Hoplita Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Tak samo wygląda jak sprzęt noszony do moro i nadal do dziś ;) Szelki-dusicielki, brezentowe ładownice i pasy jak w latach osiemdziesiątych. Wszystko jest na allegro. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 A widział ktoś spodnie wz. 89? Kurtkę mam. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ja widziałem, nawet parę razy. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Ja widziałem, nawet parę razy. Ale w internecie czy u prywatnych sprzedawców gdzieś na giełdzie? Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Pozwolę sobie odświeżyć, gdyż również szukam spodni wz.89. Jakieś źródła poza Allegro? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Demobile. Składnice harcerskie. AMW. Sklepy z umundurowaniem. Tam wszędzie może, nie musi być. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Nie wiem czy dobrze, że pisze w tym temacie, ale nie widziałem sensu w zakładaniu nowego. Wiecie może, czy można zrobić zamówienie w LUBAWA SA jako osoba prywatna? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Wiecie może, czy można zrobić zamówienie w LUBAWA SA jako osoba prywatna? Generalnie nie można. W każdym razie "zwykły śmiertelnik" nie kupi tam nic. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) myślałem nad kamizelką Raptor albo Skorpion. To co ja się orientuje to nie jest to wyposażenie MON? napisałem do nich e-mail'a to dam znać co i jak Edited December 27, 2009 by granat91 Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Kiedyś do nich pisałem o kamizelkę zintegrowaną w pustynnej panterze. Odpisali prosto z mostu - z pojedynczymi ludźmi nie handlują. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Granat91 napisz do Janysportu. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) Że niby Janysport ma jeszcze gdzieś w magazynie u siebie? Ale to nie jest głupi pomysł. Sam szukam starej kamizelki GROMu w CCE zrobionej własnie prze JS. Trza siodłać posłańca :D Edited December 27, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 dobry pomysł już wysyłam e-mail DZIĘKI! Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Co do LUBAWA S.A. to dostałem taką odp: Kamizelka może zostać zakupiona jedynie przez instytucje/osoby posiadające koncesję. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 sorki że tak piszę. Prosiłbym moda o połączenie postów. Janysport dzisiaj mi odpisał i mają kamizelki na sprzedaż Raptor i Skorpion w cenie 1100, 850zl Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Wracając do Pum , BYĆ MOŻE będę mógł załatwić kilka w maju / czerwcu czyli na Borne . Właśnie z Akademii Morskiej bo zlikwidowali nam Studium Wojskowe. Rozmiary w miarę ludzkie. Popytam się jeszcze naszego magazyniera czy nie dałoby rady czegoś wcześniej. Napisze jakby co jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Czy wie ktoś gdzie można kupić rip stopa w kroju US? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Komis forumowy? Allegro? Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Zwykłe to się walają na 5 stonach allegro ale chodzi mi o krój desantu czyli 4 kieszenie główne w spodniach, nóż i 2 wsuwane Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Nie było czegoś takiego co się orientuję, chyba że mówisz o protoplaście ripstopa polskiego, czyli nieco cieńszego bawełniaka. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Jest takowy z rip-stopu - dwie kieszenie z tułu i z przodu, kieszeń na nóż i dwie kieszenie wpuszczane. Zamiast rzepów (velcro) kieszenie zapinane normalnie na guziki. U mnie jest jeden taki - szef go ma. Chyba wyjeżdżając na II czy III zmianę do Iraku go dostał. Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Potwierdzam, występują takie rip-stopy, w 6BDOW widziałem jednego. Orientuje się ktoś może, czy mundur ten jest dalej produkowany? Może były to jakieś pojedyncze egzemplarze? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 (edited) Nie jest już produkowany. Nie wiem ile ich wyprodukowano, ale na pewno więcej niż kilka. To była zdaje się pierwsza partia szyta już z nowego materiału. Edited July 25, 2010 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
TmCR Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Polary z linków; http://allegro.pl/item1160364779_polar_woj...z_s_heljan.html http://allegro.pl/item1159353661_gruby_pol...gore_tex_s.html ,to z tego co widzę podróbki. Czy ktoś miał taki? Jeśli tak, to jak się sprawował, no i czy nie lepiej kupić ten Helikona? Trochę droższy(helikona znalazłem za 129zł), ale może jakość bije na głowę te podróbki(w co bardzo wierze) ? Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Polar helikona mogę szczerze polecić, jest dużo lepszy do chodzenia na co dzień od kontraktowego, posiada też więcej przydatnych kieszeni i jest w nim cieplej ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts