Viamortis Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Masz promyka ale coś nie styka. Szukanie dziury i kompresji to żmudna i trudna zabawa... Jak zwiększyć moc? Potrzebuję 460-470 fps. Uszczelnić... Quote Link to post Share on other sites
Diqz Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Witam :-) Czyli Twoim zdaniem też coś nie jest tak. Ja się na tym za bardzo nie znam. Mam G&P po to by móc oddać do serwisu i mi coś naprawili. Oddałem do Capri i twierdzą, że wszystko ok. Straszna lipa. Oddać do asgshopu? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 (edited) Czyli Twoim zdaniem też coś nie jest tak. Dokładnie. Ja się na tym za bardzo nie znam. Mam G&P po to by móc oddać do serwisu i mi coś naprawili. Jak się nie znasz, to nie kombinuj, bo się namęczysz, a mała szansa, że coś zdziałasz. Oddałem do Capri i twierdzą, że wszystko ok. Straszna lipa. Oddać do asgshopu? Może w Capri nie wiedzieli jaka jest sprężyna w środku? Jeśli im nie podałeś jaki spring tam siedzi, to nie mogli wiedzieć o nieszczelnościach. Wartość, którą podali jest informacją dla Ciebie do porównania. Trzeba do nich napisać/przejść się i pogadać, o ile się orientuję to mają dobry serwis. Jeśli zapłaciłeś za przegląd, to szkoda, żebyś po przeglądzie miał nieszczelną replikę, może wezmą na poprawkę i doszczelnią za ewentualną niewielką dopłatą. Pozdrawiam. Edited May 19, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Diqz Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Witam :-) Wielki dzięki. Mam jeszcze ostatnie pytanie. Ile mniej więcej powinno być fps? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Jeśli masz FTk Promyka razem z zestawem cylindra(cały ten zestaw) to prędkość początkową masz odpowienią. Promyk nie robi zestawów cylindra Bore Up tylko zwykłe dlatego masz to 430fps. A jak chcesz miec 450+ to kup Bore Up Systemy lub jakiś inny. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 (edited) A zrób (albo ktoś niech Ci zrobi) "poldeck fix" (szukajka forum Ci powie co to :-F ), do tego docisk komory z prawdziwego zdarzenia i będzie pewnie sporo lepiej. Docisk: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d72bbd221a.html Przyklejony w tym miejscu kawał gumy robi swoje. Ciężko złożyć giwerę ale się da. Lufa o glebę, napierasz na tył body i wciskasz pina jak tylko się da ;-) . Daje to dobre rezultaty. Edited June 13, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 heh, ty to masz pomysły Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Bycie poldkiem zobowiązuje :-F . Są skuteczne więc jest ok. Quote Link to post Share on other sites
SpiderD Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 nie no takiego patentu jeszcze nie widziałem :) Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Ciekawe rozwiązanie Poldeck :) Rok temu podobnie zrobiłem a przy składaniu giwery pinem rozwaliłem dolną część korpusu. Potem były problemy z wkładaniem magów. Przerabiałeś je? Robiłeś coś jeszcze dalej z tym? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Robię to z głową a nie na chama i nic tak jeszcze nie rozwaliłem ;-) . Mam dobraną właściwą gumkę. Wycinam kwadracik i zawsze gra. Docisk mocny ale nie przesadny. Quote Link to post Share on other sites
myszak Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 ostatnio też robiłem taki patent, dobre są gumki do uszczelniania okien. z jednej strony samoprzylepne z drugiej mają ładne wybrzuszenie... ostatnio właśnie sprawiłem sobie m16 z g&p...ale strasznie nierówno strzelał...raz ok a raz jakoś do bani ta kulka leciała...rozłożyłem...okazało się ze nie było sprężynki dociskającej hopup... hm... z długopisu wyjąłem i działa git. Quote Link to post Share on other sites
Diqz Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Witam.:-) Mam taki problem. Jak zaczynam strzelać ze swojego m16 singlem to pierwsze 3-4 kulki lecą słabo (tak jakby się nie zakręcały), a kolejne coraz dalej i dalej. Kiedy zaczną już lecieć daleko to każdy kolejny strzał jest ok. Przestanę strzelać. Zmienię pozyję, maga itp. a problem pojawia się znów. Nie ma tego przy strzelaniu auto. Serie zawsze lecą dobrze. Myślałem, że to gumka hop-up, zmieniłem na fioletową promyka i jest to samo. Help! :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Zmień O-ring głowicy tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 A może jakiś syf na pierwszej kulce w magu masz i na lufie osiada :P Ja ostatnio zacząłem czyścić dość często - marasu tam pełno po 1 strzelance nawet, nie mam pojęcia skąd :D Quote Link to post Share on other sites
Diqz Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Witam. Trochę dłubię w replice i w poniedziałek napiszę co zadziałało. Na razie wiem, że teflon-fix nie działa. Jutro robię docisk. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Nie rób teflon fixa tylko poldeck fixa. A co do każdej kolejnej kulki dalej to rzeczywiście może być wina uszczelki tłoka. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Poldeck a ja zamiast tej pianki (o tym jakoś nie pomyślałem) wsadziłem sprężynę z długiego silnika.Dobrze na lufę wchodzi i ślicznie przywiera do komory :P Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Jakiej pianki? To kawałek gumy ma być. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts