Guest ctalkep Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 (edited) Witam! Krótka piłka. Chcę kupić kaburę WP pasującą dla HK USP. Jedyną możliwością jest kupno kabury dostosowanej do WISTa. Poniżej zestawiłem wymiary oryginałów broni. Czy te parę milimetrów różnicy będą znaczące? :???: WIST / HK USP Długość: 194 mm / 190 mm Wysokość: 136 mm / 135 mm Szerokość: 32 mm / 35 mm Dzięki za pomoc! Pozdrawiam maniaków wz. 93! ;-) Edited March 4, 2008 by ctalkep Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 USP ma dosyć szeroki szkielet, a przede wszystkim duży kabłąk spustu. Może nie wejść do kabury do Wista. Radzę najpierw przymierzyć. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Mam kaburę Mudpil i replikę H&K P-8. Wchodzi bez zgrzytów. Oczywiście, niektórzy klną Mudpil'a w żywy kamień, ale mnie on pasuje. Mam nadzieję, że coś pomogłem? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 USP tak jak kolega szpargal napisał ma bardzo długi kabląk i nie pasuje do kabury od Wista, chyba że przerobi się wypinacz na taki z dużo dłuższym paskiem. Tyle, że wtedy niewygodnie się go zapina i odpina. Quote Link to post Share on other sites
Guest ctalkep Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Z szyciem nie będzie problemu, już się trochę bawiłem igłą i nitką. Zależy mi, aby taka kabura przylegała i była możliwie jak najmniejsza, w przeciwieństwie do tych wielkich na panelach udowych... :-P Oczywiście, drogi Errhile, pomogłeś. Niestety, ja idę na ekonomię, więc zamiast sklepów kombinuję na Komisie ASG lub aukcjach... ;-) Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Kąbinowanie dobra rzecz ale pomyśl czasami zanim kupisz lepiej poczekać i dozbierać na coś lepszego niż kupić aby było. Quote Link to post Share on other sites
Guest ctalkep Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Hm... po raz kolejny pojawia się propozycja "zbierania na lepszy sprzęt". Mi zależy na jak "najmniejszej" gabarytowo kaburze, więc już nawlekam igłę na nitkę. Punisher & szpargal: "Szeroki kabłąk spustu" - będę o tym pamiętał. Wielki POZYTYW dla Was obu! ;-) Dzięki za pomoc! Myślę, że temat już zamknięty, panie Adminie. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Szeroki i długi ;) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Jeśli chodzi Ci o kaburę Ivo-Hest to nie ma szans. Pistolet zatrzymuje się w miejscu gdzie kabłąk się rozszerza więc mocno wystaje i jak zauważył Punisher trzeb by przedłużyć taśmę od zapięcia. Generalnie bez rozprucia około 0,5-1 cm szwu przy kabłąku nie ma szans żeby pistolet się „schował”. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Witam, z racji, że temat o kaburze WP we wz. 93 to sie podłącze z takim pytaniem: poszukuję kabury udowej do P-83 we wz. 93. Nie interesuje mnie żadne adaptowanie kabur dedykowanych replikom ASG tylko dedykowana specjalnie dla P-83. Z góry dzięki i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Od czasu do czasu pojawiają sie na allegro. Trzeba trafić na nią. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Wiedziałem, że taka będzie pewnie pierwsza odpowiedź. Bardziej by mnie interesował link do sklepu/producenta plus opinie użytkowników bez wypowiedzi typu "wydaje mi się", "powinna ....". Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts