Okruch Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Pytanie mam - w Taiwangunie nie potrafili mi odpowiedzieć, szukajka na forum nic nie znalazła. Czy łoża z TG będą pasowały do ICSa? http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/7-ergonomiczny-chwyt-przedni-coyote-acm.html http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/7-polimerowy-chwyt-przedni-coyote-acm.html Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 To są tylko okładziny, więc jakoś sie napewno da to dopasować. Ew. obróbka plastiku jest prosta bo to miękki materiał. Tylko musisz mieć odpowiedni front ring przykręcony do muszki, ten z tymi wcięciami na bokach, a nie bez nich. Inaczej prawdopodobnie będą Ci się obracały. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Wielkie dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Nie ma za co. ;) Problem by wystepował jakbyś potrzebował jakiegoś adaptera na gwint body, bo to z nim są problemy najczęściej. Ale tutaj sprawa jest prosta. Jakby coś to pisz. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Jak wyżej kolega napisał powinny pasować ewentualnie małe podkładanie lub odejmowanie materiału cię czeka ale oby nic. Ja kupiłem risa ostatnio na taiwanie ACM i pasuje idealnie prócz delta ringu ale to zrobiłem z innego :). Swoją drogą Taiwangun wygląda teraz tak kiczowato mało czytelne istne CENEO.PL się zrobił z tego. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 I żeby lepiej się trzymało to potrzeba chyba wymienić deltaring, bo jak dobrze pamiętam to standardowy, ICS'owy był taki "płaski" bez tych takich ząbków. A te ząbki ładnie powinny wchodzić w magpulowskie łoże, jakby ktoś był zainteresowany to mam gdzieś w szafie, na sprzedaż deltaring z takimi właśnie ząbkami i pasuje do ICSowego gwintu body bez żadnego kombinowania, pw jak coś. Quote Link to post Share on other sites
Watson2195 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Witam, Pamięta ktoś może jak idą podkładki w gearboxie ze stockowymi częściami? Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Hehe, nie ma na to ,,przepisu,, każdy gb się od nowa podkładkuje nie ma czego s takiego , że na silnikową tyle na duł i tyle na górę podkładek etc... Quote Link to post Share on other sites
Watson2195 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 wiem o tym, ale w każdym stockowym gearboxie ze stockowymi częściami podkładki ustawiane są fabrycznie tak samo. Mniejsza z tym, już sobie poradziłem Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Poskładałem sobie już mocno MK18 MOD1: Na zdjęciu założony został front MK18 Daniel Defense 9" FDE, tłumik KAC QD, Specter DR 1x-4x (stałe 4x), będzie zmieniona kolba na prawidłową LMT, dojdzie M3X oraz podwójny włącznik dla PEQ oraz M3X. Do tego krótka rączka TD i projekt będzie skończony. Kolba i silnik do wzięcia ;) W środku przejdzie mocny upgrade na ROF rzędu 40-50 kulek na sekundę. Silnik X Tech High Speed Zęby SHS 13:1 Cylinder typ 2 Non Bore Tłok SHS 14 zębów niebieski Sprężyna M110/M100 zależy która da lepszy ROF Głowica tłoka Lonex łożyskowana cicha Głowica cylindra chyba Ultimate Tappet plate SHS Prowadnica łożyskowana Mosfet systema ze specshopu Wymiana kabli na jakieś niskooporówki, metodą prób i błędów. Będzie to karmione 7.4 lipo lub 11.1 w zależności od potrzeb. W razo Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Kosmo również robię z mojego ics mk18 :) w sumie jest ukończony tylko brakuje mi puszki oraz chwytu na risa ;D. Powiem że twoja wygląda zacnie. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Witam, jaki popychacz podejdzie do ICS-a, bo Madonion nie ma na stanie Ics-a, a gdzie indziej również. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 guarder/ultimate Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 (edited) Ale Ultimate do gearboxa V2 czy V3? http://gunfire.pl/product-pol-1152197256-Listwa-popychacza-V2.html Ten podejdzie? Edited December 2, 2012 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 W teorii każdy powinien podejść. U mnie pasuje z boyja jak i od shs niebieski do v2. W ics m4 masz GB v2 modyfikowany. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 A ten niebieski SHS-a to do jakiego boxa ma go Pan, bo kurde tylko dostępne na Gunfire są do v3, a jutro mają darmową wysyłkę?! Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 ma v2 - emke ics ma... raczej ten od mp5 powinien pasowac, popychacze są standardowa jak w innym v2... Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 (edited) Tą końcówką się różnią, a reszta taka sama i w tej końcówce problem jest, bo jak porównywałem to do v2, a v2 do Mp5 Ulitmate są różnice w tej końcówce odstającej. Edited December 3, 2012 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Pisałem że ICS ma v2 modyfikowany z v3 nie podejdzie jest za długi. Kup do m16/m4. U mnie od shs delikatnie się różni od oryginału ale działa. Powinien każdy działać do v2 ewentualnie przyciąć lub dodać opóźniacz albo sam się wyrobi . Jak pisałem do m16/m4 v2 i będzie działać. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Jak zapytałem Madonionów na stronce, powiedzieli, że w gb niestandardowa jest tylko dysza. Ja już części na bardzo wysoki rof mam poskładane poniżej zestawienie: 1. Górny GB 2. Dysza Deep Fire uszczelniona do M4 3. Tłok SHS 14 zębów 4. Cylinder mosiężny typ 2 5. Głowica tłoka Ultimate cicha 6. Popychacz SHS wzmocniony 7. Głowica cylindra SHS podwójnie doszczelniona 8. Prowadnica sprężyny X-High-Tech 9. Sprężyna M110 guarder 10. Silnik Super High Speed X-High-Tech 11. Zębatki shs 13:1 12. Mosfet Systema 13. Kable siakieś dobre Będę to składał pod koniec miesiąca. Liczę na 11.1 na ponad 50 kulek na sekundę. Quote Link to post Share on other sites
Watson2195 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Witam, Jak zdjąć kolbę teleskopową? Ten sposób z odciągnięciem w dół wichajstra od regulacji nie działa ;) Szukałem tutaj i na angielskich stronach, ale nie znalazłem nic pomocnego. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) Jakby to wytłumaczyć- musisz te srobke która Sie wysowa pocdczas regolacji wyciągnąć mocniej, tzn wduszasz ten plastik który służy właśnie do odciagniecia tejże śrobki( od regolacji dolby) wtedy srobka jest na full wyciągniętą- ją to robię z kolba ctr tak- wciskam między ta srobke a obudowę kolby srobokret i automatycznie ta sroba Sie trochę wyciognie,i trzymam tak srobokret i wduszam plastik od regolacji kolby i schodzi, chodzi o to, aby śróbkę ciut mocniej wysunąć niż normalnie. Edited December 6, 2012 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Musi się dać nie ma wyjścia użyj więcej siły. Ewentualnie tą śrubę co wystaje pociągnij kombinerkami w dól i wysuń kolbę. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Witam Kupilem uzywana emeczke wszystko cacy problem polega na tym ze mam do d zestaw cylindra planuje go wymienić... W replice wymieniony jest tłok shsa cała szczęka i porwadnice metal + łożyskowanie jeśli chodzi o gb reszta stock. Chciał bym wymienić cylinder, głowice cylindra i głwoice tłoka i smeisic sie w 100 zł możecie coś poradzić? Quote Link to post Share on other sites
YumMmyy Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Witam,czy ta kolba http://www.taiwangun.com/product/show/17290.html oraz ten chwyt http://www.taiwangun.com/product/show/17260.html będzie pasować do ICS Universal? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts