Peacemaker Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Witam. Chciałbym wymienić kilka czesci w swojej emce JG : - Zębatki na metalowe CA Link - Łożyska ślizgowe 6mm Link - Głowice tłoka Link - Gumka HU Systemy Link| - Metalowy korpus Link Czy wszystkie czesci beda pasowac do tego karabinu ? Wiem ze pasowac na 100% beda Gumka HU , Korpus i glowica tloka :) . Z gory dzieki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Ja bym zębatek nie wymieniał póki nie padną, łożyska ślizgowe- nie lepiej kulkowe? Po co chcesz to zrobić? Bo nie widzę sensu takiego tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 (edited) Wymiana zębatek jest zbędna. Edit: Heh ktoś mnie ubiegł :-P No racja, jeżeli nie wymieniasz sprężyny to taki tuning jest zbędny. Wymień tylko korpus na metalowy + łożyska kulkowe dla lepszej kultury pracy. Pozdrawiam! Edited August 16, 2008 by Cyrek Quote Link to post Share on other sites
Peacemaker Posted August 16, 2008 Author Report Share Posted August 16, 2008 dzieki :) ale gumke HU trzeba wymienic bo ta fabryczna nadaje sie do *** :). I jedno pytanie byc moze troche glupie :D ... czy w tej emce jest precka ? czy tez nie ? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Kulkowe mogą się szybko posypać przy mocnej sprężynie (szczególnie jeżeli preferujesz chińskie produkty). Jak przedmówcy wspomnieli - wymiana zębatek nie jest koniecana, a już napewno nie na stockowe CA (bo lepsze od JG to one raczej nie są). Głowicę tłoka też można sobie darować. Lufę warto zmienić na Systemę, lub coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Body które podałeś to jest żal. Zmarnowane pieniądze. Lepiej dołożyć stówkę na SRC lub używane CA i cieszyć się zakupem. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Jeżeli komuś nie zależy na dobrym wykonaniu, a chce się pozbyć chwiejnej lufy to ten korpus jest OK. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 dołożyć stówkę na SRC To dopiero by były zmarnowane pieniądze... Body Boja jest bardziej funkcjonalne (łatwiejsze rozbieranie) i wedug mnie mniej kruche. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Ja kupiłem body Boyi'a koło kwietnia i nie ma takich szpar pomiędzy lowerem, a upperem. Wszystko jest BDB spasowane, pomiędzy chwyt, a body nie da się nawet żyletki wcisnąć. Jedynie musiałem doszlifować gniazdo na maga, ale to standard. Ogólnie polecam. Jak 0l0 napisał, najlepiej wymienić lufkę na systemę + gumka tej samej firmy. Pamiętaj jeszcze o komorze hu. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 To dopiero by były zmarnowane pieniądze... Body Boja jest bardziej funkcjonalne (łatwiejsze rozbieranie) Nie sądzę, żeby pieniądze wydane na metal body SRC były zmarnowane. Chyba, że przez ostatni rok coś się zmieniło w temacie. To prawda, że jest trudniej rozbieralne (ja swoje nieco przerobiłem i jest teraz rozsuwane). Natomiast body Boyi odradzam. Z WGC można ściągnąć G&P za ok. 300 zeta. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) A Boyi na miejscu masz za 150zł... :roll: weź pod uwagę kategorię cenową... O ile mi wiadomo (nie jestem na 100% pewien) to w SRC też masz uszy, które mimo, że są metalowe to też potrafią/lubią się łamać. Edited August 18, 2008 by chrzanu Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 (edited) O ile mi wiadomo (nie jestem na 100% pewien) to w SRC też masz uszy, które mimo, że są metalowe to też potrafią/lubią się łamać. Owszem, SRC ma uszy, są z metalu, który bardziej przypomina plastik, ułamały mi się przy pierwszym demontażu więc przemodelowałem nieco body tak, że się teraz ładnie rozsuwa ;). Co do reszty body, to rewelka :). Pozdrawiam. EDIT: Jeśli chodzi o cenę, to z własnego doświadczenia wiem, że na niektórych rzeczach nie warto oszczędzać... Osobiście zaliczam do nich body AEGa :) Edited August 20, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Owszem, ale wolałbym cokolwiek innego niż SRC ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 (edited) Body G&P z WGC za ok. 300 PLN, CA bywają do wyrwania za ok. 250 zeta używane. Słyszałem/czytałem, że na ebay CA są tanio do wzięcia. Edited August 23, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 CA wypada "raczej" blado w porównaniu do G&P. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Komora HU natomiast odwrotnie ;) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Ja na moją G&P po doszczelnieniu teflonem nie powiem złego słowa. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Ja na moją G&P po doszczelnieniu teflonem nie powiem złego słowa. W przypadku taniego chińczyka to byłby sukces :D. W przypadku G&P żadne osiągnięcie :). Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Od tej komory lepsza jest ta elementa mimo, że chińska i tańsza ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts