jano92 Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 1 warstwa z dętki od rowera, sprawdzone. Tylko zastosuj lepszy klej niż superglue, czy kropelka. No właśnie dałem tą dętkę na Kropelkę. Co może być mocniejszego od Kropelki? :zastanawia: I gdzie to można kupić? Quote Link to post Share on other sites
DZIKI GHOST Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 (edited) W tym przypadku nie chodzi o mocniejszy klej a o bardziej elastyczny. Jak pewnie wiesz kropelka i tego typu kleje po wyschnięciu są bardzo twarde a co za tym idzie dość kruche, więc musisz poszukać czegoś, co będzie wiążące z Twoim "metalem" a jednocześnie elastyczne, aby przy uderzeniu się nie kruszyło. Ja osobiście polecam kleje oparte na kauczuku (http://www.cyfronika.com.pl/kleje_uniwersalne.htm - UM920.3 Klej GUMA-METAL) jest bardzo elastyczny i idealnie nadaje się do klejenia gumy (mikrogumy) z metalem. Edited June 5, 2011 by DZIKI GHOST Quote Link to post Share on other sites
Pierzak Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Czesc, przejazalem caly watek i widze rozne opinie na temat zestawu cylindra 300%. Co w nim jest konkretnie nie tak i co mozna kupic zamiast niego w podobnym przedziale cenowym tak zeby bylo git ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 sprężyna ok, cylinder OK, prowadnica ujdzie, tłok do śmieci, gł cylindra do przeróbki. Wtedy jest ok :D. Quote Link to post Share on other sites
Pierzak Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Dzieki wielkie, jeszcze jedno pytanie co w głowicy trzeba przerobic ? Quote Link to post Share on other sites
nfbt Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) Przede wszystkim głowicę cylindra trzeba doszczelnic na gwincie (teflonowa taśma) i zrobic bardziej lejkowaty kształt wewnątrz i ewentualnie lekko powiększyc otwór w dyszy, żeby była większa przepustowośc powietrza. A najlepiej zrobic nową. :) Dex miał gdzieś ładne rysunki. Jak ładnie go poprosisz, to może Ci podrzuci. :) Edit: No i ewentualnie możesz sobie dokleic jakąś gumę, żeby tłok nie walił w metal, tylko w coś co zamortyzuje uderzenie i przy okazji wyciszy replikę. Pozdrawiam, Krzak Edited June 11, 2011 by nfbt Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Przy dobrej uszczelce zazwyczaj nie trzeba taśmy ale daję ją zawsze- profilaktycznie. Z głowicy trzeba przede wszystkim wywalić dodatkowy, pseudoamortyzujący o-ring i zeszlifować na płasko aż do początku gwintu. Nie powiększać lejka a jedynie wypolerować wewnątrz całość oraz ew powiększyć średnicę otworu na tyle na ile pozwoli grubość ścianki. Quote Link to post Share on other sites
Pierzak Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Ok, wlasnie takiej informacji potrzebowalem oczywiscie Tobie nfbt tez dziekuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Sihan Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) Witam , napiszę tutaj ponieważ poszukuję części do M24 mianowicie ma ktoś na sprzedaż stokowy cylinder ewentualnie 300% oraz komorę hp ? I pytanko od razu jaką sprężynę wytrzyma stokowy cylinder , posiadam barretta m99 w który jest oparty właśnie na M24 a w moim egzemplarzu odpadała tylna ściana wraz z rączką , poprzedni właściciel wymienił tam sprężynę dającą 560 FPS , jak stok nie wytrzyma to doradźcie co tak :) . Edited July 12, 2011 by Sihan Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Sihan poczytaj temat, użyj wyszukiwarki! Zapewniam nie gryzie! "Testowane na ludziach." Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Mam jedno proste pytanie. Jaka będzie najlepsza lufa do M24 CA? Miałem promyka 509mm 6.03 przy niespełna 700fps i mnie nie zadowolił. Myślę o PDI ale nie wiem jaką długość wziąść i czy coś da jak dam 10cm dłuższą oprócz tego że to będzie znacznie więcej kosztować (nie mówiąc o przejściówce i tłumniku). Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Przejściówkę to ci tokarz dorobi :-) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Dłuższa niewiele Ci da. Jeśli lufa promyka Cię nie zadowalała to albo weź ja i wyczyść albo zmień kulki (czy np gumkę albo komore HU). Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Dłuższa niewiele Ci da. Jeśli lufa promyka Cię nie zadowalała to albo weź ja i wyczyść albo zmień kulki (czy np gumkę albo komore HU). 1. Dłuższa nie wiele mi da? Czy w ogóle mi nic nie da? Gumkę miałem systemy komore stockową a lufe czystą. Strzelałem z badziewia guardera 0,40 szukałem lepszych ale nie znalazłem. 2. Komora PDI wpłynie na celność? 3. W porównaniu z promykiem lufa PDI coś mi da? (załóżmy że ta sama długość) Generalnie miałem już kiedyś M24 i mam zamiar znowu kupić nówkę i zrobić ją jak najlepiej się da. Głównie chodzi mi o to żeby była **** celna. Z fpsami nie będę przesadzał. Dlatego też zastanawiam się czy lufa PDI zrekompensuje brak idealnych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Ja za Ciebie nie zdecyduję. Lufe musisz sam wybrac a ja nie będe po raz setny pisał jaka jest róznica miedzy lufa PDI a promykiem i między 509mm a 550 bo mi sie nie chce :D Komora PDI wpłynie na celnośc ale jak nie poskładasz jej poprawnie i starannie to ani na stockowej ani na PDI celne nie będzie. Podałes konfigurację i na tej podstawie nie sądzę, żeby problemem była lufa dlatego na razie bym jej nie zieniał. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Czy to będzie wystawało z lufy bez tłumika http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4097 ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 biorąc pod uwagę, ze stockowa ma 509mm i kończy się jakieś 5mm przed końcem lufy zewnętrznej to... pomyśl. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Pomyślałem, dzięki za odp :-) Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 A, promyk 500mm nie będzie za krótki ? Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Jak nie chcesz mieć tłumika to najlepszy będzie 509mm. Takiego miałem i z tego co pamiętam był dokładnie takiej długości jak lufa stockowa. Ale na 500mm też będzie dobrze tylko trzeba będzie stabilizator lufy umieścić bliżej wylotu bo krótsza lufa nie oprze się na tej zakrętce :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Oprze się. Zakrętka tam jest długa. Ale stabilizator nigdy nie zawadzi :D. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Dzięki za odpowiedź ;-) Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Czy da się jakoś zapobiec zerwaniu gwintów przy zespole spustowym w M24? Pytam bo mam zamiar złożyć nowy karabin od podstaw i nie chce żeby zdarzyło się coś przez co zmuszony byłem sprzedać poprzednie M24. Wtedy to zerwanie jednego gwintu nastąpiło dopiero po założeniu sprężyny M180. Nie wiem czy to było spowodowane zmianą sprężyny (wcześniej miałem tą z zestawu 300%). Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Rozwiercać komorę zamkową i gwintować większą śrubę? Generalnie zerwać gwint to już spora sztuka. Za to wyrobić go (od wielokrotnego wkręcania i wykręcania)- to już się sporo razy zdarzyło. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Miał ktoś kiedykolwiek styczność z PDI - Zespół Cylindra do M24 - Palsonite Cylinder Set HD ? Chciałbym się dowiedzieć co on daje oprócz ładnego wyglądu. I nie chodzi mi tutaj o same osiągi (bo z tego co wiem to daje ok 10 fps więcej od zwykłego cylindra PDI) ale także czy np poprawia kulturę pracy zamka lub wpływa na lekkość przeładowania. No i czy ta czarna farba z niego nie zejdzie po dwóch przeładowaniach? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts