Karcen Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 A jak się sprawdza taki suez w terenie, można sie w nim jakoś dobrze kamuflować czy widać z daleka kogoś kto biega w takim uniformie. Patrzyłem trochę na zdjęcia tego sueza/multicama i mam wrażenie że są one trochę za jasne jak na polską florę. Macie może jakieś empiryczne doświadczenie z tym mundurem bo zastanawiam się nad kupnem a nie wiem jak się sprawuje w terenie. Z góry dziękują za przemyślane odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Było już sporo zdjęć pokazujacych jak działa MC w Polsce... Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Zdjęcia to ja widziałem a pytam się jakie jest zdanie tych osób co bawiło się z ludźmi posiadającymi ten kamuflaż, bądź co bądź zdjęcia nie zawsze potrafią wiernie oddać rzeczywistość. Nie chce tutaj robić offtopa chciałem tylko usłyszeć wypowiedz ludzi którzy mają ten kamuflaż lub go widzieli w realu w trakcie strzelanki i mogą coś o nim powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Ja widziałem Suez w terenie, moim zdaniem bez rewelacji... Quote Link to post Share on other sites
vincenzo Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Witam. czy ktoś mi może powiedzieć czy MULTI KAMA- to SUEZ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Tak Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Nie. Suez nie jest nazwą kamuflażu, a tkaniny. Kamuflaż ma oznaczenie cyfrowo-literowe lub jest okreslany jako "wzór typu Multicam". Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Technicznie rzecz biorąc, to oczywiście masz rację. Potocznie jednak (allegro, 'komisy' itd. - czyli praktyczny element pozyskania ciuchów), wychodzi na to, że Multikama to Suez :D Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Potocznie na spust mówi się "cyngiel", M16 jest "karabinem maszynowym", a motocykl to "motor". Świadczy to o czymś, poza ignorancją osób używających okresleń podanych w cudzysłowie? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Znowu zgoda. Problem w tym, że stosując w wyszukiwarce alfanumeryczną nazwę kamuflażu nie znajdziesz tych ciuchów do kupienia. Nie spotkałem się nigdy z ofertą na allegro/w komisie/gdziekolwiek w, której ktoś użyłby właśnie takich oznaczeń jak "wz. 17669/2" :icon_wink: To taki pragmatyzm po prostu :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Ależ ja o tym wiem. Po prostu odpowiadam na zadane pytanie i przy okazji staram się uświadomić pytającego, jak sprawa wygląda. ;) Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Pytanie, czy jest gdzieś dostępne wyposażenie w Suez? Chodzi o inne elementy poza mundurem, tj. kapelusze, bejsbolówki, kamizelki, pasy, kabury, kaptury snajperskie, itd.? I czy "zwykły" Multicam różni się znacznie od Sueza, czy też może lepiej z Polskim kamo wygląda MTP? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Nie, chociaż powstały pewne "wariacje" Multicamu (np. https://sklep.orkan-tactical.pl/tkanina-kaletnicza-nylon-1000d-mc-camo-made-in-eu.html ) Generalnie pod SUEZ pasuje Multicam w każdym wariancie (poza chińsko-różowym, który jest... brzydki). Trochę się różni - szczególnie, że samego "zwykłego" Multicamu jest kilka wersji wybarwieniowych. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted July 25, 2017 Report Share Posted July 25, 2017 Poprawny link https://sklep.orkan-tactical.pl/nylon-1000-mccamo.html Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Wydaje mi się, że "Suez" bliższy jest do MTP niż do Multicam. Mam rację, czy to tylko subiektywne odczucie? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Suez to MultiCam z mniejszym raportem i nieco inną paletą barw. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Różnica między SUEZem i Multicam: https://oszwwarszawa.wp.mil.pl/pl/galleries/fotogaleria-fotop/pozegnanie-z-mundurem-m/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts