Wolf Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Do końca sam nie wiem, ale raczej żadna z tych opcji. Pewnie custom made in China. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 W każdym razie - cudo. Tylko ile ta przyjemność kosztowała... Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 O w mordę. Wolfie! Szczerze gratuluje i zazdroszczę ;) (PS: Kiedy dasz mi tym postrzelać? ;) ) Jak się to cacko sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
Cygano Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 To żeś teraz Ronin pojechał po kapciach :D a Wolfa to wypadało by teraz dopaść w ciemnej bramie po treningu :D Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 No to ja też się troszkę pochwalę ;) Parę zdjęć z nocnego Reconu: http://grono.net/gallery2/6476022/ Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Choisen, nie każdy ma Grono(np.ja). Weź to wrzuć na imageshack.us czy coś. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Albo można to połączyć z zaproszeniem na Grono.pl ;-) Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) Choisen jest świeży na gronie to nie wie co i jak :wink: Zrobię to za niego... Swoimi też się podzielę aczkolwiek szpeju mało i ubogo :P Ostatnie zdjęcie usunięto z uwagi na butelki ;-). WOLF Edited October 30, 2008 by Wolf75 Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) Nie wiem jak reszta ale może wystrzegajmy sie takich zdjęć jak ostatnie ? :P Ludzie mogą to różnie odebrać. PS. Rekonstruujecie Jager czy tylko sie stylizujecie ? :) Edited October 30, 2008 by ramol Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) Ostatnie foto to taki kwiatek miał być, oczywiście te butelki nie są moje. 8) W założeniu dążymy do rekonstrukcji ale dłuuuga droga przed nami :mrgreen: Edited October 30, 2008 by May_u Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 W założeniu dążymy do rekonstrukcji ale dłuuuga droga przed nami No nie przesadzaj, najważniejsze że jesteście już na dobrej drodze. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Dzięki May'u ;) A propo pierwszego zdjęcia, to EOTech ładny, tylko coś mu się do dupy przykleiło :P Dążymy do rekontrukcji Jagera, sukcesywnie od kiedy JG wypuściło G36 ;) May'u jest naszym strzelcem wyborowym, więc pozwoliłem mu mieć G3( "G36 jest zbyt kwadratowe"), a reszta kupuje sobie G36... tylko moja "luba" ma G36K, bo mała i słaba jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Jak się dowie co Ty wygadujesz to szału dostanie ;-) No ale zdjęcia niczego sobie, moje uwagi już pisałem na waszym forum ;-) Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Dorzucę zdjęcie mojej ekipy. Jeszcze trochę sprzętu do skompletowania :P http://www.wmasg.pl/fotki/ekipy/228/1219002132.jpg Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 3, 2008 Author Report Share Posted November 3, 2008 Na fotce ja i Tuziol. Ronin Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) To i ja się zaprezentuję. Na razie zdjęcia w konfiguracji "mocno leśnej". Sesje w Splitzu i Mehlerze kiedy indziej. Edited November 3, 2008 by danyboy Quote Link to post Share on other sites
SkS Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Kolego Danyboy sam wyznaczasz sobie regulamin? Czy jednak masz jakąś jednostke na myśli? Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Kolego Danyboy sam wyznaczasz sobie regulamin? Czy jednak masz jakąś jednostke na myśli? Niestety jak widać jest to bardzo luźne wzorowanie się na wojsku BW. Ograniczają mnie wymogi mojej grupy ASG - bordowy beret, pewna forma ujednolicenia (tu na szczęście mam jakąś możliwość forsowania pewnych idei), no i przede wszystkim koszty. Jak zapewne większość chciałbym rekonstruować KSK. Mam już odznakę na beret oraz replikę całkiem zbliżoną do tych używanych przez nich ;) Niestety na tym podobieństwa się kończą. Na resztę sprzętu KSK chyba będzie mi szkoda kasy, a poza tym byłbym jedynym w grupie z takim wyposażeniem. Niedawno urodziła się koncepcja, która będzie nieco bliżej rekonstrukcji (domyślam się, że będzie to dalekie od ideału, ale bliższe niż KSK, proszę również o wszelkie opinie i sugestie) - spadochroniarze: - bordowy beret i odznaka bardzo podobna do logo mojego klubu ASG ;) - wyposażenie spadochroniarzy 'na ziemii' jest dość standardowe (osobiście mam szelki S95, Mehlera ST i lada dzień kupię Splitza) które w zasadzie większość grupy będzie miała, ponieważ takie będą wymogi grupy. Główne problemy na dzień dzisiejszy - kupiłem Schuberta, a zdaję się spadochroniarze ich nie używają :???: - moja replika jest mocno nieregulaminowa, niestety jej zmieniał nie będę Ponieważ pomysł spadochroniarzy urodził się dość niedawno nie miałem czasu prześledzić dokładnie ich oporządzenia i munduru, wiem natomiast, że będzie to mniej rażące niż mieczyk KSK na berecie :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 8, 2008 Author Report Share Posted November 8, 2008 Generalnie gdybyście zdecydowali się na spadochroniarzy to "obowiązywałby" Was zwyczajny sprzęt (standardowe mundury, Mehlery ST, długie G36 z HKV) - byłoby to najbardziej poprawne z punktu widzenia rekonstrukcji. Jedyne co by było inne niż standardowe to wspomniane hełmy - wersje spadochronowe są dość drogie i trudno je kupić, więc byłaby to dośc poważna przeszkoda... Z drugiej strony w skład batalionów spadochronowych wchodzą pododdziały specjalne, które wykorzystują sprzęt bardzo zbliżony do pozostałych jednostek specjalnych: Gdybyście zdecydowali się na odtwarzanie batalionu spadochroniarzy który ma w swojej strukturze pododdział specjalny, to miałbyś możliwość kompromisu - Ty mógłbyś kupić dla siebie wyposażenie sił specjalnych, a Twoi koledzy zwyczajne, jak u większości spadochroniarzy - odtwarzalibyście ten sam batalion, ale różne pododdziały. Niestety - jeśli chcesz robić reko to musisz trzymać się odpowiednich restrykcji - albo kupisz mundur i kamizelkę/chest rig dla sił specjalnych (dowolnych producentów) albo musiałbyś zmienić replikę na długą wersję z HKV, używać normalnego sprzętu (mundur i Mehler ST) i robić za zwyczajnego spadochroniarza. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 (edited) A nie mówiłem Dany... póki co lepiej dla nas jest zajmować się Jaggerami czy inną formacją piechoty , a potem jak już osiągniemy nasz cel to dopiero dalej kombinować Edited November 8, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) T o i ja wkleję pare swoich. Na ten moment nie jest to jeszcze to co chcę. Tzn. na zdjęciach mam BH bo jeszcze hełmu nie mialem(Schubert) ale już mam. Odznaka jest już zmieniona na spadochroniarzy. Jest jeszcze sporo pracy ale coraz bliżej. Ogólnie w czyste reko raczej wątpię żebym poszedł, ale staram się to jakoś ujednolicać. Ostatnie 4 zdjęcia wykonał Jacek "Niko" Nikodem, który prosił żeby uszanować jego autorstwo. Ogólnie proszę o krytykę, co zmieniać żeby było lepiej. ta latarka na głowie musiała być strzelaliśmy się w fortach i było pieruńsko ciemno i czymś trzeba świecić, a nie wiem jeszcze jaka latarkę kupić do montażu na broń więc raczyłem się tym co miałem. Pozdrawiam. Edited January 4, 2009 by NeOcRoN Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 I jeszcze fotka z dzisiejszych manewrów : Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 To i ja dam troszkę z zimowej scenerii ;-) Robione około tydzień temu. Nadal walka z kosztami o detale i inny szpej typowo do reko xD Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 NeoCron, ty wiesz, jesteś pr0 ;) W końcu Roggerek ma mieć to w standardzie :wink: I nawet ja się na 8 fotce załapałem na prezentację. Wawix - weź ten pas zapnij, żeby on się ładnie równo trzymał. Na Splitzu on naprawdę może dobrze wyglądać jak jest równo i mocno ściągnięty, a nie taki flak! :evil: Jak ja nie lubię takich wiszących pasów... A gogle to ja nie wiem, jeśli są "rekoprawidłowe" to ok, ale mnie się nie podobają :wink: ...że pozwolę sobie skomentować prezentacje kolegów ;) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Gogle te mam w zasadzie tylko do zmiany jak mi zaparują okulary,a kontraktowych jeszcze nie mam ale zakupy w trakcje.A pas też mam zawsze dobrze zapięty ale dosłownie kilka minut wcześniej mi puścił pas i do zdjęcia na szybko mocowałem bo było konie akcji już.Oczywiście już jest wszystko poprawione ;-) Jak to mówią '' powoli po się spie**oli'' spokojnie sobie sprzet kompletuję i z pewnością kolejne zdjęcia będą coraz bardziej owocne :wink: Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts