Świr Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 eee to ja sobie coś jeszcze napiszę, skoro leci w kosmos :-P bla bla bla jestem snajper, mam fajną kolbę i milion fpsów :D Niech żyje moderacja! :-F Szkoda, że pan Tanio Koba nie robi dłuższych luf.. może przy długich lufach ten jego gwint działa negatywnie..? hmmm :strach: a tak w ogóle to co myślicie o core z ramu asg w SWD KA? :D Krol - ja czekam na Operation Flashpoint 2. Jedyneczka to moja fejworty gejm. ArmA ujdzie.. nawet ;) Jezu o tej godzinie Świry piszą głupoty.. :D _thor zrzuć tu troszkę napalmu, zrobi się czyściutko :D Ale niestety stracimy nasze kolby :cry: :-F Link to post Share on other sites
Lajon Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Wszystko rozbija się o to, czy Twoim celem jest maksymalizacja skuteczności czy realistyczne odwzorowanie sposobu działania snajperów, po naszemu wkręcanie się w klimat. ;) Ujmując to w inny sposób - jedni wolą hicapy, inni realcapy. Co komu pasuje - pamiętaj, że najważniejsza w tym całym interesie jest Twoja indywidualna przyjemność z zabawy. Ja np. nie brałbym AUGa z tego powodu, że po prostu w rzeczywistości jest on używany sporadycznie do strzelania wyborowego i psułby klimat. Natomiast gdyby AUG miał takie same osiągi, jak np. M21 to na pewno sytuacja inaczej by wyglądała w rzeczywistości. Panowie strzelający ostrą amunicją też by chętnie używali hicapów, gdyby takowe istniały. Trzeba pamiętać o tej całej otoczce umowności wokół snajperstwa w as. PS. Thor - optuję za zostawieniem tematu. Tyle energii potencjalnej spożytkowanej na zapełnienie tych dwóch stron, zresztą topic całkiem sensowny. ;) Link to post Share on other sites
Borol Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 "Snajpy tylko ze stała kolbą".....Sory,ale czy przypadkiem Steyr Mannlicher SSG 08 nie ma składanej na bok kolby?(sic!) Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 AI Arctic Warfare / L96 SR-25 CheyTac Intervention .408 SVDK To tak na szybko karabiny mające składane kolby. Link to post Share on other sites
Spajda Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Rola kolby w snajperstwie ASG: Kolba musi być wygodna i pasować do ciała. Ja mam długie ręce i potrzebuję długiej kolby. Dlatego należy się go broni przymierzyć, i sprawdzić czy jest OK. No ale w AUGu to już regulacji za bardzo nie masz... Jak chcesz kupić giwerę która naprawdę ci pasuje - przymierzając się do nich wybierz tą która jest najwygodniejsza i ci się najbardziej podoba. Ale na miłość boską - nie ruger !! Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 Rola kolby w snajperstwie ASG: Kolba musi być wygodna i pasować do ciała. A jeśli to sprężynka bolt-action to musi być i solidna. Link to post Share on other sites
konrad_es Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 (edited) Witam po długiej przerwie. Według mnie kolba jest: -po pierwsze, bo gramy replikami broni, które mają kolby, -po drugie, kolba to przeciwwaga dla długiej lufy w replice snajperskiej, -po trzecie, przykładając kolbę do ramienia łatwiej jest celować i replika jest stabilniejsza, -po czwarte, gdzieś do cholery trzeba schować baterię ;-) cziman, mam nadzieję, że takich odpowiedzi się spodziewałeś ;) Po piąte, co to za temat? Edited October 10, 2008 by konrad_es Link to post Share on other sites
Recommended Posts