old Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 a jakie zesci zalecane do wymiany zeby zwiekszyc zywotnosc sprzetu i gdzie mozna je dostac ? :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Jak kupujesz wersję 2011 to nic, bo masz już gfpa na stocku. Gumka hu jest dobra, stockowa lufa obleci. Jeśli strzelasz na Co2 to po prostu kontrolujesz co jakiś czas stan dyszy i tyle. Quote Link to post Share on other sites
old Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 cos jeszcze z rzeczy ktore warto wiedziec, tzn najczestsze usterki itp. ? Quote Link to post Share on other sites
johny1mob Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Ostatnio znalazłem to: http://www.sniper-as.de/new/index.php?c=product&id=395601 . Czyzby Viper jednak sprzedawał wersję z oznaczeniami Colta na terenie europy ? Także sama cena wydaje się być atrakcyjna. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 No ale to stara wersja jeszcze więc lipa. Quote Link to post Share on other sites
nocebo Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 w sumie mam moje Inokatsu M4A1 SOPMOD już od 1,5 roku ale dopiero teraz zaczynam się nim bawić Gdzie się reguluje hop up? kulki mi skręcają ;) poza tym ładnie śmiga na GG więc na razie nie narzekam Quote Link to post Share on other sites
nocebo Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 no dobra.. obejrzałem filmik gdzie się reguluje hopup.. czyli mam tę starszą wersję eMki... shit happens.. no nic.. Quote Link to post Share on other sites
johny1mob Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Wracając do Ostatnio znalazłem to: http://www.sniper-as...oduct&id=395601 . Czyzby Viper jednak sprzedawał wersję z oznaczeniami Colta na terenie europy ? Także sama cena wydaje się być atrakcyjna. No ale to stara wersja jeszcze więc lipa. Napisałem do sklepu aby to potwierdzić, o to odpowiedź jaką otrzymałem "Hello, yes it ist he 2011 Full Steel Version. Mit freundlichen Grüßen Marcin Naturalny" Wiec jednak jest to nowa, a nie stara wersja. Quote Link to post Share on other sites
eXbee Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Siema, miał ktoś z Was może problem z zamontowaniem lufy od ratecha (36cm) w komorze HU od ino 09' ? Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Siema, miał ktoś z Was może problem z zamontowaniem lufy od ratecha (36cm) w komorze HU od ino 09' ? zadnego Quote Link to post Share on other sites
eXbee Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 U mnie to wygląda tak, jakby wymiar zewnętrzny lufy był większy niż średnica dziury na lufę w HU.. Teraz nie wiem czy próbować lekko przetrzeć lufę czy może coś innego.. Quote Link to post Share on other sites
R41nM4n Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Zawsze można delikatnie rozwiercić komorę o ile nie będziesz potem chciał wymienić lufy na inną, bo może być odwrotny problem. Miałem analogiczny problem z komorą do aega i wystarczało dobre wiertło 10 i rękawice robocze żeby minimalnie prze kalibrować komorę :) Kumpel dla odmiany wrzucił lufę do zamrażarki, a samą komorę lekko rozgrzał nad gazem ale poza tym, że zamontował wsio w całość to skasował gumkę permanentnie :) Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 A zamawiał ktoś już może repiki Ino lub vipera z tego niemieckiego Snipera ? Za nic nie chce mi konta założyć z uwagi na kraj :/ Quote Link to post Share on other sites
johny1mob Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 @michigan Jeżeli chcesz coś kupić to w ten sposób " yes of course we do send to Poland, for shipping rates please contact Mrs. Sarah Großmann : sg@sniper-as.de " Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Mam pewien problem z v.2011 mianowicie dysza uległa uszkodzeniu przez to ze wyleciało mi zabezpieczenie w kształcie podkowy z tego cypla od dyszy, zwyczajnie po demontażu źle ją założyłem i parę strzelań od tego czasu zaliczyła. Wyrobiła się dziura w dyszy od strony sprężynki. ponadto pękło na pół to małe zabezpieczenie które jest w bolcie i trzyma dysze. Możliwe że dokupię zabezpieczenie w kształcie podkowy, niestety nigdzie nie mogę dostać takiego w tak małym rozmiarze. Chciałbym zapytać czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził. Mimo wszystko w grę wchodzi również kupno dyszy z NPAS'em Ra-Techa który jest wykonany z plastiku, zastanawia mnie materiał z którego jest wykonany, jak z jego wytrzymałością, stockowy jest wykonany z metalu i czy da radę na magach z Co2. Pozdrawiam hux Edited February 15, 2013 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Materiał jest gówniany i pękł mi po pierwszym magazynku. Być może dlatego, że na CO2 i konfiguracja stalowe suwadło-plastikowa dysza. Ale nie będę się mądrzył bo nie rozgryzłem tego. Gdzieś tu w dziale karabinków Amadem pisał na ten temat, trzeba poszukać. Chyba, że napisze jeszcze raz ;) Co do zabezpieczenia suwadło-dysza opędziłem "silwertejpem" i działało bez zarzutu, do czasu zakupienia nowego na WGC. Nie za bardzo rozumie co masz na myśli pisząc Wyrobiła się dziura w dyszy od strony sprężynki. ponadto pękło na pół to małe zabezpieczenie które jest w bolcie i trzyma dysze. Może jakieś zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Jest i zdjęcie, sorry za jakość ale nie potrafię obsługiwać cyfrówki. ten cypel odgiąłem specjalnie żeby było widać o co mi chodzi Ten cypel uderzał o metal, przy każdym strzale i wyrobiła się dziura w dyszy, ponieważ wyleciała mi ta "podkowa" która utrzymuje dysze w bolcie Edited February 15, 2013 by huxley Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Kumam. podkowę dopasujesz od blokady blaszki zamykającej komorę (blaszka jest na druciku i ten drucik jest blokowany taka podkową) Radzę zaopatrzyć się w kilka, bo lubią się gubić ;) Co do tej dziury to obawiam się, że pozostaje zakup całej dyszy :( Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Skoro plastikowa dysza jest tak kiepska jak piszesz to co byś mi poradził aby wytrzymywało strzały na co2? za cholerę nie widzę tej podkowy Edited February 19, 2013 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 I nie zobaczysz, bo ona jest w zestawie z pokrywą komory. (pokrywa, drucik, sprężynka i... blaszka w kształcie podkówki) Co bym polecił? mając GBB wiesz, że tanio nie jest, będzie bolało około 500 zł. Polecił bym RaTecha z NPAS, ale nowa wersję. (na zdjęciu stara) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Z tańszych dysz dobry jest aluminiowy CNC Nozzle od Iron Airsoft. http://www.ebairsoft.com/iron-airsoft-aluminum-loading-nozzle-silver-p-4173.html Kosztuje ~$36 i jest wporządku. Co do NPAS to odpuść sobie jeśli chcesz używać CO2. Nawet Ra-T po prostu tego nie wytrzymuje i średnio co 1000 strzałów będziesz musiał wymieniać Flute Valve. Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Kupie jednak dysze od IronAirsoft, bo praktycznie nie gram CQB, również wytrzymałość NPAS'a od Ra-T w przypadku co2 jest nie duża wiec będzie to chyba najlepszy wybór i spora oszczędność, Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
eXbee Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Siema, mam pytanko do użytkowników Ino, ktoś z was próbował zakładać dyszę G&P NP ( o taką http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3645) do suwadła w Ino ? Jak się sprawowało? Czytałem wiele pohlebnych opinii na temat tej dyszy, a że rozerwało mi moją stockową to poszukuję nowej. Quote Link to post Share on other sites
xBRINGBACKxPROHIBITIONx Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Podejdzie dla wersji od 2010 w zwyż, a z tego co kojarzę masz v.2011. Jedynie może będziesz musiał go troszkę podszlifować - patrz zdjęcie niżej. Nozzle od G&P jest w sumie najlepszą opcją z zamków wykonanych z tworzywa. Pamiętaj tylko żeby nie pchać do niego CO2. Wytrzymać wytrzyma, ale szybko pada, a szkoda go szybko skatować. Edited February 17, 2013 by xBRINGBACKxPROHIBITIONx Quote Link to post Share on other sites
eXbee Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Mam 09' tą "ulepszoną" wersję, dysza pasuje, z tym, że tak jak mówisz, jest ciasno i trzeba ją dotrzeć. Jadę na co2 ile pożyje to zobaczymy, jeżeli nie za długo to wymienię na aluminiową. Jest fajniejsza bo nie robi mi satałki z kulek tak jak stockowa ino, i chyba strzały są bardziej "powtarzalne". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts