wolus113 Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale trudno. Słyszeliście o szkolenie elitarnej jednostki jaka jest Specnaz . Po przeczytani książki Wiktora Suworowa ,,Specnaz,, Az przeszedł mnie dreszcz po plecach niektóre fragmenty były dla mnie szokujące. Żołnierz który w pełnym oporządzeniu musiał skoczyć z mostu i dopłynąć do wyznaczonego miejsca w lodowatej wodzie. Który mógł się utopić co znaczył dla Sowieckich oficerów tyle że nie nadawał się do Specnazu. Co myślicie o metodach szkoleniowych Sowietów i jaki z tego wniosek czy żeby wyszkolić elitarny odział są potrzebne tak brutalne metody?? Link to post Share on other sites
kazik_ Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Suworow to bajarz. I to tyle, temat można by równie dobrze zamknąć ;) Link to post Share on other sites
Kamil Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 (edited) Jeśli chodzi o Suworowa - czytać tylko te jego książki, w których on sam opiera się na sprawdzalnych źródłach (i podaje je w spisie źródeł). "Specnaz" to (nie)stety tylko kosmos i bajanie. Edited July 23, 2008 by Kamil Link to post Share on other sites
javelin Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Ale za to świetnie się czyta :D Link to post Share on other sites
wolus113 Posted July 23, 2008 Author Report Share Posted July 23, 2008 Tak czyta się świetni , a z tego co wiem to Suworow był jednym z oficerów GRU i ,,Specnaz,, To jego wspomnienia i doświadczenia . Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Prawdy i tak się w najbliższym czasie nie dowiemy. Znając rosyjskie realia wojskowe w tamtym okresie czasu, możliwe było naprawde dużo. Link to post Share on other sites
Recommended Posts