Guest (ID:6452) Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Części zdecydowanie lepiej dorabiać, fabryczne mają większe luzy :wink: (nawet tzw "markowe"). Swoją VSR na 170sp, warriora Griszy na 170 i 190 naciągam bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 - Precka systemy 509mm - Komora PDI - Czarna gumka Systemy - Cylinder z zestawu 300% - Prowadnica z zestawu 300% - Głowica cylindra z zestawu 300% - Tłok LayLax - APS 96/2 - Głowica tłoka APS-96/2 PSS2 - Sprężyna APS-2 150SP PSS2 559-582 fps mierzone na pestkach (innych 0,2 nie było pod ręką) przy uszkodzonej (nieszczelnej) głowicy cylindra <Zdjęcie> Głowica będzie właśnie wytoczona na tokarce;) Na tym zestawie 65-70m w człowieka. Skutecznego nie mierzyłem. Ale jeszcze leci prosto kawałek. Pozdrawiam, Pain Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 (edited) Ekonomiczny sprzęt do zabawy: - cylinder 300% CA - precka 509mm systemy - gumka hu G&G 528 +/- 2fpsy... Zasięg 70m, sprężyna trochę ubita, bo karabin swoje przemielił. Niedługo M170 EDIT: Mała omyłka Edited June 17, 2009 by Yautja Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Czemu wstawiłeś systeme? Wstaw m170 i powiedz ile Ci to wytrzyma ;) Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Kupiony z drugiej ręki :D Ja tego nie składałem. Jak na swoją cenę strzela całkiem ok :) Taka wersja "eco" :) Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Brzydka wersja eko :) Ja do swojej teraz planuje wstawić PDI i promyka. Interesuje mnie tylko jak w rzeczywistości te stockowe części ( patrz. Cylinder 300 % ) utrzymują 380 % ;) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 jedynie trigger ci padnie po jakichś 2000 strzałach. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 A jakbym miał głowicę tłoka laylaxa + gumkę hu systemy to już byłaby ładna? :lol: Mnie pasuje, będzie możliwość to się pobawię, narazie jest ok. Przy sp190 rzeczywiście może lepiej wstawić już ZT. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Dzięki za odpowiedzi ZT - czy ten do aps2 będzie pasował ? sam planuje konfiguracje cylinder 300 % sprężyna 380 % m24 military rączka gumeczka systemy z dystanserem Big-out lufa ok 650 + tłumik dwie hantle na poranek ;) Mam nadzieje że powtarzalność minimum będzie 10 fps na chrono potem jak rozkminie co i jak działa pewnie zacznę grzebać i wezmę się za modyfikacje Quote Link to post Share on other sites
painball Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 ZT z APS2 pasuje (podobno) po pewnych przeróbkach. G&H robi też triggery do M24, sprawdzone są, ładnie cykają przy największych obciążeniach, więc warto tam zapukać ;) Robią też tam cylindry ale nie macałem, nie wypowiadam się. Pytałem o wersję do M24, odpisali że są w stanie się podjąć zlecenia. Na tłoku z zestawu 300% powtarzalność 10fps może być trudna do osiągnięcia przy sprężynie 380%. Może możliwa. Dźwignia przeładowania w ostatniej generacji M24 jest też podobno stalowa. Podpytaj w sklepie zanim kupisz dźwignię. Z tymi hantlami to spokojnie ;) Dużo zależy od cylindra, tłoka i sprężyny. Zestaw 300% chodził u mnie z dużo większymi oporami niż układ: cylinder z zestawu 300%, tłok LL, głowica PSS2 i sprężyna 300% przy czym ten drugi dawał sporo fps więcej. Z pierdółek to jeszcze przy doborze sprężyny nie bierz 380% CA. 380% PDI potrzebuje mniej siły do naciągu. Generalnie te sprężynki CA nie zbyt specjalne. Zestaw 300% CA chodzi o połowę ciężej niż mój cylinder+tłok+głowica+SP150 PSS2, a niby tylko jedna sprężyna niżej. Co ciekawe mój zestaw wyciąga 100fps więcej niż powinien nominalnie na tym springu, ale nie wiem czy to przez magię głowicy PSS2 czy może oznaczenia sprężyn PSS2 są inne niż w Guarder'ach. Pozdrawiam, Pain Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 ctx uważam że powinieneś pomyśleć także o komorze pdi. To podstawa. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Tak tutaj gadamy o sprężynach, to jak myślicie, która będzie lepsza: laylax czy guarder? Zastanawiam się też nad wyborem. M190 za mocna do stock triggera, m170 teoretycznie wytrzymuje całkiem długo, to jak jest z M180? Warto wstawić ją zamiast M170? Różnica będzie zauważalna czy to tylko zbędne katowanie triggera? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Nie wiem czy dobrze rozumiem- nie polecacie cylindra od CA ? czyli np coś takiego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3793 ? masakruje cena a zdaje mi sięże można wiele rzeczy zrobić samemu czy cylinder z PDI http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3795 + tłok z PDI http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2995 i głowica ? ewentualnie pogadać z dexterem czy coś jest wstanie wytoczyć ;) ? Nie wiem czemu ale jakość boje się części robionych że będą nieszczelne :/ Z tą repliką jak i z replikami sprężynowymi mam wręcz zerowe doświadczenie a tak jak pisałem zależy mi na dobrym wskaźniku powtarzalności do zasięgu/mocy. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Panowie komorka PDI do aps 2 i m24 dostępne na specshopie ! :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ruffin (sry jeżeli przekręciłem) ma w swojej M24 cylinder PDI i może on coś skrobnie o lekkości przeładowania. Cylinder CA 300%, po odpowiednim wysmarowaniu i po przyzwyczajeniu się do niego naciąga się jak stockowe MP001 (po prostu przyzwyczajasz się do oporu który taki duży nie jest). Do 380% też się da przyzwyczaić ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Cylinder lepiej LayLaxa. Tłok PDI raczej sobie odpuścić, żadna rewela a kosztuje krocie. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ano mam :D Poza body CA, to reszta jest od PDI. Ogólnie jestem zadowolony, jednak aby móc łatwo przeładowywać musiałem trochę przypiłować trochę Trigger Sear bo cylinder lekko ocierał. Przy SP190 daje radę spokojnie przeładować na leżąco. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Rufus - a jak powtarzalność :) względnie zasięg celność Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Jak robiłem pierwsze testy na szybko nie było źle, ale to było rok temu. Potem nie miałem czasu żeby się z nią bawić, bo była matura. Teraz kończę znowu składać ją do kupy. Jak zrobię wszystko do końca to skrobnę coś więcej. P.S. Na maksymalnie wykręconym hopie i 0,28 wynik był ok 560-570 fps-ów, a wtedy jeszcze nie była do końca poprawnie złożona. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 bo nie wiem czy warto inwestować w PDI czy nie warto :) masz wsadzony ten zestaw level hd 3 coś tam coś tam czy osobno tłok cylinder itd... ?? Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Ach kur** nie da sie już zedytować :/ Takie pytanie czy: Ten zestaw: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3793 składa się z takich części ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2995 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2231 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3795 bo płacić 200 zł za prowadnice - którą można bez problemu zrobić mi się nie widzi :/ a nawet można kupić http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2229 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Nie, zestaw PDI składa się z części PDI... Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Mam wsadzone Zespół Cylindra do M24 Lv3 HD i składa się on z cylindra, tłoka (czyli tłok z głowicą), głowicy cylindra oraz prowadnicy sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) Dobra nie istotne oczy szwankują Edited June 22, 2009 by ctxpl Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 W ZESTAWIE PDI SĄ CZĘŚCI PDI A NIE LL. Innymi słowy: w zestawie PDI masz cylinder PDI, tłok PDI, prowadnicę PDI i głowicę PDI. Nie LL tylko PDI. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts