Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4A1 [ICS]

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jest z pewnością lepsza niż stockowa, jednak nie jest cudem świata. W/g mnie zbyt luźno siedzi na lufie, a raczej ma poprostu ciutkę za dużą średnicę i problematyczne staje się idealne spasowanie jej w komorze. Czasami gumka samoistnie się zniekształca (owal) i powoduje dublety. Mam nadzieję że Madbull będzie lepszy.

Inną sprawą jest trudność dopasowania jednej gumki do stockowego i tuningowego boxa. Rozpiętość mocy jest bardzo duża od około 330 fps do 500 i więcej.

Prawdopodobnie dokupię drugą komorę i zmontuję ją na stockowej lufie i gumie guardera, a preckę w madbullem będę miał do mocnego boxa.

Sam cylinder i głowice powinien pasować. Mam wątpliwości co do dyszy, ponieważ posiadam dyszę uszczelnioną DF do Bore-Up i jest bardzo luźna. Czytałem że dysze ICS nie są standardowe. Dokładnie odpowiem Ci wieczorem - dziś rozbieram swój zestaw i sprawdzę obie dysze: standard i bore-up uszczelnione.

Jak w swojej Emce zakładałem BU CA, i nie było żadnych problemów z dyszą. Z mojego małego warsztatowego oświadczenia wiem że dysze DF rzadko kiedy pasują do innych replik. Zakładałem 4 Borki DF i w każdym przypadku trzeba było coś kombinować z dyszą.

przymierzam sie do kupna takiego guna i mam pytania

naprawde 8.4V słabo ciągnie sprężyne M120? man taką w g36 i rof jest zadowalający

można gdzieś dokupić górną część gb ale nie zestaw? chce złożyć drógi z mocniejsza sprężyną

i z innej beczki czy do stockowych zębatek będzie pasował tłok o zwężonych zębach i czy to że są troche krutsze na jakieś znaczenie?

Potwierdziło sie że dysza Bore-Up DF uszczelnina jest zbyt luźna, założyłem uszczelniną dyszę P&J (nie Bore)- bardzo ładnie siadła. Jutro pomiar na chrono.

Nadmienię tylko że dysza z zestawu ICS Bore nie jest uszczelniana i z tego wychodzi że nie jest powiększona.

Edited by PRESTON

ok, dzięki za pomoc - prawdopodobnie kupie borka od CA, jeżli wogule kupie ;-F

Nasuneło mi się też następne pytanie - czy góra GB wytrzyma ze spręzyną m130 i z batką 10.8 ponad rok, na 'auto' oczywiście ? lub na semi i sprężynie M170 ?

:wink:

Co do m130 to ci już kiedyś nastrzelance odpowiedziałem na to pytanie...

Pozatym przejrzyj sobie ostatnie 5 stron tego tematu to będziesz wiedział.

Pomierzone. :-P

Dwa ISC-y M4A1 oba na stockowym boxie 350-360 fps. To troche więcej niż podają Madoniony. Zmiany tylko precyzyjne lufy. Cala strzelanka walneła tekstem masz za dużo itd. Karabin pod pachę i powiedziałem że zmienię box na słabszy.

A tarez najlepsze, założyłem tuningowego boxa i pierwszy strzał dokładnie 700 fps :strach:, nastały dwie ciągnące się w nieskończoność sekundy ciszy. następne strzały 500-510 fps (drugi karabinek identyczne pomiary).

A tarez najlepsze, założyłem tuningowego boxa i pierwszy strzał dokładnie 700 fps :strach:, nastały dwie ciągnące się w nieskończoność sekundy ciszy. następne strzały 500-510 fps (drugi karabinek identyczne pomiary).

Nie specjalnie chce mi śię w to wierzyć. Ja miałem po wymianie gumki i precce 330. Gdzie i kiedy kupiłeś te emki?

Ten drugi ICS to mój.

Kupiony we wrześniu 2009, lufa KM Head, Hop Guarder przy pomiarze skręcony na min., bateria 10,8 v, kulki 0,2 g:

GB stock, pomiary na dwóch chrono - wyniki średnie 350 f/s i 360 f/s (to chrono było od farbiarzy)

GB Bore-Up ICS "D"+ Sprężyna M140 Guarder z prowadnicą bez łożyskowania - wynik średni 500 f/s. (na drugim nie mierzyłem bo farbiarze poszli do domu ;-) )

To 700 u Prestona to błąd pomiaru.

GB Bore-Up ICS "D"+ Sprężyna M140 Guarder z prowadnicą bez łożyskowania - wynik średni 500 f/s. (na drugim nie mierzyłem bo farbiarze poszli do domu ;-) )

To 700 u Prestona to błąd pomiaru.

Aha. Dziwne było dla mnie 700 fps, ale jak błąd, to ok. Ale muszę powiedzieć, że 360 to całkiem niezły wynik na stock. A jak przekłada się to wam na zasięg?

Edited by rucznoi

sprężyna obecie jakaś chińska ale z Deep Fire miałem takie same wyniki

karabin jest troche uszczelniony, miał być M16'stką na chińskiej przerobionej konwersji ale nie wyszło i mimo że żada ICS'owa części nie była przerabiana żadną szlifierką ani wogule to od tego czasu skupienie jakieś dziwne sie zrobiło co piąta kulka leci jak chce, ale na szczęście czasem jest nawet dobrze

tłok - wzmocniony nylonowy czy coś takiego nie pamiętam dokładnie

głowica - z o'ringiem wzmacniana itp... niby dobra

prowadnica - metalowa z łożyskowaniem guarder jak pamiętam

ps. jak znajde na asgshop'ie te części to powrzucam linki jeżeli trzeba

teraz internet ledwo ciągnie :-F

Edited by marpas93

"Sprężyna główna M120 - Deep Fire 1 35.00

Wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem V.2 - Guarder

Wzmocniony, poliwęglanowy tłok - Systema

Głowica tłoka - PEEK-HPV-PTFE Graphite fiber + SUPER O'ring - Deep Fire"

dokładnie to było zmieniane, skopiowałem z archiwum ;-)

ps. a ten borek CA to dokładnie który tak ładnie pasuje? (chodzi mi oto że są "do M16A4" "do M16A1" "do M4" itd.. troche to pomieszane wszystko wole sie upewnić)