Maza94 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 (edited) Panowie, mam pytanie. W jakim standardzie jest w tym lufa i gumka? Ewentualnie czy podejdzie odpowiednio przerobiona lufa aegowa? Edited October 11, 2014 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
bart_a Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 No najprawdopodobniej w żadnym standardzie to nie jest. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=885 Ale czy to tył, czy przód na tym zdjęciu, to ja nie wiem - poproś może o dodatkowe zdjęcie. W ogóle bierzesz pod uwagę kupno tego M40? Już lepiej jakąś VSR i do tego sobie dorobić dodatki, łoże, żeby było jak M40. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Pdi robi lufę. Quote Link to post Share on other sites
bart_a Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Robi, ale pod własną komorę, a komory na stronie już nie ma, chyba że gdzieś jeszcze po sklepach są. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 (edited) Ostatnio wzięło mnie na powrót do snajperstwa. Lekki szpej, większa zabawa i nie jest się ograniczonym przez baterię, gaz itd. No chyba, że do pistoletu. Ale jak się bawić, to oczywiście z ulubioną repliką. Myślałem na początku o mosinie, ale to co oferuje Zeta lab, to jakiś żart, a przeróbka z użyciem orginalnych części wykracza po za moje umiejętności. SWD, wypada tylko A&K itd. Miałem dwa SWDki, fajna sprawa, ale tunning tego to ruletka i budowa karabinu mi niezbyt odpowiada. Za mało ergonomiczne, długie i mało zwarte. Więc padło na M40A1, który od zawsze był moim ulubionym karabinem snajperskim. Myślałem o takim rozwiązaniu. M58 Kart, zostawić tylko lufę, dźwignię przeładowania, ramię bezpiecznika i kolbę a resztę włożyć od VSR Marui (oczywiście z precką, nową gumą, spustem i zespołem cylindra), ale nie wiem czy by to się wszystko zgrało. Druga rzecz, M40A1 karta ma inne magazynki i łączoną kolbę. Kolba właściwa i łoże to dwa oddzielne elementy łączone na śruby. Co do M40 SP, to miałem zamiar wymienić tylko zespół cylindra i dołożyć preckę. Ale z tego co słyszałem, najlepszej komory HU to to nie ma. Pozatym, autor tematu wspomniał, ze stockowe części spustu mogą się szybko sypnąć na mocniejszej sprężynie. Edited October 12, 2014 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Ostatnio wzięło mnie na powrót do snajperstwa. Lekki szpej, większa zabawa i nie jest się ograniczonym przez baterię, gaz itd. No chyba, że do pistoletu. Ale jak się bawić, to oczywiście z ulubioną repliką. Myślałem na początku o mosinie, ale to co oferuje Zeta lab, to jakiś żart, a przeróbka z użyciem orginalnych części wykracza po za moje umiejętności. SWD, wypada tylko A&K itd. Miałem dwa SWDki, fajna sprawa, ale tunning tego to ruletka i budowa karabinu mi niezbyt odpowiada. Za mało ergonomiczne, długie i mało zwarte. Więc padło na M40A1, który od zawsze był moim ulubionym karabinem snajperskim. Myślałem o takim rozwiązaniu. M58 Kart, zostawić tylko lufę, dźwignię przeładowania, ramię bezpiecznika i kolbę a resztę włożyć od VSR Marui (oczywiście z precką, nową gumą, spustem i zespołem cylindra), ale nie wiem czy by to się wszystko zgrało. Druga rzecz, M40A1 karta ma inne magazynki i łączoną kolbę. Kolba właściwa i łoże to dwa oddzielne elementy łączone na śruby. Co do M40 SP, to miałem zamiar wymienić tylko zespół cylindra i dołożyć preckę. Ale z tego co słyszałem, najlepszej komory HU to to nie ma. Pozatym, autor tematu wspomniał, ze stockowe części spustu mogą się szybko sypnąć na mocniejszej sprężynie. To może jeszcze lepiej byłoby zrobić porządną VSR i oprawić ją w drewnie? Dorobić/przerobić kolbę tak by wyglądała jak od M40, wtedy masz wygląd/wytrzymałość i porządne bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Też nie zabardzo. VSR to replika w sumie nie wiadomo czego (chyba karabinka Savage cośtam) i nie podchodzi prawie wcale pod serię remington 700. Trochę więcej rzeczy bym musiał w niej wymienić. Jeszcze widziałem sprężyniaka M40A1 Tanaki. Załatwiłoby to wszystkie problemy z odwzorowaniem. Jednak bebechy to jedna wielka niewiadoma z magazynkiem we właściwym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts