Guest frank_martin Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Czy ktoś zauważył? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 SCAR Boya jest już dostępny na gunfire. Na Arnie's zebrał różne opinie, czytałem że kulki latają beznadziejnie, że hopek nie podkręca, że plastik beznadziejnej jakości. Ale pozytywy też był, a jak wiadomo są gusta i guściki. O granatniku do owego SCARa nie słyszałem ale brzmi to ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Tylko że temat jest o SCAR H i EGLM które z tego co wiem nie są jeszcze dostępne. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 No ale plastiki wzmacniane włoknem szklanym Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Zrodlo? Bo jakos watpie by Boyi dorownalo pod wzgledem tworzywa CHOCIAZBY CA... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 No to jest oczywiste akurat ;) Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 MYślisz,ze Boyiowski SCAR H będzie się różnił czymś wewnątrz od SCARa L? Poza szczegółami gniazda magazynka? Bo ja myślę, że nie. I że w związku z tym osiągi będzie miał podobne do L. Jeśli chodzi o EGLM, całkiem ciekawie. Jeśli jakość wykonaina będzie zadowalająca i będzie on kompatybilny z VFC, to czemu nie? W sumie, co może się tam sypnąć... :P Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Kydrys, a może będzie miał wzorem nowych chińczyków długi GB? Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Niewykluczone, ale moim zdaniem mniej prawdopodobne. Ale to tylko moja opinia. :) Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Kydrys - mam nadzieję że nie zrobią shitu EGLM (czyt. słaba jakość materiałów) i będzie kompatybilny z VFC, znając VFC to ich EGLM będzie równie drogi co AEG więc kto wie? może może ... Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Kydrys - mam nadzieję że nie zrobią shitu EGLM (czyt. słaba jakość materiałów) i będzie kompatybilny z VFC... Czyżbym widział tu pewną sprzeczność? :) Rozumiem, że masz nadzieję, że zrobią chińskiego EGLMa i będzie on kompatybilny z VFC. Jeśli chodzi o cenę, VFC jest drogie, ale jakość to oni mają. Obstawiam, że ich EGLM będzie w granicach 900-1000zł. W sumie dobrze, bo będzie elitarny... :P Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 dużo jeszcze będziecie gdybać? Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 A nie od tego jest ten temat? :| Quote Link to post Share on other sites
Dziuniek Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Dobra :) Mój SCAR ze stajni Dboys właśnie doszedł. Wrażenia są mieszane. Generalnie replika prezentuje się bardzo ładnie , plastik , czyli dolna częśc body jest bardzo miła w dotyku, ale nie mam pewnosci co do jej wytrzymałości gdyż na plastiku się nie znam. Kolba również jest wykonana z bardzo ładnego, matowego materiału. Oznaczenia producenta wyglądają świetnie, na body nie ma żadnych "mejd in czajnów". Na szynach RIS - numerki, oznaczenia, czy jak to się nazywa :) Górne body wykonane z metalu bardzo ładnej jakości, miłe w dotyku. Suwadło ma w miarę ciężką sprężynę, za to ładnie brzmi metaliczny odgłos, gdy je puścimy. Wkładanie baterii jest bardzo wygodne. Generalnie pod względem wizualnym prezentuje się znakomicie. Jedyne co mnie martwi, to to z czym spotkałem się na forum Arnie's, gdzie koleś pisał o słabym hopupie. Wydaje mi się, że trafiłem na model z jakimś wadliwym hopkiem. Kulka raz leci celująco, a raz w ogóle w gorę, albo w bok. Nieciekawie to wygląda, mam nadzieje że gumka hopup coś zmieni, ewentualnie precrura. Jednakże zasięg jest ładny. Dostęp do komory trochę trudny, ze względu na ciężką sprężynę suwadła które trzeba przytrzymywać. Regulacja hopupa również jest ciężka - mam nadzieję że się "wyrobi". Chwyt , rączka, którą dostajemy w zestawie, na początku chodziła bardzo oporowo jednak po demontażu nie sprawia problemów. Myślę że jest to kwestia prawidłowego, celnego włożenia tej kręcącej części do rączki. Generalnie, poza dziwnym hopupem, replika jest git :) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Jaka jest komora hopup, dziwna, czy od emki? Quote Link to post Share on other sites
Dziuniek Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Jak dla mnie zupełnie inna konstrukcyjnie. W emce mamy dwie zębatki, tutaj natomiast pionowe pokrętło. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 ... Czy wy do jasnej nędzy widzicie że temat jest o ZAPOWIEDZI i wszelkich informacjach o SCAR H A nie o SCAR L który już jest dostępny w Polsce... I bodaj o granatniku do SCARA a nie o L ludzie to są 2 rożne bronie/repliki... Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Ludzie są debilami i do tego nie potrafią czytać :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 (edited) Temat o SCAR L DBoy już jest, to się tam można przejść. EGLM i H to nie jedyne "zapowiedzi". http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49896 Edited June 13, 2008 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Właśnie czy wiadomo już coś nowego na temat tego EGLMa Boyi? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 No i gdzie ten chiński EGLM? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) Nic. Natomiast również ciekawi mnie jak tam produkcja chińskiego SCARa na 7,62mm :D Czy znane jest jakiekolwiek info na ww temat? Bo na plakacie z Echo1 USA na 2009 wersji H nie ma :( Edited January 11, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts