Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

W moim Sig-u tez szwankuje przełęcznik rodzaju ognia w pozycji "ogień pojedyńczy" ale mam nadzieję że customsi sobie z tym poradzą przy okazji tuningu. Z przeprowadzonej z Nimi rozmowy wynika że Sig550 jest trudny z rozbiórce i dlatego wolę zeby to Oni się tym zajęli. Jeśli ktoś nie ma zbyt dużego doświadczenia w "grzebaniu" w replikach, to lepiej niech da zarobić zawodowcom z serwisu.

Dzięki. A jak sie spisuje twoja bronka.

jest okej, oprócz tego selektora ognia :)

wszystko w porządku ;)

W moim Sig-u tez szwankuje przełęcznik rodzaju ognia w pozycji "ogień pojedyńczy" ale mam nadzieję że customsi sobie z tym poradzą przy okazji tuningu. Z przeprowadzonej z Nimi rozmowy wynika że Sig550 jest trudny z rozbiórce i dlatego wolę zeby to Oni się tym zajęli. Jeśli ktoś nie ma zbyt dużego doświadczenia w "grzebaniu" w replikach, to lepiej niech da zarobić zawodowcom z serwisu.

Dobrze gadasz ;)

a ten selektor to najwyraźniej porażka w tym modelu...

u mnie też na semi się zacina...

Ale też spróbuje namówic krakmanów na jego wymianę przy okazji ewentualnego tuningu ;)

pozdrawiam

Tuning jest wskazany, bo już w stocku Sig jest bardzo celny, w końcu długa lufa procentuje. Tu znów powołam się na rozmowę z customsami-zębatki gearboxa wytrzymuja ponoć nawet sprężynkę m150. Ja zamierzam wstawić m120-akumulator powinien dać radę no i oczywiście nową gumkę i chyba preckę. Zobaczymy jak to finansowo wyjdzie. W każdym razie Sig mi się bardzo podoba, na duży potencjał tuningowy i mimo problemów ze wspomnianym przełącznikim jestem z niego zadowolony. Jak się wszystko uda, zwłaszcza z finansami to będę miał całkiem niezły karabin wyborowy.

Ja planuje wymiane tłoka na cichszy, łozyska , lufe na precke no i gumke.... No moze jeszcze prowadnice. Co byście polecili i jakiej firmy. Tylko prosze bez konieczności wygrani w totka.

Systema. Będziesz zadowolony, ludzie ją sobie chwalą :)

pozatym poszukaj sobie na forum co pisze się o poszczególnych częściach, co jest dobre itp.

A jeśli chcesz miec coś naprawdę dobrego w środku (tak jak już powiedziałem np. części systemy), to nie licz że zapłacisz za to jak za gumy do żucia w kiosku... to nie jest tani sport :)

1. Preclufa: http://www.taiwangun.com/shop,show,883

2. Gumka: http://www.taiwangun.com/shop,show,871

3. To też powinno bez problemu do niego spasowac... bynajmniej ja tak myślę, jak się mylę to mnie poprawcie i nakrzyczcie: http://www.taiwangun.com/shop,show,76

4. Łożyska: http://www.taiwangun.com/shop,show,546

Z takim sprzętem możesz śmigac aż miło :)

• 2 weeks later...

faktycznie :) na specshopie przeoczyłem, a na capri nie sprawdzałem :P

mam jeszcze pytanie ;)

1. Czy ten tłok KILK da rade z zębatkami stockowymi JG i sprężyną M120s Systemy? Czy warto dołożyc 50zł do systemy?

2. Czy cały szkielet wytrzyma tą sprężynę (wsadzę jeszcze cały zespół cylindra typu 0 systemy i prowadnice łożyskowaną P&J)?

3. Czym się różni TO od TEGO? Co to jest to łożyskowanie vortex? Różnica 4zł, więc bardziej z ciekawości pytam :)

Z góry dzięki za odpowiedź.

Ja swojego SIGa juz wysłałem na tuning ;

wyciszona lozyskowana głowica tłoka z DURACONU

łozyska kulkowe 6mm

łozyskowana prowadnica spręzyny

spręzyna M120

Tłok mi odradził serwis ponoc spokojnie wytrzyma, a z lufą i gumką poczekam az beda mieli SYSTEME.

Wysylam do gunfire bo tam kupiłem i przy okazji naprawia selektor ognia.

Ja swojego SIGa juz wysłałem na tuning ;

wyciszona lozyskowana głowica tłoka z DURACONU

łozyska kulkowe 6mm

łozyskowana prowadnica spręzyny

spręzyna M120

Tłok mi odradził serwis ponoc spokojnie wytrzyma, a z lufą i gumką poczekam az beda mieli SYSTEME.

Wysylam do gunfire bo tam kupiłem i przy okazji naprawia selektor ognia.

kurcze teraz mnie troche zdezorientowałeś, bo byłem święcie przekonany że tam są łożyska 7mm... dziwne :)

a sprężyna M120 z czego?

i tuning robią Ci za darmo czy musiałeś cos zapłacic? ;)

jak byś mógł to dowiedz sie od nich jaki typ cylindra siedzi w tym GB, bo różne opinie krążą, a swojego niechce rozbierac :)

cennik1) Wyciszona łożyskowana głowica tłoka z DURACONu, Producent: GFC Parts - 44,90zł

2) Łożyska kulkowe 6mm, Producent: Systema - 79,00zł

3) Łożyskowana prowadnica sprężyny, Producent: Systema - 69,00zł

4) Sprężyna M125, Producent: GFC Parts - 14,90zł

5) Tłok IN0403 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...z-duraconu.html 44,

sprężyna o zaskakująco niskiej cenie :)

mam nadzieje że szybko Ci się nie zużyje ;)

a widze że na inne części nie żałowałeś kasy :P systema rulez :D

a pytałeś może jaki cylinder siedzi w tym sigu?

w dzisiejszy słoneczny dzień miałem okazje przestrzelac sig'a na chrono :)

miałem niestety tylko amunicje EXCEL 0,25g, więc to właśnie na tych kulkach będe podawał wyniki :)

na początku kilka strzałów i wyniki w granicach 260fps...

potem przypomniało mi sie że wypada wyzerowac hop-up :lol:

i od razu kosmiczny skok, strzały od 315 do 330 FPS ;)

w przeliczeniu na kulki 0,2g wydaje mi się że będzie to w granicach 350-370fps :uśmiech:

p71 a co z tym cylindrem? miałeś napisac w poniedziałek, wszyscy z niecierpliwością czekamy na Twoją odpowiedź :D

Właśnie dostałem sig-a .Jestem troszke w szoku.

-wymiana tłoka

-spręzyny

-łozyska (faktycznie 7 mm)

-prowadnicy sprężyny

-pinu przedniego

Dosłali zdięcia z chrono i co 450fps. Martwie sie ze troche dużo ,ale sprawdze jeszcze raz.

Tłok został orginalny.

Właśnie dostałem sig-a .Jestem troszke w szoku.

-wymiana tłoka

-spręzyny

-łozyska (faktycznie 7 mm)

-prowadnicy sprężyny

-pinu przedniego

Dosłali zdięcia z chrono i co 450fps. Martwie sie ze troche dużo ,ale sprawdze jeszcze raz.

Tłok został orginalny.

Coś chyba pomieszałeś z tymi tłokami :P

450fps, to faktycznie bardzo dużo, opisz nam jaki masz zasięg z tyloma fpsami ;)

dowiedziałeś sie jaki typ cylindra w tym sigu jest stockowo? bo to mnie chyba najbardziej interesuje :D

To sporo się fpsy podniosły. 8-) Jak wygląda jeszcze przesyłka? [ile kiosztuje]. Selektor naprawili? i czy za darmo zrobili? [prócz części oczywiście].

Orginalna bateria na mrozie -5'C padła praktycznie odrazu po ok 20 strzałach, po przyniesieniu do domu minęło 30min i juz działała dobrze. Bateria ta woli wyższe temperatury :evil: -taka ciekawostka :mrgreen:

Orginalna bateria na mrozie -5'C padła praktycznie odrazu po ok 20 strzałach, po przyniesieniu do domu minęło 30min i juz działała dobrze. Bateria ta woli wyższe temperatury :evil: -taka ciekawostka :mrgreen:

Moja ostatnio się trzymała długo przy -3*C :)

W razie czego owiń tą swoją w jakiś materiał lub coś co ją bedzie chroniło przed mrozem, we froncie jest sporo miejsca przecież ;)

A co do cylindra to jak na mój gust prawdziwa chińszczyzna odstawiona przez JG...

Typ 1 dla lufy 530mm... genialne to to nie jest :] ale i tak dobrze że nie typ 2... :wink:

Zdaj nam jeszcze przy okazji kiedyś relacje jak sie sprawuje z tymi 450FPS'ami na polu walki ;) zasięg i takie tam różne rzeczy :)

dzięki bardzo za wszelkie info! :uśmiech:

Czekam jeszcze na lufe precke, dopiero wtedy będzie mozna coś powiedziec ale oczywiście napisze. Aco do trwałości batki to jeszcze mnie nie zawiodla , a było juz

-8 na strzelance i nie jedna wysiadla u innych kolesi. Ja narazie ryzykuje i nie mam zapasowej.