Sniperai Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Witam :). Uh i kolejny post. Dosyć to męczące. Chyba trzeba zrobić przerwę od kompa, bo już się wszystko miesza, a historia jest zapełniona tylko stronami o airsofcie.. Mianowicie, chodzi o karabin produkcji Tokyo Marui-PSG-1. Przeczytałem wszystkie posty, z gumkami (hop-up oczywiście), silnikami, ale dalej pozostał lekki niedosyt i parę pytań bez odpowiedzi. Co w końcu tak naprawdę należy wymienić w tej replice, żeby osiągnąć 500-550 fps i cieszyć się stabilną pracą?? Zestaw systemy FTK 200% lub 300%, to już wiem. Lufę precyzyjną prometheus 6,03 i i gumkę czerwoną hop-up tej samej firmy, to już też. Ale jaką baterię wybrać, bo ponoć pasują tylko mini. Do tego podobne pytanie nasówa mi się kiedy myślę o okablowaniu, silniczku (chodź systema magnum chyba starczy, tylko jaka long, short..). Zastanawia mnie też kwestia GearBoxu, który wymieniany jest w niemal każdym AEGu przy ostrym tuningu mocowym Hm, po prostu nie znalazłem wzmocnionego do tej konkretnej repliki Czy stockowy GearBox jest aż tak wytrzymały, że daje radę ze sprężynami M150, M170?? Chyba wreszcie zostal znaleziony karabinek, chodź pewnie za chwilę zobaczę jakieś inne cacko i.. A zresztą, czekam na odpowiedzi posiadaczy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 jest temat o PSG. Quote Link to post Share on other sites
Sniperai Posted June 19, 2008 Author Report Share Posted June 19, 2008 (edited) Hm, i to nawet nie jeden! Tylko odpowiedzi na moje pytania brak. Dobra jest.. Hm, przed tem wpisywałem w szukajke psg-1 i nic, teraz jest. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39824 Edited June 19, 2008 by Sniperai Quote Link to post Share on other sites
Sniperai Posted June 20, 2008 Author Report Share Posted June 20, 2008 (edited) Może ktoś pokazać, lub podać numer kabli, które należy wybrać do PSG-1. Z oferty www.wgcshop.com . I mam jeszcze pytanie odnośnie wytrzymałości GearBoxa i podzespołów z FTK Systemy. Ile średnio, jeśli można tak napisać, wytrzymują?? W zestawie jest mosfet system, ale tylko jeden. Czy ten z FTK różni się czymś od tego sprzedawanego pojedyńczo w specshopie, który nota bene kosztuje 200 zł.? Wystraczą z tego co przeczytałem, następujące podzespoły (dla tych co będą szukać): lufa precyzyjna prometheush/pdi 6,03 mm, 650 mm zestaw systema FTK 300%/400%-są w nim już łożyska i wszystko co potrzebne gumka hop-up prometheush czerwona/lub systema czarna silnik systema magnum medium/fabryczny też ponoć daje radę przez jakiś czas Bateria, łądowarka itp. już od własnych upodobań, ale ponoć do tak mocnego tuningu trzeba baterie 9.6 V 2400 Mh, da się przerobić takowy model od Sanyo, zrobił to Kolega Sminglas, któego nie omieszkam pomęczyć w tej sprawie w razie ewentualnego zamówienia, bo jak na razię "Out of Stock".. Edited June 20, 2008 by Sniperai Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 lufa precyzyjna prometheush gumka hop-up prometheush :???: Quote Link to post Share on other sites
Sniperai Posted June 22, 2008 Author Report Share Posted June 22, 2008 Chodzi Ci o h na końcu, czy chcesz zaistnieć? A w temacie, kolejne pytanie. Zostanie pewnie bez odpowiedzi, ale.. Da się przerobić jakoś baterię, chodzi mi o własne ustawienie akumulatorków. Ktoś sam próbował, czy lepiej zlecić to fachowcom, np. tym w sklepie? Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Mi baterie robiło uncompany. Nie mam pojęcia na czym takie przerobienie polega, ale wygląda jak zwykłe przelutowanie kabli. Quote Link to post Share on other sites
Sniperai Posted June 22, 2008 Author Report Share Posted June 22, 2008 (edited) Zamawiałeś z tamtą swój karabin? Czy samą baterię? Edited June 22, 2008 by Sniperai Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Karabin + trochę sprzętu. Baterie sami zaproponowali twierdząc, że ta którą wybrałem jest zbyt słaba. Zamiast Sanyo 1500 mAh 9,6 v dostałem Sanyo 4000 mAh 10,8v RC. Bez dopłaty. Zaimponowały mi chińczyki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Chodzi Ci o h na końcu, czy chcesz zaistnieć? Naucz się pisać, potem wal do innych takie teksty. Quote Link to post Share on other sites
Sniperai Posted June 23, 2008 Author Report Share Posted June 23, 2008 Chcąc naśladować cynizm znanych na tym forum użytkowników sam popracuj nad językiem, bo o ile ich docinki napisane są bardzo przemyślanie i ciekawie, to Twoje ograniczają się do prymitywnych odzywek w stylu np. Twojej ostatniej wypowiedzi w tym temacie. Dalszy bełkot w postaci emotki, którą uważasz za szczyt wysublimowanej wypowiedzi, lub jednozdaniowe nie wnoszące nic do tematu wypowiedzi będę ignorował. Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Do Sniperai: 1. Ogarnij, 2. naucz się pisać, 3. twoje komentarze są denne, 4. ogarnij. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Pocisk z refleksem. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts