Jaeger Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Witam! Planuję zakup butelki nalgene 1 litr. Czy ktoś mógłby polecić coś do przenoszenia tego poza pokrowcami maxpedition? Nie chcę się w nie pakować, raz że drogie, dwa że jak się kupi jakieś cargo to bez butelki można tego używać jako cargo a tego pokrowca to raczej nie za bardzo. Najlepiej z oferty któregoś z Miwo. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Ładownica na faty może? A tak ogólnie to skoro mówisz o MIWO to się do nich zgłoś i Ci uszyją takie coś :) Na allegro też ktoś sprzedawał ładownice na Nalgene. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 A no. Templar napewno sprzedawał jakiś czas temu taki pokrowiec, więc zapewne w "Nalgene Pouch" ? : ] I tak jak wyżej, chyba lepszej rady nie będzie. Czyli do Miwo :] Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Nie MIWO, ale może coś takiego: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...Other%20Pouches Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Ewentualnie polecam Maxpedition Mini RollyPolly. Sam nosze w nim wlasnie rzeczy wielkosci Nalgene. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Nosiłem 1l Nalgene w średniej kieszeni uniwersalnej z Miwo. Pasowała idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Miwo, miwo... Pamiętajcie o Cromie i krawcach amatorach :P Istnieje coś poza Miwo :P Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) Radziu, kolega prosił o coś "najlepiej z oferty Miwo", to raz. Dwa, ja moją Nalgenkę nosiłem właśnie w Miwo'wskiej kieszeni, i wiem, że jest ok. Nie wiem, co z oferty Crom'u, czy krawców-amatorów bedzie pasować, i jak - więc nie bedę tego polecał przecie... Edited August 26, 2008 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) Miwo : http://miwo-military.pl/?p=8.234.NA-MANIER...4.MIWO-MILITARY w obu miwo powinien być, ja polecałbym praszkę ;-) Co do cromu to mają chyba obłożone terminy i nie wiem czy opłaca sie czekać dla jednej kieszeni. I nie jest tak kolorowo jeżeli chodzi kontakt z klientem, chciałem jakiś czas temu zamówić beltkit z modułami nowego typu który ponoć powstał u nich, niestety nie udało mi się wyprosić żadnych zdjęć czy bliższych informacji na jego temat. Wziąłem więc PT4 i kieszenie z miwo, czekałem tydzień i po raz kolejny byłem zadowolony. Co do krawców amatorów to w zasadzie loteria chyba ze bierzesz od kogoś z okolicy o sprawdzonej renomie, inaczej można dostać coś zupełnie nieadekwatnego do ceny/oczekiwań. Także nie jest tak że miwo i tylko miwo ale jeżeli chcesz szybko, w miarę tanio to u nich sie nie zawiedziesz. Teraz obie firmy mają już spory asortyment w dużej gamie materiałów i jest z czego wybierać ;-) Może troszkę nie w temacie ale... Edited August 26, 2008 by dawid_o Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Co do kontaktu z Cromem, lepiej do nich dzwonić niż pisać, bo maile od nich czasami nie dochodzą. Więc do Croma telefon jak już :) Krawcy amatorzy, tu można polecić ludzi z pewnego specjalistycznego forum poświęconego ;) Co do kieszenie na Nalgene, może tak jak już ktoś wspomniał, nalgene pouch ;) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Dawid_o - akurat tej kieszeni na mnierkę 1l do Nalgenki bym nie polecał. Nalgene jest zdaje się wyższa i węższa niż ta manierka. Wiem, bo mam i taką kieszeń na manierkę: próbowałem ją do Nalgene dopasować. :źle: Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 http://www.uspatriotstore.com/images/produ...7CL70-ALL_3.jpg sam używam. Świetny pouch Blackhawka nie tylko na buteleczke. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 26, 2008 Author Report Share Posted August 26, 2008 Dzieki panowie. Zdecyduje się chyba na tą średniąkieszeń uniwersalnąalbo Blackhawka (o ile bedize jakaś możliwość go kupić niezamawiając jednego egzemplaża z usa) Errhile mowimy o tej kieszeni? http://miwo-military.pl/?p=8.114.UNIWER.-S...4.MIWO-MILITARY http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...sze-uniwersalna Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Dokładnie o tą. Tak to wygląda - otwarte i zamknięte. Nb. ja lubiłem zaciągać komin, ale nie jest to niezbędne. Niestety nie mam w tej chwili u siebie kieszeni na manierkę 1l, żeby pokazać różnicę. Aha, moja kieszeń uniwersalna ma doszyte na bokach customowe palsy, dlatego wygląda ciut niestandardowo - ale wymiary są te same. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts