Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ładownica ALICE do magazynków G3

Recommended Posts

Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale to chyba najlepsze miejsce na moje pytanie - czy ładownice M16 Alice (TAKIE, dla ścisłości) akceptują magazynki/magazynek do G3?

Wiem, że można dostać ładownice specjalnie przeznaczone do G3/FAL/M14 itd, ale strasznie mi się podoba oporządzenie ALICE. :P

[Co G3 ma wspólnego z AK?]

Edited by Foka

Foka - no nie ma wiele wspólnego, ale ja tam się u Was boję zakładać nowe tematy :P

Dziękuję wszystkim za info. Piękne te ładownice :D .

dr_wisla - a trzymasz w nich jeden czy dwa magi M14? A tak z tego, co patrzyłem, to sporo krąży po sieci opinii, że pasują luźno (magi M14/G3 do ładownic na 3 magazynki M16/M4) - np. na tym forum.

• 2 weeks later...

Sorry, że tak post pod postem, ale nie mogę edytować.

Zdecydowałem się na te ładownice ALICE do M16, kontraktowe, o stąd. Dziś przyszła przesyłka, po rozpakowaniu której od razu wpakowałem dwa magi G3 do jednej ładownicy. Na długość jest idealnie. Na szerokość zostaje troszeczkę miejsca, akurat tyle, żeby pewnie chwycić mag (dzięki temu to, że nie wystaje on lekko z ładownicy po jej otwarciu, nie stanowi problemu). Na wysokość są trochę za krótkie, co oczywiście nie jest niespodzianką, więc mogą trochę skakać przy szybkim biegu, ale to nie problem. Magi wchodzą luźno, pięknie, bez problemu.

Krótko mówiąc, pasują znakomicie. Z czystym sumieniem polecam ładownice ALICE M16 do magazynków G3. Temat chyba do zamknięcia. 8-)