Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Czy da sie w M24 Classic Army albo innej sprezynowej replice M24/40 osiagnac 600 fps lub wiecej. Wiem ze sa sprezyny dajace taka sile ale czy da sie to naciagnac ???

Chce posiadac karabin snajperski z prawdziwego zdazenia do rozgrywek asg i koniecznie musi byc to replika M24/40 ktore sa niestety tylko sprezynowe i gazowe ( gaz odpada ). Wiec jesli macie jakies rady jak to osiagnac ( przedewszystkim jak najwiekszy zasieg ) to piszcie.

Ps. Koszt przerobek nie gra roli

• 1 month later...

mam pytanie, czy do osiągnięcia w M24 550fps wystarczy wymienić cylinder i sprężynę (na 300%) i czym sie różni civilian version od military? a i jeszcze gdzie znajdę porady i sposób konserwacji broni?

z góry dzięki za odpowiedź.

• 5 months later...

Jak używamy obcego języka (nie wiem po co, skoro jest polski zamiennik) to używamy poprawnej formy. "Cooking handle" to ja mam przy rondlu, przy broni to już raczej cocking handle lub charging handle.

I mam prośbę - jak nie chce ktoś odsyłać do konkretnych linków to niech nie piszę nic.

Może zamiast pisać "ten karabin ma fajne to to i tamto " to napiszcie coś więcej :P i jaka luneta do tego. :)

Jeżeli ktoś jeszcze zada tu pytanie w stylu "jaka luneta do tego" to każdy nawet najbardziej sensowny post który napisze wywalę w kosmos!!!! Są działy i tematy w których wszystko z tak ogólnych spraw zostało milion razy poruszone. Czym wybitnym wg. Ciebie różni się M24 od innych karabinów snajperskich i jego repliki od innych replik że specjalnie do niego trzeba stosować inne zasady wyboru lunety????

thor_

Edited by thor_

"Cooking handle" to ja mam przy rondlu

Buahahah właśnie chciałem to nadmienić :-F

(540 FPS to sporo moim zdaniem ale mogę się mylić :P )

Nie mylisz się. 540FPS to wystarczająco dużo (sam posiadam taki set i jestem zadowolony. Oczywiście nie mówie tutaj o burakach z 650 - 700 FPS = bezpieczny airsoft.

Poczułem się urażony do głębi i na wskroś :(

thor_

Stalowa rączka przeładowania nie jest konieczna (przy sprężynie 380% - owszem).

Kajos1: Skoro twój post nie wyleciał to odpowiem ci w tym temacie. Civilian od military różni się tym, że military ma podłużne wycięcia w lufie zewnętrznej (do niczego to nie służy oprócz klimatu).

Pozdrawiam!

Edited by thor_
  • 3 weeks later...

trigger jest na specshopie pytałem sie czy pasuje do m24 powiedzieli ze nie ze pasuje tylko do vsr ;/

a znow na wmasg w zbrojowni pisza ze pasuje...

a co do 600fps to da sie wyciagnac wiecej ;] sprezyna m190 daje 630fps do tego sczelny hopsiup i prec lufa moze dac nawet 700;] widzialem rowniez m210 ale przy takiej mocy to sie chyba bron rozdupcy ;] to by bylo chyba z jakies 800fps :D:D:D

ale nie tylko fps'y sie licza :)

silverquick co do zasiegu kup prec lufe pdi 509mm 6.01mm i szczelny hop up do tego zestaw cylindra lv.3 hd metalowa raczke przeladowania i oczywiscie jak znajdziesz triggera caly zestaw kosztuje ok. 3500zl bez dodatkow (luneta itp.) ammo 0.36 lub nawet 0.43g :) zasieg przy takiej mocy wiele nie spadnie a celnosc sporo wzrosnie :)

Edited by fint
widzialem rowniez m210 ale przy takiej mocy to sie chyba bron rozdupcy ;] to by bylo chyba z jakies 800fps icon_biggrin.gif:D:D

A tak dokładniej to 1800... :wink:

silverquick co do zasiegu kup prec lufe pdi 509mm 6.01mm i szczelny hop up do tego zestaw cylindra lv.3 hd metalowa raczke przeladowania i oczywiscie jak znajdziesz triggera caly zestaw kosztuje ok. 3500zl bez dodatkow (luneta itp.) ammo 0.36 lub nawet 0.43g icon_smile.gif zasieg przy takiej mocy wiele nie spadnie a celnosc sporo wzrosnie

Silverquickowi daj spokój,chłopak tyle tematów pozakładał ile fps ma stockowy chinol,pewnie dużo sie dowiedział...a poza tym to podaj mi linka do szczelnego hop upa,z chęcią kupie!

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2250

"Stalowa raczka przeładowania do M24"

To już na spec shopie jest za 99zł :)

A tak dokładniej to 1800... :wink:

Silverquickowi daj spokój,chłopak tyle tematów pozakładał ile fps ma stockowy chinol,pewnie dużo sie dowiedział...a poza tym to podaj mi linka do szczelnego hop upa,z chęcią kupie!

To już na spec shopie jest za 99zł :)

1800fps????

na specshopie jest za 195zł za 99zł moze i jest ale zwykła stockowa ;]

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3283 napewno jest szczelniejsza niz stockowa ;]

Edited by fint