Errhile Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Patent wymyślony (ale jeszcze nie spraktykowany) przez kolegę: - zawiesić Kurza na pase jednopunktowym pod pachą, - przyczepic replike pasami (coś a'la troki) rzepowymi do oporządzenia. Sam sposób przyczepienia - to moze być coś na kształt kabury, albo zwykłe chamskie paski. Rzepy zabezpieczają MP5K przed majtaniem się na wszystkie strony, a 1-punktowe zawieszenie zapewnia odpowiednią wysokość "zwisania". W razie czego - zrywasz rzep i wygarniasz z automatu spod pachy / z biodra. Oczywiscie potem możesz zużyć parę sekund na puszczenie broni głównej na pas, wypięcie Kurza z zaczepu pasa i rozłożenie kolby. Powtarzam - spraktykowane to jeszcze nie było. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Istnieje właśnie taki patent jak pokazany tu : CQD Weapon Catch Mark I and II i Universal Slung Weapon Holder Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Czy próbował ktoś nosić MP5K albo MP7 na klipsie od radiotelefonu? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 He? Coś czuje, że rozmiar i ciężar MP5K przekraczają wymiary radiotelefonu, że o ergonomii samej repliki nie wspomnę. Z MP7 powinno być podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=1358 Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Propozycje ciekawe:) sprawdzę które jest jak dla mnie najwygodniejsze:) Dzięki za pomoc. Jak ktoś miałby jeszcze inne propozycje proszę pisac. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 są jeszcze kabury udowe przeznaczone do MP5K (PDW bardo łatwo przerobić na Kurz) http://www.sklep.vest.pl/advanced_search_r...amp;x=0&y=0 tyle że mieszczą się bez przedniej raczki :/ mam dokładnie ten sam problem i chyba opcja : http://www.blackhawk.com/category1.asp?D=D...=&priceend= powinna być najlepsza, tylko jeszcze jak to zrobić samemu ? znalazłem coś takiego jeszcze : http://www.youtube.com/watch?v=CVSCOap6tbc Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Sorry za odgrzanie topica. Kierując się linkami na youtuba, spłodziłem coś takiego: Kabura została zrobiona z kabury SwissArma, która to została rozpruta na szwie, odprułem kieszeń na maga, która zszyta końcami i przyszyta w innym miejscu do kabury robi za miejsce na chwyt gripa, cała replika trzyma się jeszcze na zatrzasku i pasie, który początkowo służył do zabezpieczenia pistoletu przed wypadaniem z kabury. Dodatkowo pasy udowe zostały podszyte w dwóch miejscach, co poskutkowało usztywnieniem całości. Replika w tym nie lata, stestowano w terenie, można się z tym skradać, czołgać, łazić po jeżynach i w innych krzaczorach, wyjęcie trwa o połowę szybciej niż pistoletu ze zwykłej kabury. A teraz z minusów, trza mieć długą nogę ( ja mam 191 wzrostu to nie mam na szczęście z tym problemu ;-) ), noga się męczy odpowiednio bo wisi na niej 2 kg odważnik ekstra ;-), dodatkowo, żeby to wszystko było stabilne, nie latało, nie kiwało się itp, muszą być dość mocno spięte pasy udowe, wiadomo = słabsze krążenie, szybsze męczenie. Tutaj fota z ostatniej niedzieli, ale z daleka zrobiona i trzeba mocno powiększać KLICK Jeszcze jedna, widać jak mam to powieszone KLICK. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Witam Dziś kumpel zrobił mi kabure do mojego mp5k. Działa na tej samej zasadzie jak na powyższym filmiku. trzyma sie mocno nogi nie lata nie ma problemu z uwolnieniem broni. Jutro zrobie fotki. Same plusy jak dla mnie Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 A chodziłeś z nią już cały dzień? Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Może kabury na Kurza które znalazłem na fotosiku będą jakąś inspiracją: kabura 1, kabura 2 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Pierwsza to jest ta kabura z Rangershopu chyba "Na mini pistolet maszynowy". Zauważyłeś, że Kurz ma opiłowany przedni chwyt - w obu przypadkach? Edited July 19, 2008 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 I tak powinno być - po co przedni chwyt do pistoletu, który można trzymać w jednej ręce. W oryginale ma sens bo pomaga opanować odrzut, ale w airsofcie chwyt przedni i dzyndzelek mający zdaje się zapobiegać przypadkowemu złapaniu za koniec lufy są moim zdaniem zbędne. Jak sobie kiedyś Kurza albo PDW kupię to też upiłuję... tylko ładniej ;-) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 To upiłuj jeszcze muszkę, szczerbinkę, bo przecież w airsofcie można celować po lufie. A w ogóle zostaw sam gearbox z magazynkiem, bo przecież reszta jest zbędna. :roll: A żeby nie było totalnego OT, to możnaby wykombinować jakiś twór kaburopodobny z torby na puste magazynki, z krótkim magiem powinno wchodzić bez najmniejszych problemów. Jak coś z tego wyjdzie to dam znać. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Łee.... Nie obraź się, do pupy te kaburki co dałeś linka. Nie dość, że rżnąć replikę trzeba, to w sumie ona jest jak zwykły pistol i tak samo kijowo się ją z tego wyciąga, a nadal waży. IMHO bez sensu. Wolę już Świniaka z nieodciętymi częściami i panelem jak mam. EDYTA: Zobacz: - sama kabura - to samo przy wkładaniu repliki - i włazi nawet z zapiętym długim magiem i można to nosić i nie przeszkadza (mi bynajmniej). Edited July 19, 2008 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Matix3214 Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Witam. Szukam kabury, w którą zmieściłby się G5K. Linki miło widziane :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts