AdRain Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Typowy problem :) co wybrać Czy słynną od jakiegoś czasu berette Bella http://www.gunfire.pl/product-yid-11521897...-F-EG707MG.html Czy też ciekawą propozycje stti http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=17 Bell: Napęd: gazowy Wykonanie: metal + ABS Prędkość wylotowa: 290 fps Pojemność magazynka: 24 kulki Długość: 19 cm Waga: 1020 g (sama replika) Dodatkowe informacje: Tryb ognia: pojedynczy Hop-Up: tak Blokada spustu: tak Gwarancja: 12 miesięcy Plusy: +Metal +Wygląda na porządnie zrobioną +Cena Minusy: -Wadliwe uszczelki -Wadliwy popychacz kulek Stti: Zmierzona prędkość wylotowa: 280 Fps Waga: 900 Tryb ognia: pojedyńczy i ciągły Materiał: ABS + METAL Długość: 245 mm Hop-up: regulowany Blow-back: tak Magazynek: 38 kulek Plusy: +Spory Magazynek +Cena +Chyba mniejsza wadliwość porównując do Bella Minusy: -Plastik -Dość komiczny widok z tą 'rączką', -> odrazu do demontażu Co zrobić? Co wybrać :) doradźcie drodzy maniacy, z jednej strony plastik i strzelanie serią, z drugiej strony metal i dość wadliwa produkcja. Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Jako początkujący airsoftowiec zastanawiałem się nad zakupem zarówno Beretty Bella jak i STTI. Co do B92F z Bella: Cena jest jego najsilniejszym atutem - oczywiście przy tej jakości wykonania - full metal to nie byle co (tylko okładziny mi się nie podobają). Jednak wadliwe podzespoły odwiodły mnie od wyboru tej klamki – choć w niektórych partiach dostawałeś zapasowy popychacz. No i zdaje się, że oksyda (farba?) słabo trzyma się zamka. Co do z M93 R-C S. z STTI: Zastanawiałem się nad wyposażeniem w tą berettę jako broń główną na początek (Zresztą Bell też miał mieć takie zadanie). M93 R-C S. ma tą zaletę, że posiada tryb strzału serią - i to prawie przekonało mnie do jej zakupu. Niestety nie wiem jak sprawa się ma co do jej niezawodności - jednak to STTI a nie KSC więc może być różnie. Jeśli miałbym wybrać między tymi dwoma to wybrałbym STTI - bo bawiłem się kiedyś innym modelem beretty tej firmy i wyglądał na porządny pistolet. Plastik z zewnątrz może niektórych odstraszać ale w środku masz pewnie full metal - musieli przecież wziąć skądś te 900g. Ja z mojego problemu - a wyglądał on identycznie - wyszedłem nieco inaczej - kupiłem G17 KWA. Edited May 20, 2008 by callidionis Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 obecnie ta berette oplaca sie wziac na taiwangun.com bo cena spadla do 149zl ;]. ja mam ten pistolecik. na bron glowna raczej sie nie nadaje(przy szybkim strzelaniu magazynek marznie) mimo wszystko pistolet robi wrazenie ;]. juz kilku mych kumpli sie przestraszylo ^^ Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Bellka, poza zwalonym mechanizmem DA (nie strzelisz ze zrzuconego kurka - pociągniesz za spust, kurek zaskoczy, iglica nie) nie ma poważnych wad. Ta 93'ka z kolei... Cóż, znajomek ma, nieciekawe toto. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts