Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Foka - wbrew pozorom ogień plot z kbk AK prowadzony przez pododdział piechoty ma sens, jeżeli celem są śmigłowce npla. Zwłaszcza transportowe, nie mocno opancerzone szturmowe.

Natomiast nieco dziwią mnie mundury w kamuflażu "puma" - myślałem że tego cholerstwa świecącego w podczerwieni wojsko już się pozbyło.

• 3 weeks later...

Ludzie każdy zaczyna od takiego oporządzenia ,munduru. Nasi zanim wyjechali do Iraku też tak wyglądali. Zwróccie uwagę na to że mają już gore a nie bawełniaki. Mają ładownice ale za jakiś czas będą mieli kamizelki z Miwo . Beryle , krótkofalówki itp,itd.

Guest Kret
Ludzie każdy zaczyna od takiego oporządzenia ,munduru.

"Kazdy zaczyna"?

Mowimy o wojsku, nie o grupie airsoftowej. O jednostce bojowej, zorganizowanym srodku przymusu.

Czujesz roznice? ;)

Mają ładownice ale za jakiś czas będą mieli kamizelki z Miwo . Beryle , krótkofalówki itp,itd.

A podstawa prawna programu "Czas profesjonalistow" sa trzy PROJEKTY ustaw. Co mnie interesuje stan przyszly lub projekty? Liczy sie stan faktyczny i przygotowanie do dzialan. Przygotowanie sprzetowe faktycznie maja malo nowoczesne (nie powiem, niemedialne, choc jak sie dawali focic to mogli sie postarac ;) ).

Każda jednostka musi być gotowa do prowadzenia działań bojowych. Jęsli nie jest to równie dobrze można ją rozwiązać.

A jeśli ktoś przez 10 lat służby zasuwa w szlekach i stalowym garnku i na 3 tyg. przed wyjazdem dostanie gore, kevlar i kamizelkę, a AKMS zmienią mu na Beryla to jego zdolność bojowa nie wzrośnie, a spadnie, bo sprzętem trzeba umieć się posługiwać i trzeba go znać, żeby go dobrze wykorzysatć.