DeM Posted February 1, 2004 Report Share Posted February 1, 2004 Bardzo inetresuje sie tą bronią.Ale nigdzie nie moge odszukać danych odnośnie tego w jakim celu ta bron została stworzona ( jako kolejna ewolucja MP5 ) , dla jakich jednostek , do jakich zadań , i gdzie obecnie jest używana , itp . Mile widziane zdjecia jednostek z tą bronią . Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 wiesz, raczej zadko jakas bron jest produkowana na zamowienie konkretnej jednostki. owszem zdarza sie ze znana jednostka rozpisuje przetarg na jakies uzbrojenie o zadanych parametrach i producenci je produkuja ale zadko to uzbrojenie trafia do produkcji masowej byl pistolet MP5, byl dobry i producent widzial ze jest potrzebna wersja wytlumiona, wiec zaczal taka produkowac... raczej nie ma w historii tego modelu niewiadomo jakiego "tla"... poszukaj na http://www.hkpro.com moze tam cos bedzie, ale watpie Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 Tak sam szukałem wiadomości na ten temat. Jest tam zdjęcie kolesia z sd5 bo już sam zacząłem wątpić :) Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 Bardzo inetresuje sie tą bronią.Ale nigdzie nie moge odszukać danych odnośnie tego w jakim celu ta bron została stworzona (jako kolejna ewolucja MP5) , dla jakich jednostek , do jakich zadań , i gdzie obecnie jest używana , itp . Mile widziane zdjecia jednostek z tą bronią . Rany, przecież SD5 oznacza, że ma stałą kolbę i przełącznik ognia z opcją strzelania trzynabojowymi seriami (oprócz zabezpieczony, ogień pojedynczy i ciągły) tzw. SE-3-F. Wielkiej filozofii w tym nie ma i nie jest to żadna specjalna ewolucja. Została stworzona dla tych, którzy zgłaszali takie zapotrzebowanie (np. oddziałów SWAT). Quote Link to post Share on other sites
DeM Posted February 2, 2004 Author Report Share Posted February 2, 2004 To że ( np. SWAT ) używa wielu modeli MP5 to żadna tajemnica . Ale mi chodzi bardziej o jekieś formacje wojskowe uzywające właśnie MP5SD .Ciekawi mnie głownie wygląd tych jednostek , wyposażenie itp. czy w ową bron wyposażane sa np. jednostki rozpoznania ??? sam juz nie wiem :( . Cała sprawa sprowadza sie do tego ze skoro mam zamiar używać repliki ASG tej broni , to wypadałoby podpasować się pod określoną bron wygladem i wyposażeniem , a nie tworzyć cuda niewidy . Dzieki za foty REMOV, ale wygląd jak na zdjęciach to nie everest moich marzeń :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 Ale mi chodzi bardziej o jekieś formacje wojskowe uzywające właśnie MP5SD . praktycznie kazda "specjalna"... u nas BOA, GROM, Formoza, 1PSK... na swiecie - wszystkie odpowiedniki Ciekawi mnie głownie wygląd tych jednostek , wyposażenie itp. czy w ową bron wyposażane sa np. jednostki rozpoznania ??? sam juz nie wiem :( . wszystkie jednostki tego typu wygladaja podobnie... Cała sprawa sprowadza sie do tego ze skoro mam zamiar używać repliki ASG tej broni , to wypadałoby podpasować się pod określoną bron wygladem i wyposażeniem , a nie tworzyć cuda niewidy . tak jak pisalem - mozesz sobie wybrac dowolona jednostke specjalna Dzieki za foty REMOV, ale wygląd jak na zdjęciach to nie everest moich marzeń :) fotki sa wlasnie z HK PRO, gdybys zajzal na ten serwis znalazlbys je i wiele innych PS swoja sciezka wybrales ciekawa droge - kupno repliki a pozniej dopasowanie swoje image'u pod bron... zwykle robi sie raczej odwrotnie Quote Link to post Share on other sites
Gromek Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 Formoza nie uzywa MP5SD. Maja MP5F. Poza tym Beryle, AKMS, Sigi226, Glauberyty, pompki. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 zgadza sie, ale w F zmieny byly raczej kosmetyczne, co nie znaczy ze nie wane :) jakby nie patrzec sa to MP-5tki z tlumikem :) zreszta na HK PRO sa one opisane (+ fotki) ;) Quote Link to post Share on other sites
Gromek Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 chodzi mi o to ze Formoza nie ma MP5 w wersji z tlumikami. maja tylko najnowsza standardowa wersje nie wytlumiona. MP5F nie posiada przeciez integralnego tlumika. jest to zwykla MP5A z pewnymi zmianami. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 hmmm na pewno nie ma MP5F w wersji z tlumikiem? wydawalo mi sie ze jest... hmmm.... moze i nie? :? Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Dzieki za foty REMOV, ale wygląd jak na zdjęciach to nie everest moich marzeńTo może GROM? Nie jest to co prawda MP5SD5, ale zawsze SD :wink: Zdjęcia dzięki uprzejmości Gromka. EDIT by Foka: zmniejszylem fotki zeby nie zarzynaly forum, zdjecia sa podlinkowane do oryginalow REMOVa 8) Quote Link to post Share on other sites
ŚS_Carlos Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 gdzie mozna dostac tekie ladownice udowe do empetrojek?? sprawdzaja sie one do asg? co to za chelmy??? DeM: mp5sd5 jest pedalskie, jak juz to kup sd6 Quote Link to post Share on other sites
DeM Posted February 3, 2004 Author Report Share Posted February 3, 2004 A może jakies foty MP5SD z jednostkami prowadzacymi akcje w terenie niezurbanizowanym ?? :) Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Na dniach powinien pojawić się też opis mp5sd5 w moim wykonaniu na wmasg bom się zmobilizował i takowy napisał :wink: Quote Link to post Share on other sites
DeM Posted February 3, 2004 Author Report Share Posted February 3, 2004 Modne ubranka do kompletu z MP5 :lol: http://jczs.sina.com.cn/pc/2003-08-13/29/142.html Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 Wydawało mi sie że śs są terrorystami wiec po co im wytłumione MP5 ????????????????????????????????????????????????????????????? Z tego co wiem terroryści używają raczej uzi i ak. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 gdzie mozna dostac tekie ladownice udowe do empetrojek?? sprawdzaja sie one do asg? takich jak GROM uzywa to nigdzie, musialbys zamowic gdzies uszycie, a tanie to nie bedzie bo to sama skora z kawalkiem gumy... ale rozwiazanie fajne i wygodne o ile po oproznieniu magazynka mozesz go wyrzucic albo wrzucic do dump-bag'a a nie musisz pakowac z powrotem do ladownicy... ale poza ta wada jest to bardzo fajna rzecz ;) przymierzalem kiedys 8) Quote Link to post Share on other sites
DeM Posted February 4, 2004 Author Report Share Posted February 4, 2004 My jesteśmy terrarystami :lol: http://terrarium.com.pl/ Lubimy odgrywać tych "ZŁYCH " a pokonanych jedzą nasze zwierzątka :) Zreszta broń to kwestia gustu , pozatym Mp5 ( nawet SD i stałą kolbą , 780mm) świetnie nadaje sie zarowno do lasu jak i budynków . Używają jej ci bogatsi terraryści, bo terrar pospólstwo to tylko kałach albo uzi ( to co najłatwiej i najtaniej można kupić ) :lol: Prawidłowo to na jakimś zlocie powinniśmy zastosować massiv atack i sabotować kuchnie polowa środkami na przeczyszczenie :lol: ale wtedy to nie byłoby z kim walczyć 8) . :lol: Quote Link to post Share on other sites
ŚS_Carlos Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 Wydawało mi sie że śs są terrorystami wiec po co im wytłumione MP5 ?????????????????????????????????????????????????????????????Z tego co wiem terroryści używają raczej uzi i ak. czasy sie zmieniaja..proponuje malego apdejta... :) navy: przymierzales dokladnie takie jak na zdjeciu?? jezeli to kawalek gumy i skora to czemu to nie jest tanie?? :? DeM: srodki na srajtociag sa juz objechane, musimy wymyslec cos innego :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 navy: przymierzales dokladnie takie jak na zdjeciu?? tak, kto wie, moze nawet konkretnie ktores z tych :) w tych kominiarkach nie widac twarzy ;) jezeli to kawalek gumy i skora to czemu to nie jest tanie?? :? po pierwsze skora jest dosc droga, po drugie o ile wiem zaklady rzemieslnicze tego typu tez potrafia zedrzec... idz do jakiegos rymarza i zapytaj Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 gdzie mozna dostac tekie ladownice udowe do empetrojek?? sprawdzaja sie one do asg?co to za chelmy??? DeM: mp5sd5 jest pedalskie, jak juz to kup sd6 Te chełmy to brytyjskie RBR "Paratroop" Mk V, a ładownice udowe dostaniesz chyba na www.szycie.friko.pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts