kicha29 Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Tak jak w temacie co sądzicie o tych dwóch modelach AK 74M w wykonaniu TM http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...at_Marui%20AEGs a w wykonaniu VFC http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._cat_VFC%20AEGs. Czy miał ktoś z was przyjemność strzelania z tych replik lub chcociażby obejżenia ich z bliska i której bliżej do oryginału ? Bo wagowo to raczej na plus jest dla VFC. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Często widzę marui i jest świetny. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Tylko VFC, poczytaj na forum... Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 ja czytam i czytam i też nie ma jednoznacznej opinii czy lepszy TM czy może VFC... a temat tych dwóch modeli bardzo mnie interesuje. Szczególnie moźliwość up TMa do 450fps. Chodzi oczywiście o ten właśnie model z BB. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Jeśli chcesz robić takie upy to lepiej bierz VFC. Podejrzewam jednak, że jak zobaczysz jaką donośność i celność ma TM, to odpuścisz sobie modyfikacje do czasu aż pojawią się odpowiednie informacje na ten temat. Jeśli Type'a 89 można było bez problemu wzmocnić do 350 to z kałachem też się pewnie da. Ale 450... nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted September 16, 2008 Author Report Share Posted September 16, 2008 Hmm Wombat czyli wg ciebie lepiej brać VFC bo TM raczej jest kiepskie ? czy pisząc o donośności i celności TM miałeś na myśli iż ma bardzo dużą celność i duży zasięg repliki ,która nie została poddana jeszcze żadnym modyfikacją ? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Osobiście brałbym TM, bo strzela naprawdę wspaniale i jeśli miałbym je upgrade'ować, to co najwyżej do m100. Próg 400fps będzie Ci trudno osiągnąć, bo ponoć w środku ma kilka niestandardowych części (ale nie wiem tego na pewno). Myślę jednak, że warto to przeboleć. VFC bierz tylko jeśli naprawdę zależy Ci na tych 450 fps. W sumie do takiej kosiarki pasowałby nawet dBoys, zważywszy na ilość części, które trzeba wymienić. Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted September 21, 2008 Author Report Share Posted September 21, 2008 A czy jest ktoś tutaj na forum kto posiada AK 74M ale od VFC bo chciałbym sie dowiedzieć jak wygląda sprawa tego Blow Bag'a ? Tzn. czy jest tak mocny jak to jest w replice od TM bo z tego co zauważyłem na filmikach to AK 74MN od TM ma nawet małego kopa, czego nie idzie zaobserwować niestety w wykonaniu VFC. Dlatego jeśli jest ktoś kto posiada replike od VFC z Blow Bag'iem to niech napisze. Quote Link to post Share on other sites
Kozlowski Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Blow - back, a nie Blow Bag... ehhh http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Blow+Bag Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts