Ratoll Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Witajcie, Czy ktoś z was się orientuje, gdzie można kupić/z czego wyrwać sprężynę o mocy M75, pasującą do gearboxa TM v3 ? Najsłabsze, jakie widzę w sklepach to M85. Może znacie metody "przerobienia" sprężyny M85 na M75 (rozciąganie, przycinanie, rzucanie o północy na cmentarzu przez lewe ramię itp.) ? Dzięki, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Chyba tylko przycinanie, na cmentarz nie masz ci iść ;-) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Możesz spróbować zmiękczyć sprężynę przez odpowiednią obróbkę cieplną. PS. Jak byś był zainteresowany to mam sprężynę M80 ProWina na sprzedaż. ->PW Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) pozostaje tylko oborka cieplna, ale watpie abys mogl rozgrzac piekarnik to 400C*... mozesz tez zastosowac sprezyne z wieksza iloscia zwojow. Edited October 9, 2008 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Ja mam do sprzedania stockową sprężynę z G36C TM. Nie mam pojęcia ile to jest MXX. Jakbyś reflektował to daj znać. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Według mnie, to najłatwiej byłoby obciąć kawałek i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted November 7, 2008 Author Report Share Posted November 7, 2008 Yup, cięcie sprężyny załatwiło sprawę. Ważne, aby koniecznie ciąć od strony tłoka, nie prowadnicy ! Inaczej potrafi się obsunąć i zakleszczyć (taka notka dla potomnych). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts