Basta Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem minimi od CA. Nie wiem czy jest to istotne ale aeg ma 430 fps, problem polega mianowicie na tym,że w pewnym momencie karabinek zaczął strzelać odrazu po podpięciu bateri. Wcześniejszymi objawami tego był fakt ,że na strzelaniu po puszczeniu spustu lecialy jeszcze 2-3 kulki, nie za często ale zdarzało sie. Tak więc prosił bym o rozpoznanie usterki, mam nadzieje ,że związana jest z kostką stykową ponieważ nowa kosztuje 33 zł :) Pozdrawiam Basta Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Przyczyną może być zbyt długa płytka od zespołu stykowego. Skrócenie o dosłownie 1mm powinno rozwiązać problem. Quote Link to post Share on other sites
Basta Posted July 7, 2008 Author Report Share Posted July 7, 2008 No ok,ale to nie jest nowy karabin , problem pojawił sie po jakimś czasie. Wczesniej go nie było. Czy ew zmiana kostki stykowej załatwi problem ? pozdrawiam Basta Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Możliwe, że gearbox się delikatnie cofnął. Quote Link to post Share on other sites
Basta Posted July 9, 2008 Author Report Share Posted July 9, 2008 No raczej średnio możliwe.. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Gearbox trzymają na miejscu 2 śrubki imbusowe, czy aż tak bardzo niemożliwe jest, że się poluzowały z biegiem czasu? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Może nie tyle śrubki poluzowały się co ciągła wibracja w tym miejscu powiększyła otwory na nie w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 To co mają jego posiadacze po paru latach jak ten jest nowy ? (Wielkie otworyyy :-F ). Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Miałem dokładnie to samo - trzeba wymienić kostkę zespołu stykowego (mikrostyk) na nowy, bo stary się zużył. Nie trzeba do tego rozbierać gb. Najlepiej kup od razu ze 2 lub 3 bo na pewno jeszcze się zepsują. Ja przerobiłem już i czarny i czerwony i oba padły, więc to wzmocnienie czarnego to pic na wodę. Ostatni mikrostyk zepsuł mi się po wystrzeleniu całego boxa jedną serią :) A przedostatni po ok połowie. Dlatego trzeba pamiętać - z minimi serie nie dłuższe niż 1000 kulek :) Link do mikrostyku: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1281 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 W takim wypadku logicznym wyjściem jest montaż mosfeta, koszt mniejszy niż jednego mikrostyku. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 A jak poszukasz w elektronicznych, to ten stycznik kupisz za ok. 5zł :D I to zwiększym prądem max. przewodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts