Blejdas Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Pewnie połowa zainteresowanych tematem już to widziała, no ale: http://www.airsoftbattlezone.com/catalog/i...389/5385840.htm Cena też nie jest jakaś zaporowa :P Quote Link to post Share on other sites
KamilM Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Cena może i nie jest zaporowa, ale doliczając przesyłkę nie zachęca do wielkich zakupów. Na szczęście dla krasnej armii dostępną i tańszą jak na razie alternatywą jest MP-40 i tak bym to na tym etapie zostawił. Za takie pieniądze można nie tylko dostać wspomniany wcześniej MP-40 ale skompletować mundur i wyposażenie czerwonoarmisty na poziomie rekonstruktorskim. Poczekamy z rok to i pepesza będzie tańsza. Quote Link to post Share on other sites
Blejdas Posted April 12, 2008 Author Report Share Posted April 12, 2008 W sumie masz racje ;D ja wydałem na Sowiecki sprzęt podstawowy ok. 300zł (ostatnio w Toruniu liczyliśmy :D) Jedynie można mieć nadzieje, że się PPSz'ą zainteresuje jakaś firma produkująca repliki seryjnie no i wydadzą w cenie ok. 1000 - 1300zł. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Kiedyś rzuciłem na forum Arnie's o stawianiu pepeszy na V7. Podchwycili temat. Ciekawe tylko, ile to pociągnie na tym chińskim g-boxie. /nie klnij. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Poczekamy z rok to i pepesza będzie tańsza.Wątpie. Ta PPSz nie jest w sprzedaży tylko robiona jednostkowo na zamówienie. Takie rzeczy nie tanieją. Chyba, że jakaś chińska firma weźmie sie za produkcję. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 A ja jestem w trakcie opracowywania PPSz ki na bazie GB V7 :lol: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Ty lepiej powiedz co z P-64, który kiedyś robiłeś ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Chwilowo projekt w zawieszeniu, ale malutkimi kroczkami do przodu (P 64)... Czy ktoś ma wolne okablowanie do GBv7? Bez tego nie uruchomię go i stoję z PPSzką. Mam już sporo rysunków. Nie wiem tylko, jak rozwiązać gięcie chłodnicy, bo na oryginalną mnie nie stać. http://www.allegro.pl/item367190032_chlodnica_ppsz_44r.html Być może, że zrobię adaptację oryginalnego maga "барабанчикa" Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 (edited) Fiedtow jak chcesz chłodice od PPSz to są 2 wyjścia: albo kupujesz od tego gościa za tyle,_albo znajdujesz wykopaną w miare dobrym stanie za conajmniej połowe ceny._Wiem, bo troche się tym interesuje i restauruje złom wykopany dla znajomych_(jak chcesz moge Ci się nawet pochwać:)) tutaj masz próbki moich "umiejętności" http://rapidshare.com/files/119783811/maus.zip.html .Więc jak co to moge Ci z tym pomóc, bo sam chciałbym coś takiego mieć:) Pozdr zwracaj większą uwagę na to co piszesz, przeczytaj dokladnie posta zanim go wyslesz Edited June 16, 2008 by Jones Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Myślę nad gięciem z duralu. Niestety, brak czasu na realizację projektu. Siedzę w AK Sierżanta. Pozostała wymiana kolby na oryginał i GBoxa. I z Cymy już nic nie zostało, z wyjątkiem komory HU, luf i muszki ze szczerbinką :lol: . Dawidzik1. Czy już dopasowywałeś GBoxa? Kolbę, jak widzę masz oryginalną... Daj więcej zdjęć... Quote Link to post Share on other sites
Dawidzik1 Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Na razie czekam na lufę no i se poczekam oczywiście bo poczta strajk robi... Wycięcie na GB w kolbie jest na ukończeniu - jak skończę dam foty oczywiście, ale bez lufy niestety mam zastój. Quote Link to post Share on other sites
kier Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Widzieliście to cudo? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3724 Piękna! Szkoda że taka droga Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Replika rosyjskiego karabinu PPsh41 w wersji kolekcjonerskiej Model Gun A więc nie ASG. Quote Link to post Share on other sites
marianos Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 no pięknie to wygląda :D dużo bym dał za takie cudo :D powodzenia życzę :) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Czy możesz zrobić mi zdjęcie kolby na linijce... Coś mi w planach nie pasi "Pasiu" ("Zebra z klasa" jakby co :) ) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Moje rysunki :) Nie mam kasy na kolbę z Koszalina, bo zainwestowałem w części do kilku AK i Colta 1911. Ale Twoja PPSzka wygląda coraz lepiej :ok: . Z czego robiłeś chłodnicę? Quote Link to post Share on other sites
Dawidzik1 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Na razie jest to blacha 0,5mm ale zrobiłem ją tylko po to żeby wymiary pobrać i teraz niedługo będę zamawiał chłodnicę z blachy 2mm i wtedy to już będzie zabawa ;] Quote Link to post Share on other sites
Dawidzik1 Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Po długiej przerwie oraz braku twórczych pomysłów powróciłem do pepeszki: Pozostało tylko mi ładnie wykończyć blachę gniazda magazynka i parę innych drobiazgów. Ale wszystko się nareszcie ładnie kupy trzyma :P Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Z czystej ciekawości, ukończyłeś ?? Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Towarzysze i towarzyszki!! :wink: W imieniu mas pracujących miast i wsi odgrzewam temat i proszę szczęśliwych użytkowników o wyrażenie swych opinii na temat cudu radzieckiej techniki, jakimi są repliki pepeszek firm ARES, HEXAGON lub S&T ARMAMENT . Jak się Wam sprawują na froncie walki z burżujstwem, kułactwem i zachodnim imperializmem? Jak z zasięgiem - czy jest słuszny? Jak sprawują się magazynki: bębnowy i łukowy od ARESA - który lepszy? Czy są w jakikolwiek sposób kompatybilne? Piszcie kolektywnie i nie unikajcie krytyki. Mam nadzieję, że pomożecie. Tak więc do roboty i użytkownicy wszelkich pepeszek wypowiedzcie się!!! Edited March 4, 2012 by MICHAL Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Yankes też chętnie poczyta o owej konstrukcji jako że swego czasu nasi przechwycili od Niemców w Normandii jedną sztukę, no przynajmniej o jednej wiem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Też jestem zainterere, jako że wydaje mi się że PPSz to jedyna rozsądna opcja połączenia airsoftu z tym reko. Bo za mosina za 2500zł z 320 fpsami dziękuję, wolę deko. Quote Link to post Share on other sites
walther38 Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Ja już trochę czasu temu stwierdziłem, że ani Hexagon ani pozostałe "prosto z pudełka" do rekonstrukcji są średnie. Ale w prosty i niedrogi sposób można to zmienić. A tu poradnik jak to robić http://www.scribd.com/doc/43990078/PPSh41 Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Walther jak zawsze wymiatasz :) Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152207356-Replika-pistoletu-maszynowego-PPSH.html Czy to kopia ARES`a? ktoś to posiada? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts