Klersen Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 http://asgshop.pl/produkt.php?id=629 ma to ktos i moze cos wiecej na ten temat napisac?Predkosc sama jest zabojca 450FPS na kulkach 0.34g ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 ale kulki są 8mm a nie 6mm ... 450fps przy takich kulkach wcale nie musi dać nawet 60m skutecznego ognia (ps to garand - po wystrzeleniu oststniej kulki mag pofrunie fffpizduuu :) ale ogolnie gas blow-back , metal+wood powinno być konkretne caco ale nie do snajpienia ) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Da o wiele więcej niż kulka 6mm przy 450fps. Zapewniam. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 ale kulki są 8mm a nie 6mm ... 450fps przy takich kulkach wcale nie musi dać nawet 60m skutecznego ognia (ps to garand - po wystrzeleniu oststniej kulki mag pofrunie fffpizduuu :) ale ogolnie gas blow-back , metal+wood powinno być konkretne caco ale nie do snajpienia ) Ten magazynek nie leci nawet 5cm w gore ;) tak samo dziala chyba jak na wojnie swiatowej ...Jakbys gral w Call of duty to bys wiedzial ze ten mag leci na krotki dystans ;) Chyba ta kulka leci ponad 100metrow ;) Tylko nie wiadomo jak z celnoscia karabinu :) ma to ktos i moze sie wypowiedziec?:P Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Chyba ta kulka leci ponad 100metrow ;) Tylko nie wiadomo jak z celnoscia karabinu :) ma to ktos i moze sie wypowiedziec?:P Skoro sam nawet tego nie powachales to po cholere rozsiewasz takie ploty? Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 Iz to sa jedynie moja sluszne gdybania ;) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Raczej NIEsłuszne. Panowie, tego gościa najlepiej ignorować - Jakby mi laptop nie padł to wrzuciłbym fragmenty archiwum GG, albo padlibyście ze śmiechu, albo z wręcz namacalnej głupoty... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 (edited) że mag pofrunie "fpizdu" to miałem na myśli tylko tyle że musisz sobie go pozniej szukać w badylach / krzaczorach ... wyobraź sobie że biegniesz sobie z garandem po lesie i masz 8 kulek w magu (zastanów się jak szybko braknie ci 8kulek przy intensywniejszym strzelaniu bo snipy z tego raczej niebedzie) bedziesz podnosił wszystkie magi odrazu po wystrzeleniu? :D może texty typu " poczekajcie niestrzelajcie bo magi pogubie ....5...4....3...2 i 1/2 .... 2...1 ...0 możecie strzelać dalej !! " hehe no poniosło mnie troszke :) ale to caco to raczej dla miłośnika W.Ś. albo kolekcjonera bo wydaje mi sie że niezbyt bedzie dawać rade przy aegach z magami po 300-500kulek (hi capy - których nienawidze :P )i w stocku z 400-450fps które są standardem wśród replik "do 650zł" no i oczywiście problemy przy niskich temperaturach - garand to gaziak ... a zresztą jak stać to niech bierze :) najlepiej sie przekona czy warto :P Edited August 1, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 (edited) Ten magazynek nie leci nawet 5cm w gore ;) tak samo dziala chyba jak na wojnie swiatowej ...Jakbys gral w Call of duty to bys wiedzial ze ten mag leci na krotki dystans ;) Źródło informacji w pełni profesjonalne... A powiedz mi mistrzu, w CS'ie suwadło w AK jest po lewej stronie - to konstruktorzy się pomylili i dali suwadło po złej stronie?? Bo ciąglę nie mogę tego rozszyfrować, zastanawiam się od dawna i nie mogę dojść, a Ty mając takie źródła na pewno będziesz to wiedział :wink: Panowie, tego gościa najlepiej ignorować - Jakby mi laptop nie padł to wrzuciłbym fragmenty archiwum GG, albo padlibyście ze śmiechu, albo z wręcz namacalnej głupoty... Taaa, da się zauważyć, w jednym temacie gość pyta o tanią snajperkę a ten mu wiatrówkę polecił za 200zł :wink: Edited August 1, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 hmm niby ma duzo fps. Ale co z tego jak lufa może być krótka. Choćc kulki 8 mm powinny mieć lepsza balistyke (czyt. lepszy tor lotu) ale to też zależy od kulek. Wydaje mi się że to raczej nie na strzelanki taka replika ale na ściane. Ostatecznie na jakieś rekonstrukcje. Osobiście za te pieniądze można kupić coś lepszego. (coś co ściągniemy ze ściany częściej niż raz na rok czy dwa lata) Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 cięższa kulka wolniej traci prędkość, teoretycznie więc tor lotu powinien byc bardziej płaski. teoretycznie. W praktyce zaś ciekaw jestem jak sie HU sprawuje. Cięższą kulke trudniej też podkręcić, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 hmm to wydaje mi się bez znaczenia. Bo jeżlei lufa będzie dostosowana do tych kulek powiedzmy 8.03/4 a gumka Hu będzie odpowiednio większa to to nic nie zmieni. Bo płaszczyzna na jaką bedzie działać gumka w kulce 8 mm a 6 mm będzie proporcjonalna do ich gabarytów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts