Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

gdzieś na wgc widziałem rączke przeładowania do aps 96 i do aps 2 SV razem z bolcem i pokrywa zabezpieczającą. Ale wtedy by trzeba i tak bylo podłubać po body ale najważniejsze że nie trzeba bylo nic ze spustem kombinować (tak zapewniali w opisie) pozatym to jest dosc trudne i sam jestem leworęczny a strzelam normalnie:)

gdzieś na wgc widziałem rączke przeładowania do aps 96 i do aps 2 SV razem z bolcem i pokrywa zabezpieczającą.
A to i komora zamkowa musi mieć wycięcie po drugiej stronie! Pozatym z tego co wiem najnowszy apsowy wynalazek maruzena ma mozliwość przekładania cooking handle'a na drugą stronę... Poszukaj w newsach.

sam siebie cytować nie będę bo to głupota ale napisałem ze trzeba byłoby pobawić się z body. Nie napisałem że to komora zamkowa no bo... ehh domyśl się czemu:) nie chce nikogo urażać żeby nie było:P Ale przy odrobinie chęci teoretycznie z kazdego czterotaktu można zrobić takie cudo zalezy tylko od czasu który na to poświęcisz. Jedna replika bedzie wymagała mniej druga więcej. Jakbyś się uparł to ze stockowej rączki przeładowania jakbyś wydłubał takie wcięcie na blokade spustu jaka jest (żeby nie można było oddac strzału gdy rączka przeładowania jest w górnej pozycji) to by nie trzeba było nawet sprowadzać innej. A u tokarza byś dorobił reszte cześci dosłownie za grosze.

W większości replik tego typu (bolt action) musiał byś przerobić i komorę zamkową i kolbe z łożem Bo mają wycięcia na samą rączkę.

jakbyś wydłubał takie wcięcie na blokade spustu jaka jest (żeby nie można było oddac strzału gdy rączka przeładowania jest w górnej pozycji)
Uściślijmy: w większości (bo pewnie nie we wszystkich) działa to tak że wycięcie nie uniemożliwia strzału kiedy rączka jest u góry ale umożliwia go kiedy jest na dole. Niby to samo ale jednak różnica jest znacząca dla kogoś kto by chciał to zrobić samemu. A tokarz Ci zbyt wielu części nie dorobi (na tokarce sie toczy a tokarz własnie tokarkę obsługuje :) )

Pozdrawiam D.

Pozdrawiam kolegę, podobnie poszkodowanego przez los. Nie ma sensu przekładać niczego w czterotakcie. Tak naprawdę to tylko kwestia praktyki i odpowiednio wysokiego montażu. Sam mam Tanakę A.I.C.S. i całkiem nieźle sobie radzę. To, że czasem prawie sobie wkładam zamek do gęby to już inna sprawa.

jestem leworęczny a strzelam normalnie:)

Ciekawe, że ludzie lubiący takie karabiny mają "kłopoty"... ja skoleji strzelam z lewego oka i do przeładowywania prawą ręką można się przyzwyczaić pod warunkiem, że to nie silny "spring"... 8-)

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

no ja nie mam problemu wiec nie wiem czemu mnie cytujesz? :) W sumie racja. Wyglądałoby to tak jak w csie że nie odrywa się ręki od spustu. Probowałem tak i szybkostrzelnośc jest wieksza ale komfort celowania dla mnie gorszy. Niby jestem leworęczny ale w zasadzie to obu. Bo jak odkrecam kluczem to biore pod uwage która ręką wygodniej. W zasadzie to tylko pisze i maluje i rysuje lewą ręką a wszystko inne "normalnie" Spróbuj postrzelac normalnym sposobem. Może jednaka Ci spasuje?

Właśnie w tym problem,że niby jestem prawo ręczny ale jestem totalnie lewo oczny i tu nie chodzi i naciąganie zamka tylko o koncentracje wzroku na lunecie,szybkie szukanie celu.Karabin MUSZE mieć po lewej stronie ciała.

Jeszcze jedno nie czuje się poszkodowany przez los.Tam gdzie moi koledzy nie są w stanie wejść ja się wciskam, choćby ze względu na leworęczność. :killer:

• 5 weeks later...