aciepk Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Nie widać dokładnie ale stawiam na C8CQB z tłumikiem. Quote Link to post Share on other sites
Janozimek Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 A drugi od prawej w dolnym rządku :-F ? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Wygląda na to samo co wyżej (Dostrzegam podstawę muszki i tłumik zaraz za nią) czyli też C8CQB. Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Witam. Sądzę że to będzie odpowiedni temat na to pytanie. Czy któś z zainteresowanych brytyjskim uzbrojeniem spotkał się z okładzinami SAND do L85A2? Mam na mysli takie do repliki np. stara czy G&G. Np zestaw front, chwyt pistoletowy i stopka kolby, lub osobno. Sam troche szukałem ale nic nie znalazłem. :???: Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Nie istnieje coś takiego nawet do wersji ostrej. Bynajmniej nie widziałem nigdzie. A jeżeli Ty gdzieś widziałeś to zapewne były to elementy malowane farbą(np. KRYLONem) Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Dzięki za odpowiedź. Dla uściślenia widziałem to tu http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=...=20050720162711 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Pomalować musiał, chwyt pistoletowy i stopka nie są w SAND. Quote Link to post Share on other sites
Jacek Sidi Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Żołnierze oklejają gripy taśma samoprzylepną we wzorze DDPM Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 http://www.altair.com.pl/start-2868 No i teraz musicie kupic sobie strzelbę ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Ty złośliwcze już mam dużo wydatków ;P Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 HK417 niejest uzywany tak ? :roll: 8-) Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 (edited) L85A2 + szyny RIS to są :P Nawet widać ag36 na jednym i susaty można zauważyć. Edited June 17, 2009 by Bat_Sirius Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Gosc z dolu, drugo od lewej ma 417stke. Zdjencie jest z 2008 i pokazuje SFSG. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 racja, ledwo widać zwracam honor :D , ale skoro to SAS/SBS lub inna spec grupa to mogą mieć na stanie. Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 HK417 juz troche jest w uzytku i niedawno zostala zadoptowana jako Marksmanrifle i zamieni G3 w tej roli przez HMF. HK417 bylo juz widac na gruppwoym zdjencu z Tony Blair, ale.... ;) Gosci w Multicam som z SFSG, ale generalnie UKSF uszywa HK417. 416 som tez (w skromnym) uzytku ale L119a1 nadal zostaje glownom broniom UKSF na pare lat. HK416 ma jesze zbyt duzo wadow i w poronianu z SFW jescze nie moze przekonac. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Tylko co w ich rękach robią L85 z Risem? Czyżby pożyczone do zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 (edited) Bo jescze nie kazda kadra dostala SFW?? Pathfindery tez jescze majom L85 jako glownom szczelbe, i tylko pomalu jom zmieniajom na SFW. Tak samo widac z SUSATEM, nie wszystkie gruppy majom jusz ACOG. Oto inne zdjencie z poczontku 2008 http://www.konstipation.com/stuff/walt/sfsg/sfsg2.jpg http://www.konstipation.com/stuff/walt/sfsg/sfsg5.jpg Duzo L85 widze z SUSAT i PEQ2 Edited June 18, 2009 by Nephilim Quote Link to post Share on other sites
storm Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Mam takie pytanie. W jaką broń były wyposażone załogi wozów pancernych i samochodów opancerzonych w czasie I wojny w Zatoce Perskiej? Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekplX Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Z tego co ja wiem to w L85A2 AFV ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Z tego co wiem to w Zatoce nie było jeszcze A2 ;) Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 (edited) Z tego co ja wiem to w L85A2 AFV ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ;) (...) Dokładniej jest to L22A2, która znajduje się w rodzinie SA80 - w każdym razie nie jest to L85A2 (wygląda inaczej). Twoja wersja karabinu na zdjęcie ma już zamontowanego super-skróconego RIS'a (albo coś, co wygląda mi na szynę). Przed wprowadzeniem RIS'ów, L22A2 (i L22A1) miał montowaną rączkę, którą normalnie widzi się przy LSW (czyli L86A2/A1). Fajna zabawka, ale wydaje mi się, że jest fasowany głównie członkom załogi pojazdów opancerzonych/czołgów - chociaż na zdjęciach z nimi mają większą pukawkę na Talibów :D pzdr mer /edit - Tak jak powiedział KicpA - nie tylko nie było jeszcze A2 (które pojawił się 6-7 lat po wojnie w Zatoce) ale także nie miały RIS'a. Drobny szczegół. Edited June 27, 2009 by mer Quote Link to post Share on other sites
storm Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 OK to inaczej ;) Jaka replika z dostępnych na naszym rynku nadałaby sie dla załogi samochodu pancernego z epoki Pierwszej Wojny w Zatoce. Mamy na stanie samochód Daimler Ferret MK1 i warto by bylo sie jakos do niego doposażyć. Jeszcze jakie umundurowanie byloby w dobrym tonie do kompletu? Z brytoli jestem zielony jak szczypiorek na wiosne. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Ile członków załogi może mieć Twój pojazd? Np. obecnie używany przez brytyjczyków w Afganistanie pojazd piechoty Mastiff ma 3 członków: dowódcę, strzelca i kierowcę. Dowódca ma pistolet, strzelec ma na zmartwieniu duży kaliber (cokolwiek by nie miał zamontowane na pojeździe), a kierowca ma L22A2. Quote Link to post Share on other sites
storm Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 (edited) Ile członków załogi może mieć Twój pojazd? Np. obecnie używany przez brytyjczyków w Afganistanie pojazd piechoty Mastiff ma 3 członków: dowódcę, strzelca i kierowcę. Dowódca ma pistolet, strzelec ma na zmartwieniu duży kaliber (cokolwiek by nie miał zamontowane na pojeździe), a kierowca ma L22A2. Jest to dwu osobowy samochod pancerny rozpoznawczo-lacznosciowy. Czyli kierowca i obserwator-radiotelegrafista. Samochod ten byl uzywany w Pierwszej Wojznie w Zatoce i ten okres jesli chodzi o wyposazenie mnie interesuje. Edited June 30, 2009 by storm Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 http://www.altair.com.pl/start-3400 W nastepne wakacje kolejne wydatki :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts