wiesiu Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Mam taki problem moja Mp5 strzela 3-4 kulkami na raz potem jak naciskam na spust kulki nie lecą mija pare sekund i znów 3-4 kulki na raz lecą. Czy może być to wina tej gumki: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=304 Dodam jeszcze , że ma sprężyne m 100 madbula. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Najprawdopodobniej gumka. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Albo coś nie tak z dyszą :roll: Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 dysza nówka systemy taka jak tu : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=108 Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Jakiś serwis Ci to zmieniał, czy sam się bawiłeś? Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 (edited) sam się bawiłem :-P może ta gumka jest za twarda bo ona jest do 450 fps a ja mam 340 fps Co o tym sądzicie? Edited May 12, 2008 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 (edited) Różnie to z tymi gumkami bywa. 0L0: Wykluczyłem dyszę na starcie, bo żeby pluć czterema kulkami, to musiałaby być dużo za krótka (innego wyjścia nie widzę). Moim zdaniem jest jakiś przyciach na gumce. A próbowałeś na skręconym (ustawionym na 0) hop up'ie? Jeszcze pytanie: jak naciskam na spust kulki nie lecą mija pare sekund i znów 3-4 kulki na raz lecą. Jak to parę sekund nie lecą. Trzymasz spust, GB pracuje, a kulki nie wylatują? A czy jest wtedy inny dźwięk (stłumiony/głośniejszy) niż normalnie przy strzale z kulką? Moim zdaniem czyszczenie lufy i/lub poprawienie/zmiana gumki. Na odległość trudno wnioskować ;). Edited May 12, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Ja bym jednak został przy tej dyszy tzn. przy sposobie jej założenia. Bywa czasem, że ktoś nie wsunie popychacza w rowek dyszy (szczelinę jak kto woli) co w konsekwencji powoduje jej przypadkowe skrócenie. Zdarza się to najlepszym :P Rozbierz GB i sprawdź, przy okazji załóż jeszcze raz gumeczkę HU. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 wydaję mi się że to wina gumki Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) wydaję mi się że to wina gumki Wrzuć na luz. Już się wydawało że to wina gumki i że wina dyszy. To nie ankieta, która opcja będzie miała więcej głosów. Niech chłopak idzie od metody mniej inwazyjnej (gumka) w stronę bardziej inwazyjnej (otwarcie GB). W końcu wyeliminuje problem. Bywa czasem, że ktoś nie wsunie popychacza w rowek dyszy (szczelinę jak kto woli) co w konsekwencji powoduje jej przypadkowe skrócenie. Zdarza się to najlepszym No faktycznie, jest taka możliwość, ale czy wtedy kulki nie wylatywałyby z lufy przez chwilę? Czy wylatywałyby od razu w ilości kilku? PS. A może to źle założony popychacz? Chociaż skoro chłopak nie grzebał w GB, to musieliby coś w sklepie schrzanić. Mało to prawdopodobne. Edited May 13, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 A nie zapomniałeś o sprężynce od popychacza? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Nie wiem czy to do mnie było, ale ja zapomniałem o sprężynce :-F Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Takie ogólne pytanie ;) Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted May 15, 2008 Author Report Share Posted May 15, 2008 Bywa czasem, że ktoś nie wsunie popychacza w rowek dyszy (szczelinę jak kto woli) co w konsekwencji powoduje jej przypadkowe skrócenie. Zdarza się to najlepszym to napewno odpada Raq A nie zapomniałeś o sprężynce od popychacza? to też odpada Jak to parę sekund nie lecą. Trzymasz spust, GB pracuje, a kulki nie wylatują? A czy jest wtedy inny dźwięk (stłumiony/głośniejszy) niż normalnie przy strzale z kulką? Moim zdaniem czyszczenie lufy i/lub poprawienie/zmiana gumki. Na odległość trudno wnioskować . tak właśnie jest jak napisałeś Viamortis GB pracuje kulki nie wylatują jest taki stłumiony dźwięk Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Jak jest stłumiony dźwięk, to bankowo kulki się blokują, tylko pytanie czy to wina samej lufy, komory lub gumki. Nie wiem jakie masz doświadczenie w rozbieraniu karabinów, ale może przypadkiem źle złożyłeś komorę? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Wiesiu, a jakich kulek używasz??? Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted May 15, 2008 Author Report Share Posted May 15, 2008 (edited) Jak jest stłumiony dźwięk, to bankowo kulki się blokują, tylko pytanie czy to wina samej lufy, komory lub gumki. Nie wiem jakie masz doświadczenie w rozbieraniu karabinów, ale może przypadkiem źle złożyłeś komorę? Moim zdaniem w tej komorze nie ma co, źle złożyć wszystko gra to jest taka komora: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1255 a może się myle? Wiesiu, a jakich kulek używasz??? Xtreme precision 0,20 :-P mowa gumka Systemy jest w drodze :cool Edited May 15, 2008 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 (edited) Chodziło mi o złożenie komora- gumka- lufa. Zapytałem, bo nie tak dawno kolega przyniósł mi karabin w którym wycięcie w lufie na gumkę było obrócone o 180 stopni. Masz w 100% racje, w tej komorze ciężko coś popsuć :P Daj znać, czy założenie nowej gumki coś dało. Pozdrawiam Edit- właśnie mi do głowy wpadło... może dystanser przy wkładaniu gumki się przesunął, choć to pewnie już sprawdzałeś. Edited May 15, 2008 by Raq Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Edit- właśnie mi do głowy wpadło... może dystanser przy wkładaniu gumki się przesunął, choć to pewnie już sprawdzałeś. Ten dystanser musiałby być grudką metalu, albo srubą. Jeśli skręcić hopka na 0, to nie ma prawa się nic blokować, nawet jakby dystanser był w poprzek. Stawiam, że kołnierz jest za ciasny. To się zdarza. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Stawiam, że kołnierz jest za ciasny. To się zdarza. W przypadku silikonowego Guardera to jest raczej niemożliwe. Bardziej prawdopodobne (z racji jego miękkości) jest to, że kołnierz się podwija i powoduje blokowanie kulek. Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ol Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Ja miałem też jazdy z silikonową gumką Guardera, mimo tego że hop up był odkręcony na maksa to podkręcał kulki jak głupi i często walił po 2 kulki. Wiele razy przekładałem gumkę, bawiłem się dystanserami, bez dystansera próbowałem i cały czas były problemy. Skończyło sie na tym że wywaliłem guardera i zamontowałem czarną gumkę systemy i jak ręka odjął, wszystkie problemy ustąpiły. Może miałeś takiego samego farta jak ja trafiła Ci się flerna gumka. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 Nowa gumka Systemy i wszystko gra nic sie juz nie blokuje Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Eeee, tam gadacie... . Żadne gumy, itp. po prostu Burst mu się załączył :P Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted May 31, 2008 Author Report Share Posted May 31, 2008 proszę o zamknięcie tego postu Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 tak jest,to wina gumki,guarder robi niezbyt dobre gumki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts