Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

m4 casv boyi kolejny problem natury technicznej

Recommended Posts

Witam , ostatnio zajelem sie gruntownym tuningiem mojej "emki" wymienilem teoretycznie wszytko , stockowych pozostalo pare czesci . Problem...juz 4 w tym tygodniu pojawia sie po zalozeniu sprezyny m130 i podlaczeniu baterii 1800 sanyo 9,6...teoretycznie bateria powinna poradzic sobie ze sprezyna , jednak tak nie jest , po 20-40 strzalach pada...pada? czy moze nie ma sily pociagnac dalej ? nie mam pojecia... prosze o pomoc , pozdrawiam

Fajnie, że podkładki są na swoim miejscu, a jak z luzami?

W sumie to dziwne jest, bo u mnie Sanyo 8.4 RP 2000 mAh, ciągnie sprężynę 120 promyka, podpartą na łożyskach z obu stron i potrafi to robić przez około miesiąc między ładowaniami ( w tym czasie nie wiem, z 1 k? więcej /mniej? kulek z niej leci).

Może źle wydystansowany GB, źle wydystansowany silnik, smaru za dużo, za mało, zukosowane któreś łożysko? Może silnik sam w sobie nie wydala, ostatnio oglądałem silniki PJ czarne i byłem bardzo pozytywnie zdziwiony jakością i możliwościami tego czegoś.

@góra: tzn Poldeck: u mnie siedzi silnik KA i to jest dopiero badziew ;-), uwierz mi na słowo, gorszy od stoka z G.5 Galaxy jest ;-).

Edited by Tuksiak

pol roku temu wymienilem , tlok , glowice , prowadnice , cylinder , okablowanie,gumke systema , sprezyne na 110... dwa dni temu zalozylem sprezyne m130 oraz baterie 1800 sanyo 9,6

luz na zebatce zniwelowalem po przez podkladke...moze byc to przyczyna?

jak sie dystansuje gearboxa , nie rozumiem i nigdzie o tym nic nie znalazlem. Czyli luz na zebatce silnikowej jest potrzebny ? teoretycznie oddalem z 40 strzalow i dopiero wtedy replika przestala strzelac , co za tym idzie luz powinien byc prawdilowy... a moze sie myle?