choisen Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Pytanie natury magazynkowej: Czy w ogóle istnieją magazynki "czarne" do G36? Czy to tylko wymysł producentów? Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 raczej wymysł producentów którym nie chce sie robić atrap. :P Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Pytanie natury magazynkowej: Czy w ogóle istnieją magazynki "czarne" do G36? Czy to tylko wymysł producentów? Nie istnieją, wszystkie są pół przeźroczyste, jak widać na zdjęciach. Wyjątkiem są bębnowe na 100 pocisków. http://de.wikipedia.org/wiki/HK_G36 Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 No tak, chodziło mi o "banany", nie o C-magi ;). Dzięki Quote Link to post Share on other sites
stawik Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Trochę nie ten dział i wogóle, ale... Zapytam Was z racji posiadanego uzbrojenia. Gdzie można kupić magazynek bębenkowy do G36, podkręcany ręcznie (CCS). Wiem, że występują/występowały. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Raczej coś takiego to trudno będzie znaleść. Swojego czasu miałem taki do G3, a więc trzeba poszukać i pewnie coś się znajdzie. Quote Link to post Share on other sites
stawik Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Pewnie tak. Na początku roku pojawił się taki na allegro, niestety przegapiłem. Dzięki Wolf. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 No nic panowie - w sumie nie skończyłem jeszcze tej modyfikacji bo jak wyschnie ta, pomalować muszę jeszcze drugą stronę, ale efekt jest na tyle dobry, że musiałem się od razu pochwalić :P: Na razie nie zdradzam szczegółów - w odpowiednim czasie zamieścimy na stronie artykuł opisujący jak przemalować selektor ;) (zamierzamy uruchomić cały dział "warsztat"). Ronin p.s. Efekt będzie jeszcze lepszy kiedy selektor się wytrze od używania - teraz wszystko jest "za nowe". Zastanawiam się czy nie przyspieszyć tego procesu kostką filcową... Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 To ja się też pochwalę: Jeszcze schnie, ale efekt już widać, choć zbytnio rozstrzeliłem literki. Nie wiem jak w CA, ale u mnie czerwonych piktogramów nie można było zmyć, więc je delikatnie zdrapałem, a to co zostało pójdzie do zamalowania. Jako szablonu użyłem samoprzylepnych literek 7mm (wedle wyliczeń Ronina), tzn nie samych literek, a ramki, którą można pociąć i nakleić. Cały arkusz kosztował mnie 1,3 zł. Zdjęcie jest trochę przekłamane, w rzeczywistości czerwony jest bardziej żywy. Zastanawia mnie tylko czy farby nie będą się nadmiernie zcierać, ale to czas pokaże. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Będziesz musiał jeszcze pomalować przełącznik trybu ognia bo widać dość mocno stary pasek. Zastanawia mnie czy nie da się jakoś "załatać" te stary wgłębienie. Może żywica się nada Edited June 28, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Panowie , czy któryś wie gdzie można nabyć ten element (patrz.element zaznaczony na obrazku poniżej)? Albo czy któryś z was posiada i byłby skłonny odsprzedać? Niestety mój został zgubiony już 'wieki' temu przez któregoś z poprzednich właścicieli. Edited June 28, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Wyżłobienie zaszpachlowałem Poxipolem - daje dobry efekt po wyszlifowaniu (na fotce widać, że po malowaniu wyżłobienie jest praktycznie niewidoczne). Ronin Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 A czy ktoś z was ma może dokładne zdjęcia lewej strony korpusu g36? Chodzi mi o oznaczenia oryginału. Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 trademarki na TM http://www.arniesairsoft.co.uk/reviews/tm_...g36c_safety.jpg Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Jakiś czas temu były dokładne zdjęcia w "Strzale", niestety nie posiadam tego numeru. Quote Link to post Share on other sites
Romano Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Mam nadzieję że pomogłem ;-) Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Super, dzięki, o to chodziło. Już był resize, jak znajdę trochę czasu to uruchomię szlifierkę. Rozumiem, że oznaczenia wersji K różnią się tylko dodaną literką? No i oczywiście numerami. Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Sądzę że nie rożnią sie literką. Body do wszytkich modeli to samo(mam na myśli ostrą wersję oczywiście). Po co się dodatkowo narobić. :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 A czemu sądzisz, że się nie różnią? Ronin Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Sądzę tak ponieważ żołnierze sami dostosowują broń do siebie, np. ją skracając. Tak nawiasem mam pytanie. :) Czy spotkaliście się kiedyś z G36C z tą szyną ze zintegrowaną lunetą? Quote Link to post Share on other sites
Damissimo Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Niebardzo rozumiem twoją wypowiedź; chodzi ci o to, że G36K bierze się z tąd, że żołnierze skracają G36? Ja tak zrozumiałem... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Sądzę tak ponieważ żołnierze sami dostosowują broń do siebie, np. ją skracając. Jak to sobie wyobrażasz? Myślisz, że piechociarz idzie sobie do magazynu i mówi "poproszę krótszą lufę i łoże od wersji K, bo pełna jest dla mnie za długa. A, i wezmę jeszcze szynę pod kolimator i tego Eotecha - drugi od lewej!"? Nie jest tak - żołnierze dostają na stan standardowy karabin a customują go (w jednostkach specjalnych) jedynie za pomocą dodatkowych akcesoriów (szyny ris, panele ris, montaż pod pas, przyrządy celownicze itp.), wymiennych w obrębie wersji o konkretnej długości lufy)... Konieczność skracania karabinu raczej nie zachodzi. Wersja C z szyną z optyką jest w użyciu w policji w UK. BW w ogóle nie używa wersji C. Ronin Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Nie. Chodziło mi o to że każdy (w pewnym zakresie) może sobie dostosować karabin. Jeden woli G36k a jeden standardowe G36. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Każdy, czyli zwykły piechociarz też... No i jak je sobie dostosowuje? Idzie do magazynu i dobiera akcesoria (krótsza lufa i łoże, bo akurat szeregowy Schultz woli wersję K od długiej którą dostał na stan)? Ronin Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 (edited) O czym jest ta dyskusja, co? :wink: Ronin dzięki. Edited July 6, 2008 by ocet Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts