Arthur Currie Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 No jak w temacie. kilka fajnych fotek naszych "marines" http://redakcjawojskowa.pl/gazeta/index.ph...58&catid=47 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 No comments... Gore, stalowy garnek, skórzana kabura... Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Chłopaczyna wyszpejowany jakby w demobilu... Zastanawia mnie po co trąbili na cały kraj że powstają nasi polscy "marines" tu się nie ma czym chwalić a o pomstę do nieba wołać :roll: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Ta, regulaminowe strzelanie przeciwlotnicze z kbk AKMS nadal działa... Ciekawe co chcą zestrzelić na współczesnym polu walki? Balon meteo? Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 ...skórzana kabura... W dodatku pusta o ile mnie wzrok nie zawodzi... Quote Link to post Share on other sites
MATRON Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Nic się nie zmieniło od 10 lat, chyba cały budżet idzie na misje bo z tym co miśki biegają, jak są ubrani, nawet ładownice w demobilu widziałem w lepszym stanie. http://redakcjawojskowa.pl/gazeta/index.ph...ey=19&hit=1 Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Foka - wbrew pozorom ogień plot z kbk AK prowadzony przez pododdział piechoty ma sens, jeżeli celem są śmigłowce npla. Zwłaszcza transportowe, nie mocno opancerzone szturmowe. Natomiast nieco dziwią mnie mundury w kamuflażu "puma" - myślałem że tego cholerstwa świecącego w podczerwieni wojsko już się pozbyło. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted April 8, 2008 Author Report Share Posted April 8, 2008 (...) Ta, regulaminowe strzelanie przeciwlotnicze z kbk AKMS nadal działa...(...) Działą i ma się całkiem dobrze. Ciekawe co chcą zestrzelić na współczesnym polu walki? Balon meteo? A o złotej kuli słyszałeś?? 8-) Quote Link to post Share on other sites
mig Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 (edited) Panie i Panowie czy to przypadkiem nie jest kbkAK?! :mrgreen: Edit: Albo kbkg wz.60... Edited April 9, 2008 by mig Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 AK z dolnym drewnem od AKM. Oba dalsze to AKMS. Quote Link to post Share on other sites
schoeller Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 kbkg wz. 60, myślałem ze już tego nie zobaczę 8) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 (edited) Panowie, nie śmiejcie się. W końcu nie każdy jest tak bogaty jak przeciętny polski airsoftowiec. :-F Sad but true :( Edited April 12, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 http://www.redakcjawojskowa.pl/gazeta/imag...ze/dsc_1142.jpg a ten Pan to nie ma czasem MICHa ? Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Panie i Panowie czy to przypadkiem nie jest kbkAK?! :mrgreen: Edit: Albo kbkg wz.60... Wydaje mi się że mój dziadek biegał w mundurze takim jak mają panowie na bliższym planie, zapomniałem nazwy :???: Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Wz.89 zwany "puma" lub "żaba". Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Ludzie każdy zaczyna od takiego oporządzenia ,munduru. Nasi zanim wyjechali do Iraku też tak wyglądali. Zwróccie uwagę na to że mają już gore a nie bawełniaki. Mają ładownice ale za jakiś czas będą mieli kamizelki z Miwo . Beryle , krótkofalówki itp,itd. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Ludzie każdy zaczyna od takiego oporządzenia ,munduru. "Kazdy zaczyna"? Mowimy o wojsku, nie o grupie airsoftowej. O jednostce bojowej, zorganizowanym srodku przymusu. Czujesz roznice? ;) Mają ładownice ale za jakiś czas będą mieli kamizelki z Miwo . Beryle , krótkofalówki itp,itd. A podstawa prawna programu "Czas profesjonalistow" sa trzy PROJEKTY ustaw. Co mnie interesuje stan przyszly lub projekty? Liczy sie stan faktyczny i przygotowanie do dzialan. Przygotowanie sprzetowe faktycznie maja malo nowoczesne (nie powiem, niemedialne, choc jak sie dawali focic to mogli sie postarac ;) ). Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 No masz racje , ale mówiąc o każdym chodziło mi o jednostki wojskowe które ze zwykłych stały się elitarne i jeżdżą na misje. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Każda jednostka musi być gotowa do prowadzenia działań bojowych. Jęsli nie jest to równie dobrze można ją rozwiązać. A jeśli ktoś przez 10 lat służby zasuwa w szlekach i stalowym garnku i na 3 tyg. przed wyjazdem dostanie gore, kevlar i kamizelkę, a AKMS zmienią mu na Beryla to jego zdolność bojowa nie wzrośnie, a spadnie, bo sprzętem trzeba umieć się posługiwać i trzeba go znać, żeby go dobrze wykorzysatć. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 6, 2008 Author Report Share Posted May 6, 2008 Akurat chłopaki z 7 Brygady wyjeżdzali na Bałkany więc tez są "wyjazdowi". Teraz w kosowie sa przeciwlotnicy z Elbląga. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts