajżeć do środka. :P Ale to już zrobione. ;) Poprostu ciekawiło mnie jak to wszystko działa. :D Trochę się namęczyłem ze śrubkami i składaniem ale pełna satysfakcja. xD Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 m4 ICS jest jednym z najprostrzych i chyba jednym z najlepsych aegow i naprawde trzeba byc prze-talentem aby cos tam zepsuc :) Kazdy aeg to nic innego jak pompa tlokowa jednostronnego dzialania. Powietrze jest zasysane, pozniej sprezane przez tlok i wydalane. Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Mam pytanie. Czy replika ta posiada jakieś plomby zabezpieczające ją przed rozkłądaniem jej na części? Bo coś takiego napotakałem przy rozkręcaniu i teraz zaczynam się zastanawiać... Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Jeśli sklep założył jakieś plomby na gearboxie to replika je ma. Z tego, co wiem, firmowo nie ma żadnych plomb. Poszukaj, większość odpowiedzi na pytania, które zadajesz da się znaleźć w 10 sekund szukajką. Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Może pytanie nie dotyczy dokładnie tej repliki ale ogólnie wszystkich m4-rek i 16-stek. Więc zakupiłem sobie ja zawieszenie taktyczne i... wstyd się przyznać nie umiem go prawidłowo zamontować. Czy ktoś posiada jakieś filmiki instruktażowe? :D Wiem, że to trochę żałosne ale... Kto pyta nie błądzi. ;) Szukałem wpisując "zawieszenie taktyczne" i nic nie znalazlem. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 @up Może trzeba trochę ruszyć głową i wymyślić inne hasła, albo po angielsku? Przede wszystkim jaki to rodzaj zawieszenia, jedno-, dwu-, czy trójpunktówka? Przypuszczam, że ten ostatni, bo musiałbyś być bardzo "zdolny" żeby nie dać rady zamontować 2 pierwszych. masz filmik jak korzysta się z tego. Na podstawie tego sam się domyśliłem jak mocować pasek, więc ty też spróbuj. PS. To było 5 sekund w Google z hasłem "3 point tactical"... Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Jakimś cudem mi się udało ale nie chciałem spamować i pisać 2 postów pod sobą. ;) Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Mam pewien problem z EMką. Otóż rozkładałem ją (kelejny raz) z nudów. Wszystko rozłożyłem, założyłem i została jeszcze szczerbinka (wersja SIR). wsunąłem, wsadziłem śrubę. Zacząłem dokręcać palcami, gdy już nie mogłem wziąłem śrubokręt. Po 0.5 obrotu coś chrupneło jakby jakaś sprężynka odskoczyła. Patrzę a przez całą długość boku szczerbinki (mocowania na szynę) pojawiła się rysa. Odkręciłem, zsunąłem... ale niestety w 2 kawałkach. Niewiele myśląc skleiłem to kropelką. Działa i narazie czekam na sobotną strzelankę. Więc moje pytanie brzmi. Czy warto wysyłać to do sklepu na gwarancję? Zastanawiałem się nad tym i myślę, że dopóki się trzyma to dam sobie spokój. Świeża replika po jednej akcji. Mam całe pół roku na oddanie do serwisu. Jeżeli rozwali się 2 raz to wyślę. Popieracie ten tok myślenia? Czy coś podobnego wam się zdarzyło? Replika nigdy nie upadła anie nie byłą w jakiś brutalny sposób maltretowana. 1 strzelanka. Proszę o radę. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Nie popieram. Rozwaliłeś z własnej głupoty, uszkodzenie mechaniczne, nie uznają Ci gwarancji na to. Quote Link to post Share on other sites
kolczykk0 Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 (edited) Czy do stockowego icsa nada się batka LiPO 11.1v 1100mah (15C) ? PS. Nie ma możliwości kupienia batki 7.4. W grę wchodzi TYLKO 11.1 Edited June 27, 2009 by kolczykk0 Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 To stockowego wystarczy spokojnie 7.4. Ja używam 7.4 1100(15C) ze springiem M120, ROF jest na przyzwoitym poziomie. Z ciekawości wstawiłem na chwile M130 i co ciekawe ROF praktycznie nie spadł. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Też używałem LiPo 7.2V przy M120 i M100. Wystarcza. 11.1V na m100 to za dużo. Quote Link to post Share on other sites
kolczykk0 Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Tylko nigdzie teraz nie można dostać lipola 7.4 mieszczącego się w prowadnicy kolby. Jakie byłyby konsekwencje stosowania 11.1v na stockowych bebechach? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Poczekaj aż będą dostępne. Na 11.1V i M100 tłok szybko straci ząbki... Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Przeszukiwałem forum i jakoś nie znalazłem wielu informacji na temat jakie kulki najlepiej wybrać do stockowego ICS-a. Pytam bo jestem właśnie przed wyborem czy 0,20 czy 0,25 (0,23 nie maja na stanie tam gdzie chce kupić). Kulki G&G. Proszę o pomoc - przyszłym pokoleniom także się ona zapewne przyda :-P POZDRO :D Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Zarówno 0.2 jak i 0.25 G&G latają bardzo ładnie i daleko na stocku. Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Jednak po przejściu z 0,2 na 0,25 odczułem sporą różnicę w celności. Tracisz tylko parę metrów a różnica w rozrzucie spora. Do tego dochodzi wiatr. 0,25 o wiele mniej się go boją. Teraz używam 0,25 extreme precision. Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Wielkie dzięki panowie ;) Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Odswieżam. Udało mi się załapać dobra fuche na wakacje i myśle ze za jakiś miesiac uda mi sie zamówic eMke ICS'a. Chciałbym się Was poradzic jaką wersje byście mi polecali, mi najbardziej wpadla w oko m4 RIS, a i jeszcze jedno czy dobrym rozwiazaniem jest zamontowanie baterii w pokrowcu na kolbie? pozdrawiam i licze na odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts