Qui-Gon Jinn Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Mam sobie taką mp5sd6 od JG i tak sobie z niej strzelam czasem. I uierzcie że naprawde jest przyjemnie, tylko ostatnio stało sie cos neiciekawego... Mam ją już pół roku, wystrzeliłem z niej jakieś 10k kulek. Ze strzelanki na strzelanke replika sie wyrabiała i słabła, a że działo się to powoli to nie zauwarzyłem tego. Ostatnio stwierdziłęm że jest już słabsza niż nówka, ale nie wydała mi się to dziwne to takim czasie eksprolatacji. Jednak wczoraj kumpel dotał taką nowa i gdy zobaczyłęm jak wali to sie przestraszyłem. Po poruwnaniu z moją stwierdziliśmy że jest już "ostro zjechna". I teraz pytanie: Co w niej mogło się zurzyć i co wymienić? Znam się na tym średni, więc linki z częściami były by mile widzine... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Sprężyna się mogła zużyć. Gumka też mogła. Uszczelka na głowicy tłoka. Jak się średnio znasz, to i tak nic nie poradzisz. Skontaktuj się z serwisem. Powinni przyjąć replikę i przywrócić do stanu normalnej używalności. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Szczerze wątpię z tym serwisem, dla nich replika działa(strzela) i w 99 % odpiszą, że to tylko chińska kopia, a co za tym idzie, trafiają się różne owe repliki. Raz sypie tak, raz inaczej. Jedna przeżyje 50 k mielenia bez niczego inna po 20 strzałach będzie pluć. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 Kumpel miał podobny problem i za wymiane części dał prawei tyle co za nową broń. Chyba pomęczę się jeszcze z moją zabawką, a potem kupie cos nowego. A jak to jest z tymi lepszymi replikami? Np. G&P? Słyszałem ze są nie do zdarcia, ale przecież wszystko się psuje... Czy inwestycja w lepszą broń nie była by lepsza? Myślałem o tej broni: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2102 Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Szczerze wątpię z tym serwisem, dla nich replika działa(strzela) i w 99 % odpiszą, że to tylko chińska kopia, a co za tym idzie, trafiają się różne owe repliki. Dlatego powinien się najpierw skontaktować. Poza tym zmniejszenie osiągów, pogorszenie pracy, etc. jest wadą podlegającą tak samo reklamacji jak wszystko inne. Myślałem o tej broni REPLICE. Fajna ta eMka. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 Czyli powinni ją przyjać na gwarancje? Ciesze się, tylko że replika była kupiona na allegro. Jednak gwarancje mam gdzieś jeszcze pewnie :) Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :hahaha: Prawdopodobnie moją gwarancje brat wyrzucił!!!!!!! Fuck! Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 A dowód zakupu? To on jest podstawą. I nie pytam o dowód zakupu z allegro, tylko fakturę, paragon ze sklepu, który udziela gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 Ehhh... To naprade nieciekaw sprawa. Miałem remon, wrzuciłem wszystko do jednej koszulki i trzymałem w biurku. potem, brat kupił sibie repkikę i rzuciłem jego i moją gwarancje do kartonu po jego broni... Stwierdziłem ze skoro jest remont to moze się łatwo zgubić, a taki wielki karton będzie dobrym miejscem. Jest już po remoncie, znalazłem karto n za szafąm, a raczej jego górną część... A gwarancji nie widać nei słychać... Wszystkie papiery przepadły! Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 No dobra, wymienei jej spręzynke i gumke. Tylko nei chcę dużo płacić, wiec chce sie popradzić. Taka sprężynka http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...ezyna-M125.html I taka gumka: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...Up-Element.html Co o tym myslicie? Nada sie? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 (edited) Tylko nei chcę dużo płacić To lepiej w ogóle nie płać, bo wywalisz kasę w błoto. Części elementa to jest największa tandeta jaką widziałem. Gumka do 30 złotych, systema, guarder, G&G. Sprężyna do 50 systema, guarder. Tu nie ma co oszczędzać, zwłaszcza, że 20 zeta to nie majątek. EDIT: Poza tym nie wiem, czy to na pewno to. Zmiana gumki powinna zasięg zwiększyć, ale moc? To by trzeba obejrzeć, sprawdzić. Daj guna najlepiej komuś, kto się zna. Edited September 14, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 (edited) W mojej okoicy nie ma nikogo kto by się znał na tym... Mógłbyś linki podać? Gumke znalazłem (http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=55) ale sprężynki nie widze, jestem zmęczony moze dlatego... Chciałem wydać 50 zł, wydam 100, ale cotam, raz sie żyje :D Edited September 14, 2008 by Qui-Gon Jinn Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 http://asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=16 Mówisz masz. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 15, 2008 Author Report Share Posted September 15, 2008 Dziękuje bardzo... Ale naszły mnie kolejne wątpliwości: Jeżeli wezma sobie spręzynka do 330fps to będzie to pluło tak jak teraz, czyli inwetycja zupełnie zbędna... Jak wrzuce 390fps to nie ma pewności czy mój silnik to naciagnie i czy przypadkiem zembatki się nie rozlecą... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 to kup to http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=300 ?? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 (edited) Tak jak Dexter pisze. Wsadź M110 i po sprawie. Chociaż M100 powinno spokojnie wystarczyć w PMie. Edited September 18, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 A tak w ogóle to czyściłeś w tym kiedyś lufę? Jak na moje oko to wystarczy najprostszy przegląd,nasmarowanie zębatek,układu cylindra,przeczyszczenie lufy,teflon fix. Można sprawdzić czy komora jest odpowiednio dociskana do gb,chociaż w mp5 jest na śrubki. Jeżeli po tym wszystkim dalej będzie strzelać do dupy to przynajmniej można się zastanowić co wymienić. Nie masz pewności, że po wymianie sprężyny i gumki będzie strzelać w porządku. Napisz jeszcze jaką masz baterie. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Dopóki nie weźmie się za to ktoś kto się zna, to nie ma pewności, że replika będzie strzelać w porządku. A porady na forum mają to do siebie, że są jak w tym kawale, co prowadził ślepy kulawego. Quote Link to post Share on other sites
damianslask Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Tak gadacie że sprężyna i gumka a może to jest poprostu wina akumulatora.. Stockowe baterie długo nie wytrzymują... Niech pożyczy sobie od kolegi baterię i zobaczy czy coś się zmieniło czy nie.. Jeżeli tak to polecam zakup nowej baterii... Jeśli nie słuchaj kolegów wyżej ;] Pozdrawiam . Damian Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Czytając to rzeczywiście pomyślałem teraz o baterii, ale ma wpływ jedynie szybkostrzelność. Na zasięg już nie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts