Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 od ics plastik

Recommended Posts

Posted

To prawda co pisze madonion.eu ze ta replika nie rozni sie rzeczami w srodku ?? tylko body i raczka transportowa ktora wykonana zostala podobno z mocnego tworzywa sztucznego a body wedlug nich wytrzyma 3lata...

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro tak piszą to sa dwa wyjścia:

1) PISZĄ PRAWDĘ

2) ROBIĄ NAS W BALONA

Jak do tej pory nie było sygnałów wskazujących na punkt 2 więc raczej można wierzyć

a te czesci w gearboxie wytrzymaja baterie 9.6V przez 4lata??

Jak tam thor spisuje sie ta bron ??

Posted

Prowadnica poszła, ponieważ była zostawiona stockowa, plastikowa.

Przy tuningu wszystkich M4-ek zalecamy wymianę dwóch elementów:

- tłoka na wzmocniony

- prowadnicy sprężyny na wzmocnioną, łożyskowaną.

Co prawda, stockowe tłoki i prowadnice ICS'a są wytrzymałe, nierzadko pracują lata przy sprężynach M120 czy nawet M130, i dlatego czasem je zostawiamy - jednak na wyraźne życzenie i ryzyko Klienta.

Zostały one po prostu przed producena zaprojektowane do obciążeń sprężyny M100.

Stąd i awaria.

Wersja plastik i metal faktycznie różnią się tylko body (dolnym i górnym) oraz rączką transportową - tak stoi w specyfikacji, a swoją drogą sprawdziliśmy u nas na serwisie.

Hassan

Posted

Dlatego właśnie się zastanawiałem nad tym że "padła" u mnie chodzi już 3 lata do tego przez krótki moment ze sprężyną M120 i było i jest OK ;) Cóż najprawdopodobniej jakiś pechowy egzemplarz się trafia raz na jakiś czas. ;)

edit "wyrazówka" ;)

Posted

Nic nie jest doskonałe. I tyle. Przypadek.

a mam pytanie po co zmieniac sprezyne skoro w stocku strzela dobrze?? wystarczy lufe wymienic na systeme i komore hop up na KA i nie zuzywac sobie bardziej czesci na sprezynie m120 ..a szczegolnie dawac sprezyne lepsza do CQB :)

Posted

chodzi o to jak tej repliki używasz. W lesie ze stockiem wiele nie zdziałasz jak dookoła są chinole po 410fps. Do cqb owszem ale nie do lasu

a sadzisz ze te chinole na 410fps bez szczelnego ukladu dalej strzela niz ICS z szczelnym ukladem 330fps??

Posted (edited)

Prowadnica poszła, ponieważ była zostawiona stockowa, plastikowa.

Przy tuningu wszystkich M4-ek zalecamy wymianę dwóch elementów:

- tłoka na wzmocniony

- prowadnicy sprężyny na wzmocnioną, łożyskowaną.

Jako właściciel dorosłej m4 po wsadzeniu sprężyny m120 i oddaniu 3 strzałów przełamałem prowadnicę. Także nie ma różnicy między wersją biedną. Co ciekawe, skleiłem tę prowadnicę kropelką i do dziś [jakieś pół roku już będzie] działa bezproblemowo na stockowej sprężynie :-P

Edited by rucznoi
Posted

skleiłem tę prowadnicę kropelką i do dziś [jakieś pół roku już będzie] działa bezproblemowo na stockowej sprężynie :-P

Ja mam nadpęknięty stock'owy GB skręcony na 3 śrubki- i tak z niego strzelam i nic sie nie dzieje ;-)

Posted

Ja mam nadpęknięty stock'owy GB skręcony na 3 śrubki- i tak z niego strzelam i nic sie nie dzieje ;-)

ta sie wogole wymienic komore hop up w m4a1 zeby pasowala bez "pilowania" ??

Posted

ICS ma "swoja komorę" która jest wg mnie w zupełności wystarczająca. Nie widzę sensu jej wymiany. Co najwyżej lekkie doszczelnienie teflonem i po sprawie.

Wymienić się da ale będa potrzebne w zalezności od rodzaju "nowej" komory przeróbki.

Posted

U mnie w starym ICSie(jeszcze z turbo2000) Sprężyna M120 Guarder śmigała spokojnie na baterii 9.6V Sanyo(ogniwa: KR1800SC NICD) ROF był przyzwoity.

Co do komory HU to zgadzam się z tym że nie ma co jej wymieniać wystarczy jedynie uszczelnić teflonem. Przerabiałem komorę CA żeby pasowała co ICSa, ale szkoda czasu- po prostu gdzieś brakowało szczelności.

Dodatkowo HU ICSa da się dokładniej wyregulować ;-)

Posted

Wracając do prowadnicy...pech nie pech, poszła, trudno... A jeszcze spytam posiadaczy "dorosłych" emek wam klapka wyrzutu łusek też luźno lata ( tak jakby ledwo ledwo się zamyka) ? Pzdr