fiedotow Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Pochwalę się, a właściwie nas http://ercpraca.nazwa.pl/info/index.php?op...&Itemid=245 Jak zeskanuję, będzie jeszcze artykulik z prasy. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 No takie inicjatywy to ja rozumiem i jak najbardziej popieram. Oby jak najwięcej takich inicjatyw było. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Gratuluję :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Konkretni ludzie i konkretne dzialania, aby tak dalej. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 1, 2008 Author Report Share Posted March 1, 2008 Kolejnym krokiem, o ile pozwolą na to fundusze gminne, będzie Grupa Strzelania Tarczowego "Szkoła Kadetów" dla dzieciaków w wieku 10 - 16 lat. Chodzi głównie o to, żeby nabyły odruchów zdrowych w postępowaniu z replikami i "pistoletami z kiosku". Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, jakim "głodnym wzrokiem" patrzą te dzieciaki na starszych kolegów trenujących na tarczach w klubie. Czesem sobie postrzelają, ale to jeszcze nie to... Miałem wiele razy sygnały od ludzi "ze wsi", że ktoś dostał kulką. Jak mam tłumaczyć, że to nikt z "moich". Ale, jeśli taki "maluch" wyżyje się na tarczy, jeśli posłucha i dowie się, jak to jest, to mam nadzieję, że więcej nie będzie strzelał gdzie popadnie. No i z czasem wyrośnie kolejne pokolenie maniaków :) Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Pomysł doskonały, szkoda tylko że bez okularków ..... rykoszety się zdażają w szczególności w pomieszczeniach zamkniętych. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 2, 2008 Author Report Share Posted March 2, 2008 Tarcze ustawione są przed kotarą, która doskonale zabezpiecza przed rykoszetowaniem. Ale jeśli projekt grupy 10 - 16 przejdzie, strzelanie będzie się odbywać w okularach. To dla przyzwyczajenia. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Fiedia uderz z inicjatywa do lokalnej siedziby LOKu czy by nie wsparli użyczajac strzelnicy. Możnabyłoby sobie postrzelać tam z wiatrówek dodatkowo. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 2, 2008 Author Report Share Posted March 2, 2008 Nie wiem, czy Kołobrzeg posiada jeszcze LOK. Kiedyś była w Budzistowie (pierwsza lokalizacja Kołobrzegu) fajna strzelnica, jeździłem tam na zawody, ale co się teraz tam dzieje, nie wiem. Będę próbował odnowić kontakty. Na razie skan artykułu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts