Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Różnie to z tymi gumkami bywa.

0L0: Wykluczyłem dyszę na starcie, bo żeby pluć czterema kulkami, to musiałaby być dużo za krótka (innego wyjścia nie widzę). Moim zdaniem jest jakiś przyciach na gumce. A próbowałeś na skręconym (ustawionym na 0) hop up'ie?

Jeszcze pytanie:

jak naciskam na spust kulki nie lecą mija pare sekund i znów 3-4 kulki na raz lecą.

Jak to parę sekund nie lecą. Trzymasz spust, GB pracuje, a kulki nie wylatują? A czy jest wtedy inny dźwięk (stłumiony/głośniejszy) niż normalnie przy strzale z kulką? Moim zdaniem czyszczenie lufy i/lub poprawienie/zmiana gumki. Na odległość trudno wnioskować ;).

Edited by Viamortis

Ja bym jednak został przy tej dyszy tzn. przy sposobie jej założenia.

Bywa czasem, że ktoś nie wsunie popychacza w rowek dyszy (szczelinę jak kto woli) co w konsekwencji powoduje jej przypadkowe skrócenie. Zdarza się to najlepszym :P

Rozbierz GB i sprawdź, przy okazji załóż jeszcze raz gumeczkę HU.

wydaję mi się że to wina gumki

Wrzuć na luz. Już się wydawało że to wina gumki i że wina dyszy. To nie ankieta, która opcja będzie miała więcej głosów.

Niech chłopak idzie od metody mniej inwazyjnej (gumka) w stronę bardziej inwazyjnej (otwarcie GB). W końcu wyeliminuje problem.

Bywa czasem, że ktoś nie wsunie popychacza w rowek dyszy (szczelinę jak kto woli) co w konsekwencji powoduje jej przypadkowe skrócenie. Zdarza się to najlepszym

No faktycznie, jest taka możliwość, ale czy wtedy kulki nie wylatywałyby z lufy przez chwilę? Czy wylatywałyby od razu w ilości kilku?

PS. A może to źle założony popychacz? Chociaż skoro chłopak nie grzebał w GB, to musieliby coś w sklepie schrzanić. Mało to prawdopodobne.

Edited by Viamortis
Bywa czasem, że ktoś nie wsunie popychacza w rowek dyszy (szczelinę jak kto woli) co w konsekwencji powoduje jej przypadkowe skrócenie. Zdarza się to najlepszym

to napewno odpada Raq

A nie zapomniałeś o sprężynce od popychacza?

to też odpada

Jak to parę sekund nie lecą. Trzymasz spust, GB pracuje, a kulki nie wylatują? A czy jest wtedy inny dźwięk (stłumiony/głośniejszy) niż normalnie przy strzale z kulką? Moim zdaniem czyszczenie lufy i/lub poprawienie/zmiana gumki. Na odległość trudno wnioskować .

tak właśnie jest jak napisałeś Viamortis GB pracuje kulki nie wylatują jest taki stłumiony dźwięk

Jak jest stłumiony dźwięk, to bankowo kulki się blokują, tylko pytanie czy to wina samej lufy, komory lub gumki.

Nie wiem jakie masz doświadczenie w rozbieraniu karabinów, ale może przypadkiem źle złożyłeś komorę?

Jak jest stłumiony dźwięk, to bankowo kulki się blokują, tylko pytanie czy to wina samej lufy, komory lub gumki.

Nie wiem jakie masz doświadczenie w rozbieraniu karabinów, ale może przypadkiem źle złożyłeś komorę?

Moim zdaniem w tej komorze nie ma co, źle złożyć wszystko gra to jest taka komora:

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1255

a może się myle?

Wiesiu, a jakich kulek używasz???

Xtreme precision 0,20 :-P

mowa gumka Systemy jest w drodze :cool

Edited by wiesiu

Chodziło mi o złożenie komora- gumka- lufa.

Zapytałem, bo nie tak dawno kolega przyniósł mi karabin w którym wycięcie w lufie na gumkę było obrócone o 180 stopni.

Masz w 100% racje, w tej komorze ciężko coś popsuć :P

Daj znać, czy założenie nowej gumki coś dało.

Pozdrawiam

Edit- właśnie mi do głowy wpadło... może dystanser przy wkładaniu gumki się przesunął, choć to pewnie już sprawdzałeś.

Edited by Raq
Edit- właśnie mi do głowy wpadło... może dystanser przy wkładaniu gumki się przesunął, choć to pewnie już sprawdzałeś.

Ten dystanser musiałby być grudką metalu, albo srubą. Jeśli skręcić hopka na 0, to nie ma prawa się nic blokować, nawet jakby dystanser był w poprzek.

Stawiam, że kołnierz jest za ciasny. To się zdarza.

Stawiam, że kołnierz jest za ciasny. To się zdarza.

W przypadku silikonowego Guardera to jest raczej niemożliwe. Bardziej prawdopodobne (z racji jego miękkości) jest to, że kołnierz się podwija i powoduje blokowanie kulek.

Ja miałem też jazdy z silikonową gumką Guardera, mimo tego że hop up był odkręcony na maksa to podkręcał kulki jak głupi i często walił po 2 kulki. Wiele razy przekładałem gumkę, bawiłem się dystanserami, bez dystansera próbowałem i cały czas były problemy. Skończyło sie na tym że wywaliłem guardera i zamontowałem czarną gumkę systemy i jak ręka odjął, wszystkie problemy ustąpiły. Może miałeś takiego samego farta jak ja trafiła Ci się flerna gumka.

• 2 weeks later...