Jarhead1991 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Witam.Zauwazylem na Capri nie znane mi dotad zestaw zebatek dokladnie takie http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1179 Wie ktos cos o tym???Jest warte swojej ceny??? Stosuj Polskie znaki /Antol Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Ja jestem ciekaw, jak to podkładkowanie sprawdzi się w różnych szkieletach GB. Przecież szkielet szkieletowi nierówny. Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 chyba właśnie dlatego jest od razu zamknięte w oddzielny szkielet ;) Pomysł dobry - ciekawe jak to działa w praktyce :?: Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Nie pasują do CA i G&P, a modyfikacja o której jest napomknięte w opisie jest na chwile obecną niewykonalna, bo wiąże się to z mocnym osłabieniem szkieletu Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 chyba właśnie dlatego jest od razu zamknięte w oddzielny szkielet ;) Pomysł dobry - ciekawe jak to działa w praktyce :?: No, a ten szkielet zamykasz w swoim GB bez dodatkowego podkładkowania. Czyli moze być za ciasno na przykład. Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 No, a ten szkielet zamykasz w swoim GB bez dodatkowego podkładkowania. Czyli może być za ciasno na przykład. Ciekawe czy to przewidzieli tworząc taki wynalazek :roll: ;-) Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 A co ma być tam ciasno, łożyska wchodzą, osłonki tych zębatek też , nic nie lada, nic się nie rylda, więc jaki problem. Ciasno to jest w CA i G&P Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Witam Otóż planuje sobie złożyć GB v2. Chciałbym uzyc takich zębatek http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/conten...=62&cat=440 tylko słyszałem ze jest problem z kompatybilnościa szkieletów. Jaki GB powninienem wziąść i jakie zebatki jesli chce zeby ten zestaw chodził na sprezynie m120/m130. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Po co zaraz brać kosmiczne zębatki modify za tą kasę pod miękką sprężynkę jaką jest m120/m130? Wystarczą chińskie XYT + stalowe łożyska. Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 bo gearbox bedzie robiony pod duzy ROF i chce mieć dobrze spasowane i nie telepiace sie zebatki. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Ale w której obudowie chcesz te zębatki? Bo są w dwóch. Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 W obudowie rozumiesz przez to...? Chce zebatki z łozyskami 7mm i do tego potrzebny jest szkielet gb, bo słyszałem/czytałem ze nie do wszystkich gb pasują te zebatki. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Masz wersję normalną i Smooth. Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 wersje normalną. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 atak btw. czym sie rózni jedna od drugiej :P ? smooth sa helikalne czy ki czort ? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 (edited) Inna konstrukcja "obudowy" i są inaczej rozwiązane łożyskowania a także pasują do większości szkieletów. Wersja normalna pasuje do szkieletów V2 bez "wzmocnień" czyli do takich co wyglądają jak szkielety TM V2. Kształt zębów i ich przełożenia są identyczne w obu wersjach. Smooth pasują i do V2 i do V3. Tak przynajmniej podaje producent. Edited October 12, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Hej, Przeglądając części do gb na gunfire natknąłem się na takie coś. Ktoś miał, sprawdzał, testował? Wygląda bardzo ciekawie, szczególnie podoba mi się wizja wkładania zespołu zębatek z łożyskami jako całość, bez męczącej zabawy w idealnie podkładkowanie. Kultura powinna być na co najmniej wysokim poziomie. Minusem jest koszt takiego "luksusu". Co Wy o tym sądzicie? Osobiście jak kiedyś może dojdę do składania swojego "dżirboksa marzeń" to pomyślę nad tym rozwiązaniem :D. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Koszt nie jest AŻ tak wygórowany ze względu na promocję na GF, oraz fakt, że dostajesz w komplecie łożyska, i a-rv. Modify jest dobrą firmą, produkującą dobre części, ale problem polega na tym, że o ile nie musisz martwić się podkładkami o tyle jeśli któraś zębatka pójdzie do piachu to będziesz musiał wymienić wszystko co było załączone w zestawie, bo ta obudowa nie wygląda na rozbieralną. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts