Perkun Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Co prawda w M16( ale bebechy są identyczne) mam wsadzoną M150. Siedzi sobie od pół roku, ani na zębatkach ani na górnej części GB nie ma śladów zużycia. Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Hmm, nieźle, mam parę pytań: Jaki tłok ? Jaki przebieg w kulkach ? Semi-only czy full auto ? Jakiej marki spring? pozdrawiam :) Edited January 27, 2009 by Slaye Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 - guarder M120 - tlok nylonowy DF, - głowice tłoka cicha guardera - precka KM-Head, - hopek silikon guarder, 90% full auto, około 15-20 tyś. kulek większość na batce 10.8v. w trakcie zmiany springa na M140 guarder, gumka madbulla czerwona. Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Dużą różnicę odczułeś ze zmiany stockowej gumki HU na guardera? pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Jest z pewnością lepsza niż stockowa, jednak nie jest cudem świata. W/g mnie zbyt luźno siedzi na lufie, a raczej ma poprostu ciutkę za dużą średnicę i problematyczne staje się idealne spasowanie jej w komorze. Czasami gumka samoistnie się zniekształca (owal) i powoduje dublety. Mam nadzieję że Madbull będzie lepszy. Inną sprawą jest trudność dopasowania jednej gumki do stockowego i tuningowego boxa. Rozpiętość mocy jest bardzo duża od około 330 fps do 500 i więcej. Prawdopodobnie dokupię drugą komorę i zmontuję ją na stockowej lufie i gumie guardera, a preckę w madbullem będę miał do mocnego boxa. Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Witam. Chciał bym się tylko upewnić - czy Bore Up Guardera (http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_157&products_id=3357) bez problemowo będzie pasować i zachowa szczelność, lufe mam 509mm Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Sam cylinder i głowice powinien pasować. Mam wątpliwości co do dyszy, ponieważ posiadam dyszę uszczelnioną DF do Bore-Up i jest bardzo luźna. Czytałem że dysze ICS nie są standardowe. Dokładnie odpowiem Ci wieczorem - dziś rozbieram swój zestaw i sprawdzę obie dysze: standard i bore-up uszczelnione. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Jak w swojej Emce zakładałem BU CA, i nie było żadnych problemów z dyszą. Z mojego małego warsztatowego oświadczenia wiem że dysze DF rzadko kiedy pasują do innych replik. Zakładałem 4 Borki DF i w każdym przypadku trzeba było coś kombinować z dyszą. Quote Link to post Share on other sites
tomi7 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 przymierzam sie do kupna takiego guna i mam pytania naprawde 8.4V słabo ciągnie sprężyne M120? man taką w g36 i rof jest zadowalający można gdzieś dokupić górną część gb ale nie zestaw? chce złożyć drógi z mocniejsza sprężyną i z innej beczki czy do stockowych zębatek będzie pasował tłok o zwężonych zębach i czy to że są troche krutsze na jakieś znaczenie? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Znaczenie pewnie i jakies ma, ale działać będzie. Mam taki tłok w swoim ICSie (do dedykowanych zębatek UTU) ale używałem go kiedyś zastępczo w eMce G&P ze zwykłymi zebatkami i było ok. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) Potwierdziło sie że dysza Bore-Up DF uszczelnina jest zbyt luźna, założyłem uszczelniną dyszę P&J (nie Bore)- bardzo ładnie siadła. Jutro pomiar na chrono. Nadmienię tylko że dysza z zestawu ICS Bore nie jest uszczelniana i z tego wychodzi że nie jest powiększona. Edited January 28, 2009 by PRESTON Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Z tego co się kiedyś dowiedziałem z MO, dysza z zestawu ICS BU nie jest typową dyszą BU tylko jest taka sama, ma za zadanie działać dobrze przy BU i przy N-BU pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ok, dzięki za pomoc - prawdopodobnie kupie borka od CA, jeżli wogule kupie ;-F Nasuneło mi się też następne pytanie - czy góra GB wytrzyma ze spręzyną m130 i z batką 10.8 ponad rok, na 'auto' oczywiście ? lub na semi i sprężynie M170 ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) Ręce, nogi opadają :roll: Czy przeczytałeś cały wątek? Jak chcesz się dowiedzieć to zadzwoń do MadOnion... Nikt Ci nie zagwarantuje tego. To jest zabawka, zawsze się może zepsuć. pozdrawiam Edited January 29, 2009 by Slaye Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ok, dzięki za pomoc - prawdopodobnie kupie borka od CA, jeżli wogule kupie ;-F Nasuneło mi się też następne pytanie - czy góra GB wytrzyma ze spręzyną m130 i z batką 10.8 ponad rok, na 'auto' oczywiście ? lub na semi i sprężynie M170 ? :wink: Co do m130 to ci już kiedyś nastrzelance odpowiedziałem na to pytanie... Pozatym przejrzyj sobie ostatnie 5 stron tego tematu to będziesz wiedział. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Pomierzone. :-P Dwa ISC-y M4A1 oba na stockowym boxie 350-360 fps. To troche więcej niż podają Madoniony. Zmiany tylko precyzyjne lufy. Cala strzelanka walneła tekstem masz za dużo itd. Karabin pod pachę i powiedziałem że zmienię box na słabszy. A tarez najlepsze, założyłem tuningowego boxa i pierwszy strzał dokładnie 700 fps :strach:, nastały dwie ciągnące się w nieskończoność sekundy ciszy. następne strzały 500-510 fps (drugi karabinek identyczne pomiary). Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 A tarez najlepsze, założyłem tuningowego boxa i pierwszy strzał dokładnie 700 fps :strach:, nastały dwie ciągnące się w nieskończoność sekundy ciszy. następne strzały 500-510 fps (drugi karabinek identyczne pomiary). Nie specjalnie chce mi śię w to wierzyć. Ja miałem po wymianie gumki i precce 330. Gdzie i kiedy kupiłeś te emki? Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Nie wierzysz w co bo juz sam nie wiem? w 350 na stocku, w 700 na pierwszej kuli czy w 500 na boxie tuningowym. Quote Link to post Share on other sites
zulu Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ten drugi ICS to mój. Kupiony we wrześniu 2009, lufa KM Head, Hop Guarder przy pomiarze skręcony na min., bateria 10,8 v, kulki 0,2 g: GB stock, pomiary na dwóch chrono - wyniki średnie 350 f/s i 360 f/s (to chrono było od farbiarzy) GB Bore-Up ICS "D"+ Sprężyna M140 Guarder z prowadnicą bez łożyskowania - wynik średni 500 f/s. (na drugim nie mierzyłem bo farbiarze poszli do domu ;-) ) To 700 u Prestona to błąd pomiaru. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) GB Bore-Up ICS "D"+ Sprężyna M140 Guarder z prowadnicą bez łożyskowania - wynik średni 500 f/s. (na drugim nie mierzyłem bo farbiarze poszli do domu ;-) ) To 700 u Prestona to błąd pomiaru. Aha. Dziwne było dla mnie 700 fps, ale jak błąd, to ok. Ale muszę powiedzieć, że 360 to całkiem niezły wynik na stock. A jak przekłada się to wam na zasięg? Edited January 30, 2009 by rucznoi Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 (edited) No to nieźle nie wiem co może z tym być ale ja na M120 mam ok.380 fps. Nie wiedział by ktoś przypadkiem jak ten problem załatwić? :???: no i skupienie też takie sobie.... :poddanie: Edited January 31, 2009 by marpas93 Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Ta 120 to oniona czy inna. Co tam dokładnie masz w środku? Ja na M120 guardera miałem 430, precka Km-Heada i gumka silikon guardera. Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 (edited) sprężyna obecie jakaś chińska ale z Deep Fire miałem takie same wyniki karabin jest troche uszczelniony, miał być M16'stką na chińskiej przerobionej konwersji ale nie wyszło i mimo że żada ICS'owa części nie była przerabiana żadną szlifierką ani wogule to od tego czasu skupienie jakieś dziwne sie zrobiło co piąta kulka leci jak chce, ale na szczęście czasem jest nawet dobrze tłok - wzmocniony nylonowy czy coś takiego nie pamiętam dokładnie głowica - z o'ringiem wzmacniana itp... niby dobra prowadnica - metalowa z łożyskowaniem guarder jak pamiętam ps. jak znajde na asgshop'ie te części to powrzucam linki jeżeli trzeba teraz internet ledwo ciągnie :-F Edited January 31, 2009 by marpas93 Quote Link to post Share on other sites
ChudyBSASG Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Ta 120 to oniona czy inna. Co tam dokładnie masz w środku? Ja na M120 guardera miałem 430, precka Km-Heada i gumka silikon guardera. coś jeszcze wymieniłeś prócz tych części? Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 "Sprężyna główna M120 - Deep Fire 1 35.00 Wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem V.2 - Guarder Wzmocniony, poliwęglanowy tłok - Systema Głowica tłoka - PEEK-HPV-PTFE Graphite fiber + SUPER O'ring - Deep Fire" dokładnie to było zmieniane, skopiowałem z archiwum ;-) ps. a ten borek CA to dokładnie który tak ładnie pasuje? (chodzi mi oto że są "do M16A4" "do M16A1" "do M4" itd.. troche to pomieszane wszystko wole sie upewnić) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts