tafi Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Planujemy zorganizować na początku czerwca trzydniowy zlot na ciechanowskim poligonie. Impreza zaczynała by sie w piątek po południu od zakwaterowania, sobota dzień i noc działania, niedziela rano do południa działania kończące i około południa zakończenie. Dodatkowo udział w imprezie mogą wziąć grupy które tylko dojada np w sobotę lub niedzielę, oczywiście po uprzednim uzgodnieniu. Impreza miała by się odbyć na terenie dawnego poligony garnizonowego w Ciechanowie. Teren dość rozległy ze szczątkową zabudowa oraz dość rozbudowana infrastruktura wojskowa (bazy , transzeje, itp). Głównie teren leśny ze sporym piaszczystym kawałkiem na środku. Zakwaterowanie to prawdopodobnie pole namiotowe (może namioty wojskowe) zależnie od ilości chętnych. Impreza organizowana przez grupy Wilki Mroku - Ciechanów i SFORA - Płock. Zbieramy informacje jakie było by zainteresowanie takim zlotem, jaką odpłatność jesteście gotowi ponieść? Z naszej strony starali byśmy się zapewnić wyżywienie, oznaczenia, ewentualne zakwaterowanie (poza polem namiotowym) i inne atrakcje. Jesteśmy również ciekawi waszych oczekiwań w stosunku do takiego zlotu. Bliższe szczegóły zwłaszcza dotyczące działań podamy po ustaleniu orientacyjnej liczby zainteresowanych. Migawki z poligonu Edited March 25, 2008 by tafi Link to post Share on other sites
piachu Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 zrobicie cos na kształt rawicz rebell's hill to bedzie bardzo fajnie ^^ Tam również nie było budynków, a i tak wszyscy świetnie się bawili. Link to post Share on other sites
Hes Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Najlepiej, żeby dojazd (oprócz samochodowego) był jako taki... Jak wygląda sprawa z PKP? Link to post Share on other sites
tafi Posted March 25, 2008 Author Report Share Posted March 25, 2008 Jest stacja PKP i można zorganizować transport bo na miejscówkę jest kawałek. Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Wyżywienie to nie podstawa, każdy kto wybiera się na 3 dni bierze ze sobą praktycznie wszystko co ma, zaczynając od grzałek polowych i gulaszów w puszcze, kończąc na poduszkach i śpiworach. Fajnie by było, jakbyście akceptowali udział osób między 16-18 rokiem życia, oczywiście z pozwoleniem od rodziców i najlepiej rekomendacją innej pełnoletniej ekipy/innej znanej osoby w środowisku całego kraju. To co musicie mieć, to postawione jasno warunki, wymagania od uczestników, dobry teren i wzorową organizację. Dojście na miejsce ze stacji to nie problem. Jeśli jest, to wystarczy zamieścić dość czytelną mapę tutaj i wszyscy trafią ;). Edited March 25, 2008 by dr_wisla Link to post Share on other sites
Kamil Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Zbieramy informacje jakie było by zainteresowanie takim zlotem, jaką odpłatność jesteście gotowi ponieść? 3-4 dychy oddam na szczytny cel :) Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Koszty 3-dniowej imprezy bez wyżywienia (IMO żarcie to bez sensu, każda ekipa dba o swoich), myślę że nie powinien być większy niż te 30zł. Edited March 25, 2008 by dr_wisla Link to post Share on other sites
f3stus Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Jest stacja PKP i można zorganizować transport bo na miejscówkę jest kawałek. Akurat droga z PKP jest dość prosta... ale transport nie zawadzi, bo i niewielki problem. Opisywane miejsce znajduje się mniej więcej tam gdzie kursor, mniejszych, polnych dróg nie widać przy tym powiększeniu - celowo dałem takie, żeby było widać wszystkie stacje (przystanki też) kolejowe w okolicy. Główna ciechanowska stacja to ta przy Śmiecinie nowym, imo z niej najbliżej do celu. Edited March 25, 2008 by f3stus Link to post Share on other sites
tafi Posted March 26, 2008 Author Report Share Posted March 26, 2008 (edited) Ponieważ to jest miejsce że tak powiem trochę na uboczu to wolę za kilka złotych zapewnić wyżywienie i mieć pewność że nikt nie będzie głodny bo zapomniał albo zje coś i zachoruje. Poza tym wyeliminuje to rozpalanie ognisk i biwakowanie w środku bitwy. Myślałem o zrobieniu w namiotach stołówki żeby można było zjeść po ludzku śniadanie i posiedzieć przy kolacji. Obiad to by trzeba było dotrzeć do punktu i w menażki nałożą. Dojazd ze stacji PKP na poligon to bym podstawił busa dla zainteresowanych żeby nie było że ktoś się pogubił i jest zmęczony zanim zaczną się działania. Ap ropo kosztów... to samodzielne wyżywienie wyjdzie dużo drożej niż zapewnione przez nas. Zawsze świeży ciepły posiłek lepszy od kilkudniowych kanapek czy konserw. Myślę że całkowity koszt powinien zamknąć się w granicach 100zł. Ale dokładniej będę wiedział jak ustalę zakwaterowanie i parkingi. (pewnie rolnik sobie zażyczy co nieco za zajęcie pola) Jeżeli koszty parkingu będą nieracjonalne to zorganizujemy miejsce na poligonie tyle że trzeba będzie dobrze drogę opracować. Ale wolał bym żeby podjechali do miejscowości i tam w dobrym miejscu zaparkowali. Postaram się jeszcze wstawić ciekawszy pokaz slajdów z poligonu, zima odpuści to można będzie fotek porobić i teren pokazać. Edited March 26, 2008 by tafi Link to post Share on other sites
Biper Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Ja tam jestem zdania że każdy wie sam co lubi zjeść i ile. Ale rozumiem też obawy orgów o to aby nikt nie pozostał głodny. A może udałoby sie zorganizować busa-sklep(taki sklep na kółkach ;-) ), przykładowo podjechałby na godzinę lub dwie rano i wieczorem. Oczywiście jeżeli jest taka firma w okolicy Ciechanowa. Link to post Share on other sites
rademenes83 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 bardzo dobry pomysł, chyba że zorganizować wrazie czego delegacje do miasta z listą zakupów ewentualnie jak by zaszła taka potrzeba!! Link to post Share on other sites
piachu Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 100 zl za trzydniowy zlot, z ciepla wojskowa grochowa to bardzo dobra propozycja. Link to post Share on other sites
Kamil Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Ja byłbym skłonny dopłacić za jedzenie i super patent z ostatniego Tomaszowa, tj. to, że orgowie rozwozili wodę między "walczącymi" oddziałami :) Link to post Share on other sites
tafi Posted March 27, 2008 Author Report Share Posted March 27, 2008 O dostępie do wody trzeba by i tak pomyśleć, można by ja zdobywać, w czasie walk posiłki były by jako krótki rozejm dowożone na stanowiska lub trzeba by po nie dojść do wyznaczonego punktu. Link to post Share on other sites
moron Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 to raczej nie dobry pomysl zawsze posilki w trakcie walk tylko rozwalaly gre lepiej rozdac na samym poczatku sychy prowiant a cieply posilek zroganizowac po walkach Link to post Share on other sites
miras168 Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 moż zrobimy tak jak na Modlinie w czasie walk jeżdziła zupka w tym roku na iglo się załapałem dwa lata temu cały nasz oddział nawet nie liznoł tależyka bo o nas zapomiano.Może powinien być rozdany najpierw suchy prowiant a pużniej ciepłe żarełko ? Jakieś ognisko czy coś w tym stylu Link to post Share on other sites
moron Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 na modlinie (przed ostatnim) jak gorgonczycy sie zupa opychali (no ale trzeba przyznac ze pyszna byla :P) to katanga zrobila taki wjazd ze glowa mala xD ja jestem przeciwny takm rzeczom bo jak sie czlowiek nawpie**** to mu sie latac odechciewa za to po wszystkim jestem jak najbardziej za Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 O wodę się nie martwcie, każdy chyba sobie weźmie co najmniej 2 litry na dzień.. W końcu manierki/camelbacki nie są od noszenia kulek :F. Ja tam jestem zdania że każdy wie sam co lubi zjeść i ile. I nikt jeszcze nie umarł od głodu przez 1 dzień.. To chyba nie impreza dla dzieciaków "a bo ja głodny jestem i się nie szczelam", ludzie pobiorą co trzeba. Bigosik na koniec dnia i styknie, reszte sam sobie każdy załatwi. Jak stoi sprawa z.. Fajnie by było, jakbyście akceptowali udział osób między 16-18 rokiem życia, oczywiście z pozwoleniem od rodziców i najlepiej rekomendacją innej pełnoletniej ekipy/innej znanej osoby w środowisku całego kraju. ? Link to post Share on other sites
piachu Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 no to teraz czekamy na konkrety ;) Link to post Share on other sites
Kamil Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 (edited) O wodę się nie martwcie, każdy chyba sobie weźmie co najmniej 2 litry na dzień.. W końcu manierki/camelbacki nie są od noszenia kulek teethh.gif Trzeba było być na ostatnim Tomaszowie, gdzie temperatura w maju sięgała 30tu paru stopni, a ludzie po prostu zdychali w słońcu. Dwa litry tam schodziły w dwie godziny (albo i mniej, zwłaszcza że co chwila sobie moczyliśmy czapki w wodzie, bo już się nie dawało wytrzymać). Edited March 28, 2008 by Kamil Link to post Share on other sites
rademenes83 Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 na modlinie (przed ostatnim) jak gorgonczycy sie zupa opychali (no ale trzeba przyznac ze pyszna byla :P) to katanga zrobila taki wjazd ze glowa mala xD ja jestem przeciwny takm rzeczom bo jak sie czlowiek nawpie**** to mu sie latac odechciewa za to po wszystkim jestem jak najbardziej za co do katangi to nie przypominam sobie żeby jakiś wjazd zrobili jak zupa była u nas (GORGONIA) tylko my zupę przejeliśmy i wpadliśmy na katangi respa :) ale to szczegół co do zlociku jaki organizuje TAFI i WILKI to mogę zapewnić że to będzie naprawde dobra imprezka i super teren do zorganizowanie zlotu :) (SFORA BYŁA I SPRAWDZIŁA TEREN :)) Link to post Share on other sites
wroobel16 Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Jedzienie jestem mimo wszystko za tym, żeby kazdy organizował sobie we własnym zakresie/ zakresie własnej wkipy. Mniej roboty dla orgów, no i kazdy wcina to co lubi ;) Na koniec dnia ewntualnie jakis wspólny posiłek, taki bardziej integracyjny ;) Jeżeli chodzi o wode to tak czy siak proponowałbym zeby kazdy miał własny zapas. Link to post Share on other sites
tafi Posted April 3, 2008 Author Report Share Posted April 3, 2008 Trzy imprezy w ten sam weekend to co najmniej o jedną za dużo... W związku z tym czekam na propozycję w jakim terminie zorganizować nasz zlocik? Link to post Share on other sites
piachu Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 polowa czerwca? Link to post Share on other sites
wroobel16 Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 13-15? Akurat zaczęlibyśmy w piątek trzynastego ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts