Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem minimi od CA.

Nie wiem czy jest to istotne ale aeg ma 430 fps, problem polega mianowicie na tym,że w pewnym momencie karabinek zaczął strzelać odrazu po podpięciu bateri.

Wcześniejszymi objawami tego był fakt ,że na strzelaniu po puszczeniu spustu lecialy jeszcze 2-3 kulki, nie za często ale zdarzało sie.

Tak więc prosił bym o rozpoznanie usterki, mam nadzieje ,że związana jest z kostką stykową ponieważ nowa kosztuje 33 zł :)

Pozdrawiam

Basta

Posted

No ok,ale to nie jest nowy karabin , problem pojawił sie po jakimś czasie. Wczesniej go nie było. Czy ew zmiana kostki stykowej załatwi problem ?

pozdrawiam

Basta

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Miałem dokładnie to samo - trzeba wymienić kostkę zespołu stykowego (mikrostyk) na nowy, bo stary się zużył. Nie trzeba do tego rozbierać gb.

Najlepiej kup od razu ze 2 lub 3 bo na pewno jeszcze się zepsują. Ja przerobiłem już i czarny i czerwony i oba padły, więc to wzmocnienie czarnego to pic na wodę.

Ostatni mikrostyk zepsuł mi się po wystrzeleniu całego boxa jedną serią :) A przedostatni po ok połowie.

Dlatego trzeba pamiętać - z minimi serie nie dłuższe niż 1000 kulek :)

Link do mikrostyku: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1281