Sebo_NS Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Potwierdź zdjęciami, bo nie chce mi się wierzyć. Nigdy nie słyszałem o takiej liczbie usterek w jednym egzemplarzu. Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Musiał ci się trafić jakiś wyjątkowo felerny egzemplarz bo jeszcze nigdy nie słyszałem o zlamanej kolbie czy raczce transportowej a przeczytałem 2 tematy o emkach ICS od deski do deski, cóż wadliwe egzemplarze zdarzają się, rzadko, ale zdarzają i taki widocznie się Tobie trafił, jeżeli możesz to wrzuć fotki repliki Przepraszam za double posta, W jaki sposób wybijales pin ze odcisnal Ci się srubokret na body? Bardzo mnie to ciekawi bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazic Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy moja M4 wytrzyma coś takiego tyle że zamiast sprężyny jaka jest w zestawie, wstawię M130. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy moja M4 wytrzyma coś takiego tyle że zamiast sprężyny jaka jest w zestawie, wstawię M130. Tak, wytrzyma nawet m140. Radzę Ci jednak abyś zmienił tłok na POMowy bo ten szybko zniszczy ci szkielet. Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Witam Właśnie przymierzam się do kupna M4A1 ICS-a i jestem w rozterce, jaką baterię do niej wybrać. Bateria musi działać dobrze przy stocku (czytaj: ma być single, nie burst :biggrin: ), na drugim boxie spring M130 i ma mieścić się w gripie. Interesuje mnie ROF na poziomie 18-20/s na springu 130, ale na stocku nie chcę wypluć boxa przez lufę :blink: Myślałem nad Li-Po, ale nie miałem jeszcze z nimi styczności. Możecie mi coś doradzić do takiej konfiguracji? Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Ja używałem Li-Po 7.4 1800mAh Turnigy. Rof bardzo dobry, a i mieści się w chwycie przednim. Quote Link to post Share on other sites
MentoS Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Witam, jaka komora hop-up'a pasuje do m16 ICS (wszak to samo co M4 ICS, tyle że długie) nie licząc tej http://madonion.eu/Komora_HopUp_M4M16_ICS_p325.html Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 (edited) Ja używałem Li-Po 7.4 1800mAh Turnigy. Rof bardzo dobry, a i mieści się w chwycie przednim. Dzięki, na pewno wypróbuję. A nie lepiej znaleźć jakieś LiPo z np 3000mah? Na dłużej starczy. Podczas AS mielę zwykle około 3k kulek. Edited March 21, 2011 by radmack Quote Link to post Share on other sites
Kloszard Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Jeszcze jedno pytanie, znalazłem zestaw tuningowy. Zastanawia mnie tylko czy będzie pasował do ICS'a. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Na pewno lepiej ,ale 1800 to największe jakie się zmieści do chwytu. Co sądzicie o tłoku Aluminiowym JBU do ICS-a? Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Hmm w temacie o LiPo znalazłem info o 11,1 v i dodaniu kilku diodek dla obniżenia woltażu. Na ile jest to skuteczne i trwałe rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Co sądzicie o tłoku Aluminiowym JBU do ICS-a? Aluminiowy tłok to zabójca szkieletów ICSa :wink: Edited March 22, 2011 by Mr Willson Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Aluminiowy tłok to zabójca szkieletów ICSa :wink: Dlaczego pogromca szkieletów? Uzasadnij, bo nie wiem czy go kupować. Na chimeraasg mi go bardzo polecają, a słyszałem bardzo dobre opinie na temat tego sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Aluminiowy tłok jest ciężki,zawsze powoduje szybsze zużycie szkieletu. Ja rozwaliłem dwa szkielety ICSa strzelajac na alu tłoku ICSa, wymieniłem na tlok z tworzywa z trzema metalowymi zębami i działa bezawaryjnie już od dłuższego czasu. Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Popieram. A co sądzicie o takiej konfiguracji: Spring Guardera M130 Prowadnica Tłok POM Dysza CA niebieska ? Nada się? Drugi gearbox stock dokupię Quote Link to post Share on other sites
mjacekm Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 A pociągnie ogólnie eMeczka z 2 lata bez żadnych modyfikacji? (poza lufą, gumką i teflonfixem) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Do wymiany idzie prowadnica, bo jest plastikowa. Wtedy awaria nie powinna wystąpić :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Jest do wymiany prowadnica jak nic nie modyfikujesz chodzi mi o moc karabinu a jeżeli w gearbox stock to powinna pochodzi 2 lata. Moja chodzi dalej nie wiem jak innych. Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Szybkie pytanie,czy po podłączeniu baterii( wczesniej sprezyna została zwolniona zwalniaczem) replika po nacisnieciu spustu powinna oddać czasami 2 strzały? Dodam ze gdy sprezyny nie zwolnie problem ten nie występuje, pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Szybkie pytanie,czy po podłączeniu baterii( wczesniej sprezyna została zwolniona zwalniaczem) replika po nacisnieciu spustu powinna oddać czasami 2 strzały? Dodam ze gdy sprezyny nie zwolnie problem ten nie występuje, pozdrawiam:) mi nieraz wali seria nawet jak jest ustawione na pojedynczy. przelacz na ciagly - oddaj serie, przelacz na pojedynczy - oddaj strzal i wszystko wraca do normy:) Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Witam, mam problem. Gdy strzelam na ogniu pojedynczym idzie czasem seria, czasem oddam strzał ,a kulka nie wyleci(przy następnym lecą dwie) i raz mi się full auto zablokowało. Co jest grane? Dodam ,że właśnie założyłem nowe części takie jak lipo 11.1V, tłok, prowadnica i gumka hop up. Quote Link to post Share on other sites
Vicodin Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 (edited) Planuję zakup ICS M4A1 Universal, ale mam pewien dylemat. Otóż znalazłem kilka ofert tego karabinu: na MadOnion za 859 zł, na Allegro u użytkownika vip1977 za 749 oraz na zbrojownii za 645. Wszystkie trzy są prawie takie same; różnią się -ceną (skok do 200 zł), -silnikiem (pierwsza i trzecia z ICS Infinite, a ta druga na Allegro z ICS Turbo 3000), -długością gwarancji (18 miesięcy na madonion), -dostępnością (póki co dostępna tylko u vip1977), -a także ta sprzedawana przez vip1977 ma w zestawie tylko jeden magazynek. Nie potrafię się zdecydować... Stąd mam do Was pytanie - którą wybrać? Czy uważacie, że lepiej poczekać na dostawę i kupić tę ze zbrojowni, i zaoszczędzić dwie stówy? A może już teraz kupić na Allegro? Albo przepłacić na madonionie, lecz mieć gwarancję dłuższą o pół roku? Edited March 31, 2011 by Vicodin Quote Link to post Share on other sites
piter51 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 (edited) Tą na allegro kolega dostał z plastikowym tłumikiem płomienia ( a powinien być metal ) i oczywiście oszczędnym infinite. Także wybieraj pomiędzy zbrojownią a madonion - wg mnie mimo ceny mógłbyś wziąć z madonion. Pod uwagę możesz wziąć także to, że po jakimkolwiek tuningu madonion skraca gwarancję, a zbrojownia całkowicie anuluje, VIP1977 zapewne też. Edited March 31, 2011 by piter51 Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Witam, mam problem. Gdy strzelam na ogniu pojedynczym idzie czasem seria, czasem oddam strzał ,a kulka nie wyleci(przy następnym lecą dwie) i raz mi się full auto zablokowało. Co jest grane? Dodam ,że właśnie założyłem nowe części takie jak lipo 11.1V, tłok, prowadnica i gumka hop up. Blokowanie kulki, dwie kulki za jednym strzałem lub wypadające kulki przez lufę po przechyleniu karabinka lufą w dól to objawy złego założenia gumki hopa, wadliwej gumki lub takiej która za cholerę nie będzie współpracować z konkretną repliką. Sprawdź ułożenie gumki w komorze. Kołnierz gumki musi być idealnie okrągły nie jajowaty, podwinięty itd. Dociśnij lufę bardziej wgłąb komory (w kierunku dyszy) , jednocześnie obserwując kołnierz gumki od strony dyszy. Przy niektórych gumkach prawidłowe "wywinięcie" kołnierza uzyskasz dopiero po głębszym wciśnięciu lufy. A wtedy konieczne jest podcięcie czerwonego klocka blokującego lufę w komorze. Jeśli masz stockową sprężynę to normalną sprawą jest, że na lipo 11 będziesz miał kilka strzałów, zamiast semi. Jeśli masz spring rzędu 120 i więcej to winę ponosić będzie kostka styków selektora ognia. Warto też sprawdzić jak wyglądają styki (te główne, uruchamiające replikę). Jeśli mają ślady wżerów to mogą się blokować. Na tą chwilę tyle, idę dalej .... Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Jutro posprawdzam wszystko. Mam Springa Guader m130 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts