kuba a999 Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Ma może ktoś hełm tej firmy (to ten sprzedawany na gunsmoku), bądź coś o nim słyszał i może wypowiedzieć się apropo jego jakości? i jak ma się jego jakość do repliki BFT sprzedawanej na spec shopie? Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Ja mam i widzę, że nieźle dałem się wyruchać, pod względem ceny. :P Skorupa jest bardzo fajna. Nie mam porównania z oryginałem, ale w porównaniu do kevlarowych hełmów WP (tylko takie widziałem) wypada nieźle. Oczywiście chodzi o wygląd. Powierzchnia hełmu się nie błyszczy i ma chropowatą fakturę. A co do pasków i poduszek. Jak dla mnie tragedia. Poduszki mam dalej te same, ale paski wymieniłem na SDS-y. Tych standardowych nie szło na mnie wygodnie zapiąć, może to była kwestia przeszycia podbródka, ale i tak wywaliłem w diabły. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Zwykłą chińszczyzna tyle, że rozreklamowana. Kup u krakmana i wymień paski i będzie taniej i lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 http://www.gunsmokearmyshop.com/helmets/index.htm Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Ja u Guna kupiłem Condora, ale TC-2000. Pierwsze co poszło do wymiany do fasunek, na kontraktowy. Oryginał jak Ohtara jakoś na moja głowę nie pasował. Co do poduszek - to też wskazana by była wymiana na jakieś twardsze, bo te w standardzie miękkie jakieś są. Quote Link to post Share on other sites
kuba a999 Posted March 3, 2008 Author Report Share Posted March 3, 2008 (edited) ok, wielkie dzięki za pomoc. hm, strona na gunsmoku pojawiła się dopiero dzisiaj wcześniej hełmy występowały w "czytanym" spisie nowych rzeczy;d a potrafi ktoś porównać replikę Condora do repliki BFT? [stosuj interpunkcję i wielkie litery] Edited March 3, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Wielkie dzieki Arafat :) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 (edited) Odkręcasz cztery śrubki, wymieniasz paski, zakręcasz z powrotem - cała filozofia, nawet przedszkolak da sobie radę... Edited May 14, 2008 by Kac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts