volf13 Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Witam! Na wstępnie chciałbym zaznaczyć, żeby nie było potem tekstów typu "a jak ci sie to mogło zepsuć?" mówię- pistolet został zepsuty poprzez kretyńską zabawę mojego kolegi (strzelał na sucho) bez gazu. Z tego co mi mówił znajomy to rozregulował mi się układ spustowy; podczas pociągania za spust kurek zostaje naciągniety (słychać odgłos sprężyny podczas pociągania za spust), coś przeskakuje(charakterystyczny odgłos "klik!") i kurek uderza w metalową blaszkę, jednak kiedy chcę spuścić spust to w tedy pojawia się problem- po spuszczeniu spustu nie słychać zwrotnego "klik!" oraz podczas kolejnej próby pociągania za spust kurek nie chce się ruszyć, jedynie słychać odgłos naciąganej sprężyny przez spust. (prosto tłumacząc po wykonaniu całej czynności jaka powinna służyć do oddania strzału, spust nie zaskakuje powrotnie aby znów wystrzelić). Jedynie aby móc wystrzelić mogę napiąć kurek ręcznie i oddać strzał, jednak pozwala to tylko na pojedyńczy strzał. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to niech powie co mam ewentualnie podać; jakie informacje uzupełnić; co dopowiedzieć. Dodam, że nie jestem specem od pistoletów gazowych i nie rozkręcałem do tej pory repliki aby niczego nie spartolić. Z góry dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Reklamacja cie uratuje od udręk z tą "naturą techniczną" :) Quote Link to post Share on other sites
Gambit84 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Sprawdź ustawienie bezpiecznika, jeden z trybów bezpiecznika tak działa (bezpiecznik w pozycji "środkowej") przynajmniej u mnie tak jest Quote Link to post Share on other sites
Hunter1716 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Zalezy na co jest ta replika. Raczej na green gas bo na CO2 nie ma takich porblemów z regóły(ja mam replike CO2(Beretta)). Jest na to jedyna rada musisz rozebrac replike i luknąć w bebechach czy nic się z nimi nie stało. I nie bój się tego bo gaziaki są bardzo proste w rozebraniu i złożeniu!! Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Witam . Wie ktoś czy magi od Kjw będą pasować? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Będą. Pod koniec miesiąca ściągam z HK sprężynki King Armsa do tej Beretty, zobaczymy jak strzela w trybie DA z porządnymi sprężynami, nie tym chińskim badziewiem... Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 A jest jakiś sposób ,żeby wzmocnić ten element na dyszy odpowiadający za dosyłanie kulek? 3 już taki kupuję i ostatni . Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Co do tych magów KJW to nie pasują. Posiadam ową berettę i berettę KJW. Mag od KJW nie pasuje. Źle podaje kulki i żre gazu w cholere. Nie siedzi też w gnieździe jak trzeba. Zamek nie zostaje w tylnej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Witam , jest ktoś wstanie mi wytłumaczyć , co może być przyczyną syfonowania dobrze nasmarowanej repliki w temperaturze pokojowej? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 A o tym jest mowa w temacie? Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Chodzi również o berette bella , jak by się uprzeć to również problem natury technicznej . Jak boga kocham , nie napisałem chyba posta na tym forum ,którego odpowiedzią nie byłyby nic niewnoszące wywody użytkownika , który tak bardzo pragnie aby wcielić się w rolę moderatora. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Np nadmiar smaru, nieumiejętne serwisowanie, fakt że jest to replika najniższej jakości (o ile to bell) i tak dalej. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Czy przyczyną może być gaz przeznaczony dla replik bez blowbacku? Zakupiłem takowy firmy krzak , sprzedawczyni zapewniała mnie ,że to jest "power" .Poza tym ,że zamek nie cofa się do końca i po oddaniu kilku strzałów magazynek jest praktycznie zamarznięty różnicy nie ma więc użytkuję . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Wątpię chyba że to taki o niskim ciśnieniu, odpowiednik HFC 134 ale nawet na nim sie powinno przeładowywać normalnie. Przyczyna tkwi w pistolecie. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Zauważyłem ciekawą zależność , replika syfonuje tylko wtedy kiedy kurek po wystrzale nie zostanie odciągnięty i naciska na zawór , jeżeli po oddaniu strzału od razu kurek odciągnę gaz przestaje zwiewać . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 No nie żartuj :wink: Sorry ale to odkrycie mniej więcej treści: "jak kurek w kranie przekręcę w lewo to woda leci ale jak z powrotem w prawo to przestaje". To przecież oczywiste że kiedy zawór jest wciśnięty to gaz ulatuje! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts