Marcinek83 Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 (edited) Robię przymiarki do M170, zastanawia mnie, jakie zębatki wybrać? No i jaki tłok? Załatwiłem już parę (niezniszczalnych ;) ) no i mam dylemat. Pytanie kieruje do użytkowników sprężyny M170. Taki badziew: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2160 ( ew. T.T.U ) Martwi mnie ten tłok, przy takiej sprężynie może zdechnąć i to szybko. Sprężyna: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=884 I tutaj zadam jeszcze jedno pytanie: Jaki szkielet? (Myślę o Systemie) V.2 Czy są mocniejsze sprężyny główne do AEG? Coś co da 200 m/s ? Nigdzie nie wiedziałem, może ktoś z was? Edited April 20, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2305 M210 :) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Zębatki taniej cię wyniosą Guardery Infinity Torque Up. Mam, używałem przy M170, dają radę, chcoć przy olbrzymim przełożeniu dają niski ROF. Ogólnie polecam.... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 20, 2008 Author Report Share Posted April 20, 2008 (edited) Zn. mam już T.T.U. Promyka i nie wiem czy nie zmienić, ale... skoro mówisz ;) Yautja, dzięki. Edited April 20, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Ja używam takich zębatek, jakie były w Mechaboxie M170, czyli STU. Na Magnumie i akumulatorze 10,8V 2400RC nie ma absolutnie żadnych problemów. Co do szkieletu to dałem sobie spokój z jakimikolwiek "wzmacnianymi odlewami" i kupiłem Pro-Wina. Szkielet Systemy wytrzymał całe 1500 strzałów na M170 (tylko semi). Tłok niedawno zmieniłem na aluminiowy Systemy i jak na razie trzyma się świetnie ;) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Olo - Do jakiej repliki ten PRO WIN? Ponoć do CA nie wchodzi nawet po przerobieniu... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 21, 2008 Author Report Share Posted April 21, 2008 (edited) Plan jest na M210 więc tutaj interesuje mnie tłok, jaki? OLO, ten systemy, nie ufam jemu, widziałem go jak przy M150 padł więc :/ Ale! To mógł byc odosobniony przypadek. Myślę nad DF bądź JBU. Edited April 21, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 No cóż, ja narazie eksperymentuję ;) Jak Systema pójdzie w diabły to zastanowię się nad DF lub JBU, ale na razie daje radę i zużycie jest mniejsze niż ICS po takim samym przebiegu. Misiek, ja to włożyłem do body Guardera... po 2 dniach piłowania, frezowania i dopasowywania jest po prostu miodzio :lol: Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 (edited) Dżezmen, ten tłok Prometheusa z Twojego pierwszego linku jest bardzo dobry. Ja mam ten zestaw http://asgshop.pl/produkt.php?id=2163 + http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=135 , całość zamknięta w http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1401 , napędzana http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=766 i zasilana http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=669 lub 12V 2400mAh NiCd Sanyo na M170 śmiga aż miło. Sprężyna już osłabła, a na zębatkach / tłoku ZERO śladów zużycia. W asgshopie powiedzieli mi, że sprężyna M210 da może ze 2 metry więcej zasięgu niż M170 Guarder, a obciązy bardziej części i szybko straci moc. Powiedzieli, że M170 to najlepszy wybór. Edited April 22, 2008 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 Gallain i OLO, dzięki, pomogliście. Więc M170 i ten zestaw wezmę. Jeszcze pytanko, czy zębaki promyka T.T.U. dadzą radę? P.S. Koledze na M120 Po paru strzałach, szkielet DF pękł :) Quote Link to post Share on other sites
bops Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) P.S. Koledze na M120 Po paru strzałach, szkielet DF pękł :) To może trafił na felerną sztukę. Osobiście katuję wzmocniony szkielet DF na m120 Z aluminiową głowicą tłoka, przy dużym ROF i ciągłym auto. ~7-8 tyś kulek I nic się nie stało. Nie ma nawet najmniejszych oznak zużycia. :wink: Edited April 24, 2008 by bops Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Jeszcze pytanko, czy zębaki promyka T.T.U. dadzą radę? Powinny dać, ale szybciej batka będzie padać. bops => oznaka zużycia szkieletu jest wtedy, jak odpadnie mu cały przód ;) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 TTU to coś pokroju STU. Da radę, czego dowodem jest pakowanie STU przez systemę do swoich mechaboxów z M170. Oznaki zużycia mogą się pojawiać powoli, ale od pierwszego mini pęknięcia już niedługo gearbox pożyje (kwestia kilkudziesięciu strzałów - wiem bo tak miałem). Quote Link to post Share on other sites
bops Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 bops => oznaka zużycia szkieletu jest wtedy, jak odpadnie mu cały przód ;) Tak miałem z stock'owym szkieletem G&G. Przy tym samym zestawieniu... :-P Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Oznaki zużycia mogą się pojawiać powoli, ale od pierwszego mini pęknięcia już niedługo gearbox pożyje (kwestia kilkudziesięciu strzałów - wiem bo tak miałem). misiek, to był dżołk, dltaego dałem " ;) " na końcu. Niestety jak się pojawią pierwsze pęknięcia, to do końca jest już kwestia max 1k kulek. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 Tak miałem z stock'owym szkieletem G&G. Przy tym samym zestawieniu... icon_razz3.gif Ale V.2 :P Quote Link to post Share on other sites
bops Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Jak najbardziej :-P Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 25, 2008 Author Report Share Posted April 25, 2008 Po 3 maja dam znać co wyszło z tego i czego użyłem, jakich części oraz osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Konradek Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 I jak Marcinek, wyszło coś z tego? Pytam, bo sam się zacząłem interesować takim up'em :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 I jak wyszlo? Ja z mojego skromnego doświadczenia odradzałbym DF na mocne tunningi - ni jak sie mają te częsci do użyteczności. napiszę, co miałem. Przy M160 miałem BU DF'a - złomiszcze i poszło do szuflady. Zestaw Systemy z cichą głowicą, tłok systemy, gb z Huricane( V.3), silnik magnum i wszystko piknie chodzilo. Dysza była z AK, tak więc cały gun to zbiorowisko różnych częsci - ale w testach wypadał oszałamiająco. Wystrzeliłem próbnie około 1k kuleczek, i 0 zużycia części. Teraz na tym samym zestawie ( lecz spręzyna M130) strzelam i jestem bardzo zadowolony. Polecam po 1k strzałach test spręzyny: wyciągnac druta i poturlać nim po płaskiej nawierzchni. Jak toczy się nierównomiernie, to znaczy że źle w GB leży i będzie tracić moc. Ah i jeszcze jedna rzecz: łożyskowanie prowadnicy najczęściej przeszkadza spręzynie w prawidłowej pracy - obserwacja kilku replik z M150 i M160... Dla przykładu stockowa G&G spisuje się lepiej niż łożyskowana z DF. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Wybaczcie offtopa, ale Martini, możesz rozwinąć ten wątek o łożyskowanej prowadnicy vs niełożyskowanej? To dla mnie dość istotne. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kwasior Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Gallain chciałem zapytać czy ten twój zestaw wytrzymał by M210 albo chociaż M190 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Gallain chciałem zapytać czy ten twój zestaw wytrzymał by M210 albo chociaż M190 Ciągnie M210 na lajcie. Ale M210 Promyka to coś około M170 Guardera. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Tak w praktyce i teorii, jaka będzie różnica w zasięgu pomiędzy M150 a M170 Guarder'a? Jest to odczuwalna różnica? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Rzeczywisty przyrost zasięgu jest nieduży, będzie to max 10 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts