Kantek Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Niestety za bardzo nie wiem jakie wymiary ma magazynek do MP7. W każdym razie bym nie ufał takiemu sposobowi noszenia magazynków - pojedynczy mag pewnie miałby za dużo luzu, noszenie dwóch skończyłoby się ich szybkim pogubieniem ponieważ ładownica jest pod takim kątem, że łatwo z niej może coś wypaść. Ale nie jest to jej wada - jakby nie patrzeć zbyt często wyjętego granatu się nie chowa z powrotem do ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
illus Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 w takim razie co do ładownic na granaty.. to ja też mam pytanie http://img145.imageshack.us/my.php?image=fotxe7mn7.jpg jak oni mają je zamontowane? to jakiś stary system montowania bądź obowiązujący tylko na treningach ?? Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 krótki mag do mp7: wysokość - 10cm szerokość stopki magazynka - 2,8cm szerokość magazynka - 1,5cm długość stopki - 4cm długość maga - 3,5cm I raczej jeden niż dwa, może się majtać, byle nie miał faktycznej szansy wypaść. Da rade? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 (edited) A ja mam jeszcze inne pytanko gdzie dostane taki pokrowiec na te Granaty? Pozdrawiam Wawix Edited January 31, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 (edited) w takim razie co do ładownic na granaty.. to ja też mam pytanie http://img145.imageshack.us/my.php?image=fotxe7mn7.jpg jak oni mają je zamontowane? to jakiś stary system montowania bądź obowiązujący tylko na treningach ?? Inwencja własna żołnierza... ;-) Albo jakiś szalony pomysł. Ostatecznie jakiś kontrakt... paskudny jak bandolier na granaty do AG36 Edited January 31, 2009 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
illus Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 no właśnie inwencją własną bym tego nie nazwał.. bo spotkałem się z tym nie tylko na tym zdjęciu ale i na filmiku z ćwiczeń. paskudny? może i tak, ale jak dla mnie fajnie usytuowany.. zapełnia niezagospodarowane miejsce :D Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Jak się używa Splitza to napewno ;-) Mimo,że odnotowałeś występowanie tego parę razy to i tak może to być inwencja własna. W końcu żołnierze się dzielą między sobą dobrymi rozwiązaniami. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Ładownice obecnie u Kantka faktycznie były pierwotnie u mnie, później u Czopka z AWR, u Deimosa i znów u Czopka ;). W każdym razie fajny i wygodny element ekwipunku, na granaty idealny (wypadają wprost do ręki), na magi raczej profanacja ;). Wadą jest ograniczenie możliwości troczenia radia - właśnie z tego względu musiałem z nich zrezygnować. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Ten pokrowiec na Granaty jest gdzieś dostępny? ;) http://img145.imageshack.us/my.php?image=fotxe7mn7.jpg Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Nie bo to inwecja twórcza żolnierza...no chyba że znajdziesz do niego kontakt :F Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 :( Skusiłbym się na ten pokrowiec na granaty do S95 ale również wolę nosić radio :-P Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Wiesz zawsze można kupić taką ładownice na 3 granaty któą opisuje Kantek i Ronin tyle że na drugą szelke, wtedy nie koliduje z radiem :) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Ale może kolidować z kolbą. Szczególnie przy pełnym wypchaniu. Nie chce mi się sprawdzać jak by to działało, może jutro :P Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Dobrze prawisz. Prawie na pewno będzie przeszkadzać w ułożeniu kolby. A co do pokrowca, który niegdyś był Ronina i przeszedł parę osób z AWRu to już ma +15 do lansu ;P Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 (edited) Ten pokrowiec na Granaty jest gdzieś dostępny? ;) http://img145.imageshack.us/my.php?image=fotxe7mn7.jpg Pozdrawiam Wawix Zauważyłeś ,że dwa posty wyżej było o tym samym mowa :wink: :lol: Edited January 31, 2009 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Czasami człowiek na szybko się śpieszy i nie zauważy sorki 8) :-P Warto się zastanowić nad tym pokrowcem jeszcze inne rzeczy bym chciał z Deutschlandu kupić drobne ale czekam aż Ojro dostanie po dupie :( Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Chyba jednak zostanę bez granatów zwykłych i kupię pokrowiec na granat dymny ;) I tak zakup busoli mnie przeraża :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Busole na e-bayu w zależności od stanu chodzą między 15 - 90,00 EUR ;). Jest z czego wybierać. Ronin Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 (...) ale czekam aż Ojro dostanie po dupie :( (...) To sobie poczekasz :D Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 (edited) W Ostateczności odpuszczę sobie z innych przyjemności :-P Ale pytanie jest takie czy ktoś ma możliwość zamównienia z tego sklepu? http://www.asmc.de/en/Military-Equipment/M...-pc-set1-p.html Gdyby była możliwość to nie ma problemu bym przelał takiej osobie sianko na konto by mi zamówiła :) I byłbym bardzo wdzięczny :-P Oczywiście nie na dziś tylko w najbliższych 3 tygodniach Pozdrawiam Wawix Edited February 1, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
illus Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 witam... ostatnio przypadkowo natknąłem się w sklepie na torbę uniwersalną ale z doszytymi szelkami takimi jak w plecakach ;)- wyglądało jak taki mały plecaczek :D i teraz mam takie pytanie(napędzane ciekawością) czy jest to jakaś wersja milteca lub innej firmy robiącej podróby szpeju czy typowa przeróbka żołnierza ?? jeśli przeróbka, to po co.. przecież torbę można spokojnie przypiąć do mocowań na plecach a przerabianie jej na "plecak" chyba nie ma większego sensu.. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Najprawdopodobniej jest to jakiś custom ;) Widziałem torbę(starszy typ) z szelką, która umożliwiała przewieszenie jej sobie przez ramie. PS: Pokaż fotkę o której mówisz. Quote Link to post Share on other sites
illus Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 niestety nie posiadam fotki, bo było to w sklepie stacjonarnym ale pogadam w sklepie, to może uda mi się pstryknąć fotkę, to tu wrzucę :D Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Możecie mi powiedzieć o ile mniej więcej centymetrów "pogrubiają" te comfort pady ;) No bo strasznie chudy jestem i mało sprzętu mógłbym powiesić. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Pogrubiają? xD Jeśli chodzi o podkładkę pod pas : Długość 116 cm a wysokość 17 cm,jak widać zalecana bardziej dla osób co mają troszkę więcej,że tak powiem w pasie :-P ,ja zakładam to na Splittershutzweste więc idealnie pasuję mi ta podkładka zwłaszcza,że jestem dosyć ubity/masywny,że tak powiem ;-) Wawix Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts