biolon Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Witam, jak w temacie poszukuję informacji na temat torby/worka na odzysk o ile takowy istnieje w produkcji BW. Jeśli nie to pytanie czy wzorując się na jednostkach np. Grenadierów Panzernych można sobie dorobić taki pokrowiec czy jest to ograniczone/zabronione przepisami panującymi w tego typu jednostkach? Chciałbym jakoś usprawnić sposób zmiany magazynków [mam 7 szt] a posiadam 4 jednomagazynkowe ładownice. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 U grenadierów :?: ... Nie ma szans :/ - na razie nie zauważyłem takiego sprzętu. We wszelkich SV czemu nie: Ronin Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Biolon smyku jeden :P Ty mi tutaj nie kombinuj z próbami łamania regulaminu. Magi za koszule. Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted April 14, 2008 Author Report Share Posted April 14, 2008 Chciałbym, ale Splitterschutzweste wszystko zasłania - pozostaje w takim razie jedynie ratowanie się torba/przybornikiem. Dzięki za odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 A magi na sznurkach u Panzergrenadier? Gdzieś mi się rzucił w oczy ten patent u żołnierza, który zdecydowanie nie wyglądał na związanego z siłami specjalnymi. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Kilka najbardziej aktualnych fotek żołnierzy z Panzergrenadierbataillon 212: Nigdzie niestety nie widać żadnych dodatkowych patentów - czysty IdZ z ładownicami. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Zdjęcia dość znane już, ale ten worek mnie zastanawia... czy istnieje taki kontrakt? Bo jak mam 8 magów do MP5 w ładownicach do G36 to momentami się gubię, a chciałbym tego uniknąć. Szczególnie przy przejściach z zielone w czarną. Quote Link to post Share on other sites
Patso Redneb Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Może moje pytanie jest głupie (bo czegoś nie wiem), ale co się w takim razie robi po wystrzelaniu dwóch spakietowanych magazynków, jak się ma tylko pojedyncze ładownice? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Jak się ma pojedyncze ładownice to raczej stosuje się też pojedyncze magazynki. Do podwójnych ładownic wchodzą połaczone magi. Żołnierze często jeszcze dla wygody zlepiają połaczone magazynki Panzertape, czyli specjalną taśmą samoprzylepną, wtedy dopiero połaczenie jest trwałe a możliwość ich ponownego rozdzielenia znikoma. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Zawala Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Ewentualnie magazynki łączy się paskami do spinania kabli... Pojedyncze ładownice to pojedyncze magazynki - sprawa jest prosta. A kontraktowych "worków na odzysk" nie ma - to niestandardowe wyposażenie. Aśka Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Tak troszkę odświeżając temat ;) Natknąłem się na zdjęcie: No i powstaje pytanie... skąd tu ten malutki woreczek na lewym udzie lewego żołnierza ;) Czy to "z okazji misji"? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 (edited) Już widziałem tą fotkę o ile mi wiadomo te Ziomki to Czesi Reko lub Stylizacja BW,a ta torba zrzutowa to moim zdaniem nie kontraktowy dodatek tego obywatela :-o Wawix Edited March 13, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Ja również uważam, że to jacyś airsoftowcy. Owa torba wygląda mi na mil-tec lub jakaś samoróbka. Równie dobrze mógłbyś spytać o ich rękawiczki - czy są kontraktowe? ;) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 (edited) A tutaj zdjęcia tych samych gości tylko w ''Flecktarn''camo... http://img5.imageshack.us/my.php?image=bun...eambyortaon.jpg Są to na 100% Airsoftowcy ,a na rękawiczkach widnieje czerwone logo H&K z tego co pamiętam bo kiedyś widziałem tą fotkę w pełnej rozdzielczości ;-) Wawix Edited March 13, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Te fote też widziałem - reko jak nic :). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 (edited) popieram , ich zdjęcia są gdzieś na mp.net w temacie ze zdjęciami BW PS. Dodam ,że ludzie z mp.net pojechali ich za używanie naszywek i stopni na które nie zasłużyli :-F Edited March 14, 2009 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Dodam ,że ludzie z mp.net pojechali ich za używanie naszywek i stopni na które nie zasłużyli :-F Klasyczny pojazd na mp.net - większość rekonstruktorów tam obrywa za to. Ronin Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 A magi na sznurkach u Panzergrenadier? Gdzieś mi się rzucił w oczy ten patent u żołnierza, który zdecydowanie nie wyglądał na związanego z siłami specjalnymi. Odkopie nieco temat. Jest jakieś kontraktowe rozwiązanie mocowanie sznurów z zużytymi magazynkami? Widziałem to na filmiku, ale nie dojrzałem "w ruchu" tego mocowania. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 A o jaki system nośny ci chodzi? Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Raczej nie. Po prostu przywiązuje się sznurek do kamizelki i zaczepia do magazynków. Tak samo spotyka się też sznurek zaczepiony o karabin i magazynek. Już od dość dawna w BW są worki zrzutowe Maxpedition czy Lindnerhof Taktik przy kamizelkach. Mówię tutaj o jednostkach typu zwiad czy spadochroniarze. Choć widziałem na YT filmiki gdzie zwykły zwiad pancerny był poubierany w smocki i przeróżne chestrigi. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 A o jaki system nośny ci chodzi? Podejrzewam, że stosuje się to raczej w nowych systemach, ja chce "coś" zrobić przy Mehlerze. Raczej nie. Po prostu przywiązuje się sznurek do kamizelki i zaczepia do magazynków. Tak samo spotyka się też sznurek zaczepiony o karabin i magazynek. (...) To jak to wygląda w trakcie dynamicznej wymiany ognia a chyba do tego właśnie służy to rozwiązanie - aby szybko pozbyć się pustego i umieścić pełny. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Hmmm ST nie ma chyba żadnych D-ringów... Może przyczepić linki do biodrowych adapterów S95? Choć moim zdaniem najlepiej kupić jakiś worek i opaskami przymocować do kamizelki. A do lans fot można go przecież zdjąć :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts